Óra, falióra (52)

Összesen: 52
Rendezés

Találatok: 52

Legnépszerűbb termékeink

Órák a lakásban

Az emberiség már ősidők óta az időt valamilyen csillagászati jelenséghez kötötte, vagyis ahhoz igazította. Kezdetben a Nap járását figyelte meg, és így alkotta meg a napórát vagy más néven az árnyékórát. Azonban ezek annyira nem voltak sem praktikusak sem pontosak, és a  társadalom fejlődésével és változásával egyre nagyobb szükség volt az időmérés kifejlesztésére.

A 13. században alkották meg az első mechanikus órákat, de a kisebb méretű, háztartásokban is használható órák a 16. században alakultak ki. Ekkor jelentek meg a zsebórák és a karórák is. A 20. században pedig már tömegesen gyártották, és olcsó áron érékesítették a mechanikus időmérőket. Manapság pedig nincs is olyan háztartás, ahol ne lenne legalább egy analóg és egy digitális óra.

A digitális órák kifejlesztésével, LED-es megoldásokkal már az 1910-es években kísérleteztek, azonban az első digitális karóra kifejlesztésére csak 1972-ben került sor. Manapság viszont a digitális órák teljesen felkavarták az órák piacát. Olyan funkciókat építettek a karórákba, amelyekre korábban gondolni sem mert volna az emberiség.

Az analóg órák esetében az időt a mutatók mutatják. A digitális esetében pedig az idő számjegyekkel van kiírva, és a kiírás az idő múlásával változik. Manapság, a számos  digitális  szolgáltatás miatt, egyre nagyobb problémát okoz a gyerekek számára az idő leolvasása a mutatók segítségével. Ezért érdemes otthonunkban nem csak digitális, hanem analóg órákat is tartani, hogy gyermekeinknél ne alakuljon ki ez a hiányosság.

Digitális ébresztőórás rádiók
A technika rohamos fejlődése nem kerülte el az ébresztőórákat sem. Reggelenként a legnagyobb ellenségünk lehet ez az eszköz, azonban a ma kapható ébresztőórás rádiókkal még a korai kelés is kellemes lehet. Ezek a készülékek amellett, hogy nagyon esztétikusak, nagyon hasznosak is, hiszen számtalan funkció elérhető rajtuk.

A bluetooth-os ébresztőórák előnye, hogy vezeték nélkül csatlakoznak az okostelefonunkhoz, és arról játszák le a zenét felkeléskor. Természetesen azt a zeneszámot, amit előzőleg beállítottunk. A kellemetlenségek elkerülése végett, a fokozatos ébresztés funkció lehetővé teszi számunkra, hogy a zeneszám hangereje fokozatosan emelkedjen. Természetesen FM-rádió is elérhető ezeken a készülékeken, és ébredéskor akár a kedvenc rádióműsorunkra is ébredhetünk. Hogy könnyebben menjen az elalvás, kedvenc dallamainkra szenderülhetünk álomba. Az elalváskapcsolónak köszönhetően, adott idő után a készülék kikapcsolja a zenét. LCD kijelzővel rendelkeznek, amely a pontos időt mutatja sötétben is. Ennek fényereje igény szerint állítható, hogy fénye a sötétben, az elalvás idején se legyen zavaró. Általában USB port is található rajtuk, így általuk mobiltelefonunkat is fel tudjuk tölteni. Akár több ébresztőt is be tudunk állítani a készüléken, egyet magunknak és egyet a párunknak. Ez a funkció akkor is nagyon hasznos lehet, ha véletlenül elszundizzuk az első ébresztőt, ekkor a második ébresztés fogja megmenteni a napunkat. Ébresztés ismétlése, a szundi funkció is beállítható rajtuk. Ennek lényege, hogy bizonyos időközönként (igényünk szerint) a riasztó újra megszólal. Egyes készülékek a benti hőfokot is jelzik.

Akinek fontos az is, hogy az ébresztőóra tökéletesen beleolvadjon a környezetbe, hogy stílusos legyen, annak tökéletes választást jelentenek a letisztult formavilággal rendelkező  órák. Ezek világosbarna vagy fehér tölgye furnér lemezzel borított készülékek, amelyeknél az is beállítható, hogy csak koppintás esetén mutassák ki az időt, ezzel is növelve az esztétikai hatást.