Főzőlap (152)

Összesen: 152
Rendezés

Találatok: 152

Legnépszerűbb termékeink

Főzőlap vásárlási tanácsok

A tűzhely a konyha egyik, ha nem a legfontosabb kelléke. Minden komfortos háztartás alapdarabja. Ezen készülnek a családokat összetartó étkezések finom fogásai. De miből áll egy tűzhely? Főzőlapból és sütőből. A két alkotórész pedig egyenként is megvásárolható. Általánosságban a többség gyakrabban használja a főzőlapot, ezért lássuk milyen szempontok alapján válasszuk ki, a számunkra tökéletes darabot.

Gáz, indukciós vagy kerámia főzőlap?
Főzőlap vásárlás esetén elsőként azt kell eldöntenünk, hogy milyen típusra van szükségünk. Ez lehet indukciós főzőlap, gázfőzőlap, vagy kerámia főzőlap. Egy gázrózsákkal működő tűzhely takarékos, de hatékony főzési teljesítményt garantál. Gyorsan és egyenletesen melegíti fel az ételeket, legnagyobb előnye pedig, hogy egyszerűen kezelhető. A sík felületű kerámia főzőlapok villamos energiával működnek. Pontosabb hőszabályozást tesznek lehetővé, és rendkívül könnyű a tisztításuk. Az indukciós főzőlapok főzés során csupán az edény belsejét melegítik fel. Ez nem csak hatékony, de biztonságos is, hiszen így a többi felület nem forrósodik fel. Használata azonban, csak mágnesezhető edényekkel lehetséges, ezért indukciós tűzhely vásárlása csak abban az esetben javasolt, ha már rendelkezünk, vagy terveink szerint rendelkezni fogunk öntött vas, acél, vagy zománcozott edényekkel.

A főzőlap vásárlás legfontosabb szempontjai
Ha sikerült kiválasztanunk a megfelelő típust, a továbbiakban közelebbről is megismerkedhetünk az adott kategória főzőlapjaival. Fontosabb tulajdonság lehet a főzőfelületek száma, elektromos tűzhely esetén az energiabesorolás, a vezérlés, vagy egyéb funkciók.

Főzőfelületek száma
Az hogy hány főzőfelülettel rendelkezik egy beépíthető főzőlap, elhanyagolható kérdésnek tűnhet, de nem az. Mindenkinek saját maga kell, hogy eldöntse, mennyire van szüksége. Rendszeresen, több fogást is készítő, nagycsaládos háziasszonyoknak például több főző rózsára, vagy zónára lehet szüksége. Aki viszont kevesebbet használja a tűzhelyt, nem pazarolja a pénzt felesleges főzőfelületekre!

Vezérlés
A vezérlés főleg kényelmi szempontból fontos. Lehet mechanikus, csúszkás, vagy érintőgombos. A választást itt is a személyes igények befolyásolják leginkább. Ha van rá lehetőség, próbáljuk ki mindegyiket, s a legtesthezállóbbat válasszuk!

Energiabesorolás
Végül de nem utolsósorban, az energiabesorolás. Szintén nagyon fontos, hiszen lehet, hogy maga a főzőlap ár igen alacsony, de annyi áramot, vagy gázt fogyaszt, hogy hosszú távon jobban megérte volna egy drágább készülékbe beruházni. A Európai szabvány szerint a tűzhelyeket A-tól G-ig terjedő energiaosztályba soroljuk, ahol az „A” a legjobb, a „G” pedig a legkevésbé jó kategória.

Extra funkciók a szakács segítségére
Miután minden fontos tényezőt mérlegleve megtaláltuk a számunkra legtökéletesebb főzőlapot, a hasonló készülék közül ár, illetve extra funkciók alapján válogathatunk. Itt olyan tulajdonságokra kell gondolni, amelyek segítik, kényelmesebbé teszik a főzés folyamatát. Ilyen például a perc számláló, túlforrás elleni védelem, wok égő, edényfelismerés, gyerekzár… rengeteg extra tulajdonsággal találkozhatunk, a lényeg, hogy csak is olyanért fizessünk, melyre valóban szükségünk van!

Így tisztítsd a főzőlapokat…
Egyáltalán nem kell aggódnunk az üvegkerámia főzőlapok tisztítása miatt. Ez a művelet nem okozhat semmilyen problémát, ha ismerjük a tisztítás módját, illetve betartjuk az általános gyártói ajánlásokat. Természetesen el kell mondani, hogy a háztartásban használt tisztítószerek zöme alkalmatlan az üvegkerámia felület tisztítására, jobb esetben hatástalan marad, rosszabb esetben viszont károsíthatja is az érzékeny felületet. Emiatt minden esetben olyan tisztítószert használjunk, amit kifejezetten főzőlapot tisztítására fejlesztettek ki. Még jobb, ha a főzőlap gyártói által készített vagy ajánlott tisztítószert válasszuk.

A speciális tisztító használatával pillanatok alatt akár komolyabb dörzsölés nélkül eltávolíthatjuk az odaégett szennyeződéseket is. Ne felejtsük el, hogy a hatékonyság növelése érdekében először az üvegkaparó segítségével el kell távolítani az odaégett szennyeződés zömét, majd ez után következhet a tisztítószeres kezelés. Tudni kell, hogy ezek a tisztítószerek csak akkor rendelkeznek kellő hatékonysággal, ha a tisztítószert hagyjuk állni a szennyeződésen. Ezt követően puha ronggyal töröljük le, a főzőlap ragyogni fog! 

Az Extreme Digital számos főzőlapot kínál. Beépíthető gáz főzőlap, és indukciós főző lap között bármit megtalálsz. Válaszd ki a Neked valót!