Szaküzletek zárva tartása

Kedves Vásárlóink! A 104/2021. (III.5.) kormányrendeletnek megfelelően szaküzleteink 2021.03.08. és 2021.03.21. között zárva tartanak, vasárnapig azonban meghosszabbított nyitva tartással várunk. A rendelet értelmében weboldalunkon a szaküzletekben történő átvétel lehetőségét az új rendeléseknél ideiglenesen felfüggesztettük. A már leadott rendelésekkel kapcsolatos és bővebb információkért kattints ide!

Ágynemű, ágyneműhuzat (37)

Összesen: 37
Rendezés

Találatok: 37

Legnépszerűbb termékeink

Ágyneműk és ágyneműhuzatok

Nappali éberségünkért a kortizol nevű hormon felel. Este a kortizol termelése lecsökken, ami az éberség csökkenését eredményezi, ekkor elálmosodunk, majd jó esetben elalszunk. Éjjel nagyjából 7 óra alvásra van szükségünk, hogy kipihenjük magunkat, azonban nem csupán az alvás mennyisége, hanem a minősége is számít. Nagyon fontos, hogy jót tudjunk aludni, máskülönben nem leszünk kellően produktívak a nap folyamán, ingerlékenyebbé válhatunk, kevésbé tudunk koncentrálni. Éppen ezért érdemes figyelmet fordítani arra, hogy hálószobánk a zavartalan pihenés helyszíne lehessen.

A megnyugtató, pihentető alvás elengedhetetlen kelléke a kényelmes, megfelelő ágynemű és ágyneműhuzat. Fontos, hogy megfelelő minőségű ágyneműket és huzatokat válasszunk, és hogy ízlésünknek megfelelő színben és stílusban találjuk meg a nekünk való párnát, paplant, huzatokat, és lepedőt.

A kategóriában találhatunk olyan szetteket, amik lepedővel, vagy anélkül, egy vagy két párnával és egy vagy két paplannal rendelkeznek. A méretekre mindenképpen fordítsunk figyelmet; ezek általában centiméterben vannak megadva, fekhelyünkhöz, ágyunkhoz alkalmazkodva vásároljunk.

Az anyagok kiválasztásánál több szempontra érdemes figyelni. Az ágynemű jó nedvszívó képességgel rendelkezzen, ami azért fontos, hogy az alvás közben keletkezett izzadtságot elvezesse. Legyen megfelelő a szellőzése, ez bőrünk egészsége érdekében is fontos. Az ágynemű télen inkább melegítsen, nyáron pedig kellemes, hűs érzetet kölcsönözzön. Hasznos, ha a huzat kevésbé gyűrődik, illetve jól vasalható és tisztítható. Érdemes kerülni a műszálas anyagokat, amelyek sok esetben olcsóbbak ugyan, de alacsonyabb komfortérzetet nyújtanak.

Az ágynemű huzatok között találhatunk 100% pamutszatén anyagú huzatot is. A pamutszatént a puhasága, finom tapintása teszi nagyon vonzóvá és népszerűvé. Elegáns megjelenése és finomsága mellett megfelelő nedvszívó képességgel és tisztíthatósággal is rendelkezik, ráadásul kevésbé gyűrődik. A nyári tikkasztó hőségben hűsítő hatása van, de minden évszakban kellemes, jól használható.

Természetesen, fontos figyelembe vennünk a tisztíthatóságot is az ágyneműnk kiválasztásánál. Figyeljünk, hogy a megfelelő hőmérsékleten mossuk és vasaljuk az anyagokat, illetve figyeljünk arra is, száríthatjuk-e őket szárítógépben.

A mintázatok között is bizonyára mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Férfias és nőies, vidám, illetve visszafogott mintázatú szetteket is találhatunk a kínálatban. Aki tudatos lakberendező, tudja azt is, hogy a különféle színek különféle hatással lehetnek a hangulatunkra. Bizonyos színek, mint a barna vagy a kék, segítik az ellazulást. Természetesen, az is fontos, hogy milyen jellegű, stílusú ágyhoz, illetve hálószobához választunk.

A huzatok záródása különféle lehet: lehet gombos, cipzáras vagy klasszikus belebújtatós modell. A cipzáras záródással végig, teljesen lezárhatjuk a huzatot, nincs félregombolás, nincs kilógó párnacsücsök; kényelmes gyors az ágyneműcsere is.