Menetrögzítő kamera (49)

Összesen: 49
Rendezés

Találatok: 49

Legnépszerűbb termékeink

Menetrögzítő kamera - Senki sem húzhat csőbe

A menetrögzítő kamera elsődleges célja, hogy rögzítse a forgalom eseményeit. Az eszköz lehetővé teszi, hogy a rögzített helyzetek segítsék a vitás közúti helyzetek megoldását, baleset esetén segít felderíteni a vétkes fél kilétét, de hangulatos úti videók is készíthetők a segítségével. A menetrögzítő kamerát tapadókoronggal, vagy tartókonzollal helyezhetjük el az autóban, és szélvédőn, valamint a műszerfalon is rögzíthetjük az eszközt.

Hogyan vásároljunk menetrögzítő kamerát?
Először gondoljuk végig, hogy mekkora összeget szánunk az eszközre, majd vizsgáljuk meg, milyen funkciókat várunk el egy ilyen kamerától. Gondoljuk át, hogy szükségünk van-e traffipax jelzőre, és hogy beépített, tölthető akkumulátoros gépet akarunk-e vásárolni.

Érdemes szem előtt tartani azt is, szükségünk van-e minőségi éjszakai felvételekre, ahol az előttünk haladó autók rendszámtáblája is jól látható. Ez esetben a kissé magasabb árkategóriába tartozó menetrögzítő kamerák jelentenek jó választást. 

Ellenőrizzük a tárhelykapacitás nagyságát is. Az adatrögzítést ajánlott SD vagy microSD kártyán végezni, ne az installációs szoftvert tartalmazó belső tárhelyet használjuk erre a célra. Minél nagyobb a kamera felbontása, annál nagyobb tárhelykapacitást fog követelni az adatrögzítés. 

Felbontás és felvételmódok
Döntsük el, milyen minőségű felvételeket akarunk készíteni! A legtöbb eszköz alkalmas HD vagy FULL HD minőségű videók elkészítésére, de kaphatóak már Extreme HD felbontással bíró menetrögzítő kamerák is. Minél nagyobb a kamera felbontása, annál jobb minőségű felvételeket készíthetünk. Ha éjszaka is szeretnénk felvételt készíteni, olyan eszközt válasszunk, amelyben van éjszaki mód!

Kamera mérete
A legtöbb menetrögzítő kamera mérete nem nagyobb, mint egy átlagos okostelefon, bár vannak egészen kisméretű, a visszapillantó tükörre helyezhető kamerák is. Érdemes olyan kamerát választani, ami nem takar túl sokat a szélvédőből, és az is előnyös, ha nem vonja magára a figyelmet az autón belül.

Kijelző
A kijelzővel rendelkező kamerák nagyobb helyet foglalnak el, és komplikáltabb lehet a rögzítésük. Ugyanakkor, különösen személyes célú videók készítésekor kifejezetten előny lehet, ha látjuk, amit rögzít az eszköz.

Vezérlés
Gombokkal vagy érintőkijelzőn keresztül szeretnénk kezelni a kamerát? Ha idegenkedünk az érintőkijelzőtől, akkor is megtalálhatjuk a megfelelő eszközt, hiszen a gombokkal vezérelhető menetrögzítő kamerákból is bőséges a választék.

GPS
Egyes menetrögzítők rendelkeznek beépített GPS- szel. Így rögzíthető a megtett útvonal, a sebesség, és a haladás iránya is. A GPS segítségével nyert adatok szinkronizálhatók a Google Térkép alkalmazásával.

Mozgásérzékelő
Az autó biztonságát szolgáló funkció. Ha a járművet ütés éri, vagy mozgásba lendül, amikor az autó parkol és a sofőr nincs jelen, a kamera automatikusan bekapcsol és rögzíti az eseményeket. Ezzel a funkcióval adatokat nyerhetünk az autó ellopásáról, illetve megrongálásról.

Ma már gyári fedélzeti kamerákkal is találkozunk, amelyek éppúgy a kocsi alapfelszereltségéhez tartoznak, mint az autórádió vagy épp a légzsákok. Ezek esetében fontos szempont a egységesség, hiszen a gyári beépített fedélzeti kamerák esetén nem kell tekeredő zsinórokkal és elfoglalt szivargyújtóval számolni. Ennek ellenére nem valószínű, hogy a gyári extraként kínált fedélzeti kamerák általánosan elterjednek. Sokkal valószínűbb, hogy az önálló egységként forgalomba kerülő menetrögzítő kamerák válnak egyre keresettebbé és elterjedtebbé. Ha szeretnénk védeni a saját érdekeinket a vitás közlekedési esetek során, a menetrögzítő kamera által készített felvétel perdöntő lehet. Nagyszerű szolgálatot tehet számunkra kisebb és nagyobb közlekedési károk és balesetek esetén is. A kategóriában Extreme, Lamax, Midland, Mio, Navitel, Pioneer, Sencor, Truecam, Xblitz, Xiaomi termékek is megtalálhatók. Ismerjük meg az Extreme Digital kínálatában található fedélzeti kamerákat és válasszuk ki az igényeinknek leginkább megfelelőt!