Alkategóriák

Sütő (184)

Sütő (184)

Összesen: 184
Rendezés

Találatok: 184

Legnépszerűbb termékeink

Sütő vásárlási tanácsok

A tűzhely a konyha egyik, ha nem a legfontosabb kelléke. Minden komfortos háztartás alapdarabja. Ezen készülnek a családokat összetartó étkezések finom fogásai. De miből áll egy tűzhely? Főzőlapból és sütőből. Aki szereti a finom süteményeket, sülteket, felfújtakat, s akár el is tudja őket készíteni, annak szüksége van egy megfelelő sütőre, amely segít megvalósítani minden édes álmát.

Hagyományos, légkeveréses, és hőlégbefúvásos sütők
Sütő vásárlás során első dolgunk eldönteni, hogy hagyományos sütőt, légkeveréses sütőt, vagy hőlégbefúvásos sütőre van-e szükségünk. A hagyományos sütő egyik előnye, hogy egyszerűen használható, ez az előny azonban hátrányt is jelenthet, hiszen kevesebb programozási lehetőséget kínál, mint elektromos sütő társai. A légkeveréses sütő ventilátorral biztosít egyenletes hőeloszlást, melynek köszönhetően az étel is egyenletesen sül át. A hőlégbefúvásos sütő a forró levegő erejével süti tökéletesre az ételeket. Az egyenletes légáramlás jóvoltából egyszerre többfajta (legyen az édes és sós) ételt is készíthetsz a sütőben, az ízek és illatok keveredése nélkül.

Mekkora legyen a sütő térfogata?
Miután kiválasztottuk a megfelelő fajtát, már is újabb kérdéssel találjuk magunkat szemben, mégpedig, hogy mekkora legyen a sütő térfogata. Ez roppant fontos kérdés, hiszen minél nagyobb egy sütő űrtartalma, úgy növekszik az ára is. Ha tehát kis családunkba szánjuk a készüléket, ne adjunk ki felesleges pénzt nagy sütőtérre, mert kihasználatlan marad. Ha viszont népesebb a családunk, esetleg gyakran fogadunk vacsora vendégeket, egy nagyobb űrtartalmú sütő sokkal kifizetődőbb.

Energiabesorolás
Fontos szerepet játszhat a döntésben az energiaosztály is. A Európai szabvány szerint a tűzhelyeket A-tól G-ig terjedő energiaosztályba soroljuk, ahol az „A” a legjobb, a „G” pedig a legkevésbé jó kategória. Ha lehet próbáljunk minél magasabb minősítésű készüléket választani, mert hiába jutunk hozzá olcsóbban egy sütőhöz, ha annak fenntartási költségei, később jóval meghaladják a megtakarítás összegét.

Extrák sütéshez, és sütőkhöz
Amint sikerült döntenünk az alapkérdésekben, már is elmerülhetünk a részletekbe. Általában minél többre képes egy beépíthető sütő annál drágább. Ha azonban valóban a konyha ördögévé szeretnénk válni, ne hátráljunk meg a borsos árak láttán. Az olyan funkciók, mint a katalitikus tisztítás, a perc számláló, a sütés körülményeit teszik jobbá, míg a többzónás sütési lehetőség, előre telepített programok, vagy grill funkció tökéletesebb sütést eredményeznek. A sütő funkciók között szelektáljunk, csak olyanért fizessünk plusz pénzt, amit biztosan használni fogunk.

Tartsuk tisztán a sütőt!
A sütő belső terének tisztítása sokszor fáradságos feladat, de néhány praktikával sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé tehetjük. Ha elkoszolódik a sütő, két dolgot tehetünk: bevetjük valamely házi praktikát vagy a kereskedelmi forgalomban kapható sütőtisztító folyadékokhoz nyúlunk. A házi praktikákkal kapcsolatban általában megoszlanak a vélemények, némely módszerek hatékonyak, némelyek kevésbé. Azt azonban mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a gyártók a legmagasabb minőséget képviselő készülékeik esetén is alkalmazzák a gőz tisztító erejét. A gőz hatékonyan felpuhítja az odaégett és odaszáradt szennyeződéseket, amelyek ezt követően könnyedén eltávolíthatók lesznek. A gőz ereje természetesen jól kombinálható a különböző házi praktikákkal, amelyek még hatékonyabbá tehetik a letapadt szennyeződések feloldását. 

Érdemes szót ejteni a kereskedelmi forgalomban kapható sütőtisztító készítményekről is, amelyek hatékony megoldást biztosíthatnak a tisztítás során. Ezek képesek hatékonyan oldani a legmakacsabb odaégett szennyeződéseket, azonban figyeljünk arra, hogy megbízható gyártótól származó készítményeket vásároljunk, hiszen csakis azok a szerek elfogadhatók, amelyek az élelmiszerek közelében is biztonságosan használhatók. A környezetünk védelme érdekében lehetőség szerint válasszunk biológiailag lebomló készítményt. Érdemes előnyben részesíteni a sütők gyártója által készített vagy ajánlott sütőtisztító készítményeket. Nagyon fontos tudni, hogy egyes készítmények nem használhatók pirolitikus és katalitikus öntisztító készülékek esetén.

Az Extreme Digital, gázsütő, villanysütő, és kombinált tűzhely között rengeteg készüléket kínál, melyek közt profik és kezdők is megtalálhatják a számukra legtökéletesebb sütőt.