Szaküzletek zárva tartása

Kedves Vásárlóink! A 104/2021. (III.5.) kormányrendeletnek megfelelően szaküzleteink 2021.03.08. és 2021.03.21. között zárva tartanak, vasárnapig azonban meghosszabbított nyitva tartással várunk. A rendelet értelmében weboldalunkon a szaküzletekben történő átvétel lehetőségét az új rendeléseknél ideiglenesen felfüggesztettük. A már leadott rendelésekkel kapcsolatos és bővebb információkért kattints ide!

Paplan (38)

Összesen: 38
Rendezés

Találatok: 38

Legnépszerűbb termékeink

Paplanok

A megfelelő éjszakai pihenés nagyon fontos. Nagy jelentőséggel bír, hiszen szervezetünk ekkor regenerálódik és töltődik fel. A mély és pihentető alváshoz azonban megfelelő fekvőhelyre van szükségünk, kényelmes és minőségi matracra, paplanra és párnára. Fontos az ágynemű minősége is, nem mindegy, hogy milyen anyagból készül, hiszen napjaink harmadát ebben töltjük.

Ha az éjszaka folyamán nem tudjuk magunkat megfelelően kipihenni, ha derékfájással kelünk vagy ha kényelmetlen a párnánk, túl kemény vagy túl puha, az az egész napi teljesítőképességünkre is kihatással lesz. Nincs ez másképp a paplanokkal is. Nem mindegy az sem, hogy milyen paplan alá bújunk esténként. Ha túl meleg, ha túl hideg vagy ha az anyaga, szellőzőképessége nem megfelelő, akkor az éjszaka folyamán nem fogjuk kellőképpen kipihenni magunkat.

Amikor új paplant vásárolunk, gyakran találkozunk a bőség zavarával. Nem tudunk dönteni, mert olyan nagy a választék. Különböző méretek, anyagok, meleg, hideg, négyévszakos paplan, antiallergén paplan, könnyű, nehéz, természetes vagy mesterséges... Valóban nagy a választék, és az üzletben nem is tudjuk azonnal eldönteni, hogy melyik lesz a legmegfelelőbb számunkra, hiszen ez csak néha többszöri használat után derül ki. De mik azok a szempontok, amikre érdemes  odafigyelni, hogy számunkra a legoptimálisabb darabot vásároljuk meg?

Melyik a nekem való paplan?
Először is át kell gondolnunk igényeinket, mérlegelnünk kell, hogy milyen szempontoknak kell megfelelnie a paplannak. Fázósak vagyunk-e vagy esetleg könnyen megizzadunk, és nem igényeljük a vastag paplanokat. Vannak olyan személyek, akik pihekönnyű takarók alatt tudnak jókat aludni, mások pedig a súlyosabb darabokat kedvelik. Ha allergiával küzdünk, akkor ezt is figyelembe kell venni. Végül, de nem utolsó sorban a paplan árára is oda kell figyelnünk. Nagy valószínűséggel az olcsóbb, silányabb darabok nem tűrik majd olyan jól a használatot és a mosást, mint a drágább, minőségibb takarók.

Elsőre nem is gondolnánk, de a paplanválasztás nem is olyan egyszerű, hiszen nincs mindenki számára tökéletes megoldás. Egyéniséghez, elvárásokhoz köthető.

Az első szempont a megfelelő méret kiválasztása. A nálunk kapható standard, egyszemélyes paplanok 140x200 cm, míg a két főre szánt darabok 200x220 cm nagyságúak. Ezekre könnyen tudunk paplanhuzatot is találni. Ügyeljünk a huzat minőségére is. Érdemes természetes tulajdonságú anyagot választani, amelyek jó párakiegyenlítő képességgel bírnak, puha tapintásúak, így megnyugtató alváskörnyezetet biztosítanak.

Ügyeljünk a megfelelő töltetre is. Ez fontos, hiszen ettől függ a melegtartó-képessége, szellőzőképessége és a  moshatósága is.  
Léteznek tiszta pehely paplanok. Ezek igen szellősek, jó hőszigetelők és könnyűek. A bambusz szál paplantöltet egészséges, jó hőmérséklet-kiegyenlítő hatású, kiváló légáteresztő és nedvesség-felvevő képességű.
A funkcionális szál töltésű paplanok az allergiától szenvedőknek nyújtanak jó megoldást. Puha, formatartó, bőrbarát, jól szellőzik és nagyon könnyen moshatók is, valamint kedvező áron kaphatók.