Vadkamera

Sajnos, a megadott keresési feltételekkel nincs egyetlen pontos találat sem! 

Legnépszerűbb termékeink

Vadkamera izgalmas természetfelvételekhez

A vadkamerák segítségével anélkül készíthetünk videófelvételeket és fényképeket természetes élőhelyükön az állatokról, hogy megzavarnánk őket. A vadkamerák kis helyet foglalnak el, és illeszkednek a környezetbe. Vadkamerát azonban nem csak vadmegfigyelés céljából vásárolhatunk. A legtöbb eszköz alkalmas ingatlanok, hétvégi házak megfigyelésére is, így biztonságtechnikai jelentőségük folyamatosan növekszik. Számtalan vadkamera elérhető a piacon a néhány tízezres modellektől a százezres modellekig. Egyes modellek csak nappali fényviszonyok között képesek a felvételek rögzítésére, míg mások beépített éjszakai vakuval rendelkeznek, így téve lehetővé az éjszakai felvételek készítését. Vadkamera vásárlásakor tisztáznunk kell, hogy mit várunk el a készüléktől, és ennek megfelelően kell kiválasztanunk a megfelelő kamerát. Nézzük, milyen szempontokat kell megvizsgálnunk a vadkamera kiválasztásakor.

Észlelés
Az észlelést a vadkamerák mozgásérzékelőkkel végzik. Az érzékelők olyan hőmérséklet változásokat észlelnek, amelyek a környező testekből sugároznak. A kis testek kisebb változást, a nagyobb testek nagyobb változást generálnak. Érdekesség, hogy téli és hidegebb időszakban a hőmérséklet-különbségek miatt megnő az érzékelés hatótávja. Vásárláskor vizsgájuk meg, hogy mekkora az eladó vadkamera észlelési távolsága, mert több méteres különbség lehet az egyes eszközök között.

Reakció idő
Egyes vadkamerák képesek egy másodpercen belül reagálni, míg más modelleknél több másodpercet is igénybe vehet a látómezőbe kerülő objektumok észlelése, és a felvétel elindítása.

Mozgókép vagy fénykép
Fotók készítésére mindegyik vadkamera alkalmas, azonban lehetőség van olyan modell választására is, amely videófelvételt is tud rögzíteni. Az arra alkalmas modellek éjszaka is működésbe tudnak lépni, az ilyenkor készített tartalom fekete-fehér lesz.

A felvételek minősége
Nem csak a megapixel-számok határozzák meg a képek, videók minőségét. Fontos, hogy a milyen minőségű és felépítésű lencsét választunk.

Vaku
A vadkamera egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy jól illeszkedik a környezetbe, és nem, vagy csak nehezen lehet észrevenni. A vékony kialakítás mellett fontos szempont, hogy a képminőség javítását szolgáló megvilágítás is észlelhetetlenül történjen. Az infravörös vakuknak köszönhetően a segédfény az emberi és az állati szem számára is láthatatlan.

GSM kapcsolat
A GSM kapcsolattal rendelkező vadkamerák MMS, SMS, vagy email formájában képesek értesíteni a kamera tulajdonosát az eszköz által észlelt változásokról. Ez biztonsági és vadmegfigyelési szempontból is jelentős funkció, hiszen lehetőséget ad a mielőbbi cselekvésre.

További szempontok
Bármekkora legyen is egy vadkamera ára, ellenállónak kell lennie a környezeti tényezőkkel szemben. Felhasználási igényektől függően nem mindegy, hogy mekkora kapacitású memóriakártya helyezhető az eszközbe. Fontos lehet még az elérhető legmagasabb üzemidő, az egyszerű kezelhetőség. A próbafelvételek miatt, illetve az elkészült videók gyors visszanézése miatt hasznos lehet egy olyan vadkamera, amin kijelző is van.