Beépíthető mosogatógép (92)

Összesen: 92
Rendezés

Találatok: 92

Legnépszerűbb termékeink

Beépíthető mosogatógép az egységes konyhai megjelenésért

A beépíthető mosogatógép nagyban megkönnyítik a házimunkát. Be kell vallanunk, hogy nem szeretünk mosogatni, ráadásul olyan házimunkáról beszélünk, amit nap mint nap el kell végeznünk. Ha néha-néha kimarad a porszívózás és a portörlés, szinte észre sem vesszük, a halomban álló mosatlan edények azonban csúnya összképet kölcsönöznek a konyhának. Mosogatni tehát rendszeresen kell, akár szeretjük csinálni, akár nem. És általában a „nem” nyer; sokkal többen tekintünk nyűgként a mosogatásra, mint ahányan szívesen végezzük. Egy megfelelő minőségű mosogatógép azonban nagyszerű szolgálatot tesz számunkra. Ami eddig teher volt számunkra, egy mosogatógéppel könnyedén elvégezhetővé válik.

Mindenekelőtt érdemes megismernünk, miben különbözik a beépíthető mosogatógép a szabadon álló társaitól. A legtöbb ilyen készülék 45 és 60 centiméteres szélességben kapható, így könnyedén kiválasztható az a méret, amire szükségünk van. Érdemes a mosogató közvetlen közelében elhelyeznünk őket, hiszen a zsíros és vizes edényeket nem szívesen cipelnénk minden egyes alkalommal keresztül az egész konyhán, nem szívesen csepegtetnénk le a zsíros vizet és nem szívesen takarítanánk magunk után minden egyes alkalommal. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy a beépíthető mosogatógép előnyt élvez a szabadon álló társaival szemben, amennyiben a konyhabútor lehetőséget ad a beépítésre. Bármelyik típusról legyen szó, mindenképpen biztosítani kell a megfelelő vízellátást, áramforrásról kell gondoskodnunk, illetve az elhasznált szennyvizet is el kell vezetnünk. Ez némi korlátot jelenthet a beépíthető mosogatógép elhelyezésekor, de ugyanúgy érvényes a hagyományos szabadon álló gépek esetén is. 

A ma megvásárolható korszerű beépíthető mosogatógépek legtöbbje magas energiahatékonysággal működtethető. Ez a mosogatógépek esetében rendkívül fontos szempont, hiszen a víz felmelegítése jelentős mennyiségű villamos energiát követel. Egy magas energiaosztályba sorolt beépíthető mosogatógép kiváló energiahatékonysággal képes működni, ráadásul a korszerű technológiát alkalmazó készülékek esetében a vízhasználat mértéke is kisebb. Mivel a kisebb mennyiségű víz felmelegítése kevesebb villamos energiát követel, így a korszerű készülékek energiahatékonysága tovább javítható. Emellett igen fontos szempont a mosogatógép zajszintje is. Érdemes a halkabb működést garantáló készülékeket részesíteni előnyben, ám általánosságban elmondható, hogy a beépített készülékek zajszintje kifejezetten alacsony, csak ritkán zavaró. Az elülső ajtóval ellátott szekrényrészek további hangszigetelést jelenthetnek a beépített mosogatógépek számára. 

A beépíthető mosogatógépek esetében természetesen fontos szempontként jelenik meg az ár kérdése. Minden mosogatógéppel szemben reális elvárás, hogy makulátlan tiszta edényeket kapjunk tőlük, a legmakacsabb szennyeződések eltávolítására azonban néha olyan megoldásokra és programokra lehet szükség, amelyekkel az alapfelszereltségű gépek nem rendelkeznek. Figyelembe kell venni, hogy egyes gyártók készülékei hatékonyabbak a makacs szennyeződésekkel szemben, mások inkább az alapvető funkciók végzésében hatékonyak, de általánosságban azt is el lehet mondani, hogy minden gyártó egyre jobb és jobb hatásfokkal rendelkező gépekkel jelentkezik, a technikai fejlődés tetten érhető a mosogatógépek piacán is. Ha komoly elvárásokat támasztunk a mosogatógépünkkel szemben, válasszunk inkább magasabb árkategóriába sorolt, magas felszereltségi szinttel rendelkező készüléket a neves gyártók kínálatából. Ha így teszünk, biztosak lehetünk benne, hogy nem fogunk csalódni.