Alkategóriák

Fürdőszoba bútor (5)

Fürdőszoba bútor (5)

Összesen: 5
Rendezés

Találatok: 5

Legnépszerűbb termékeink

Fürdőszobabútor

Sokszor a kevésbé fontos lakberendezési zónába sorolódik a fürdőszoba, ami leginkább a tisztálkodás és a funkcionális tevékenységek színtere. Gyakran válik a lakás „mostohagyerekévé” berendezés tekintetében, pedig ennek nem kellene így lennie! Mivel egyre inkább válik ez a helyiség is a feltöltődés és a relaxáció egyik színterévé, szerencsére egyre inkább előtérbe kerül fürdőszobánk ízléses, és praktikus berendezése is ugyanúgy, mint bármely más helyiségé a lakásunkban, házunkban.

Szín, forma és stílus - itt is harmóniában
Előnyös, hogyha a fürdőszobai bútorok színben és stílusban is passzolnak, nem csak egymással, de a csempével a mosdóval, a szaniterekkel is. Főleg akkor szembetűnő ez, amikor azok eltérnek a klasszikus fehér színű modellektől.

A funkcionalitás és a vízpáratűrés itt is fontos szempont
Az esztétikai tényezők mellett természetesen a fürdők berendezésénél is figyelembe kell venni, - akárcsak a konyhák esetében – a páradús levegőt. Ezért mindig olyan alapanyagú bútorzatot vásároljunk, amely jól tűri a párát, a felfröccsenő vizet, nem rozsdásodik, nem penészedik, nem indul hamar korhadásnak. Így nem szerencsés, ha  ezeket a szempontokat figyelmen kívül hagyjuk berendezéskor.

Ha minden centiméter számít...
A másik lényeges szempont a helytakarékosság. Nagyon sok lakásban kicsi a fürdőszoba, közben pedig sok mindent szeretnénk tárolni, elhelyezni benne. A különféle piperék mellett az elektromos fürdőszobai eszközök (hajszárító, hajsütővas), esetleg a törölközők is nagyon sok helyet foglalhatnak. Ez főleg akkor jelent problémát, ha kis alapterületű helyiségünkbe még a mosógépet is be kell „passzíroznunk”, ami nem ritka a városi lakások esetében sem. Ilyenkor minden négyzetcentiméter számít. Érdemes kihasználni a szabadon maradó falfelületeket polcokkal, szekrényekkel. Akkor is jól jöhetnek a szekrények és polcok (akár zárhatók is), ha esetleg kisgyermekünk van, és nem szeretnénk, hogyha elérné és megkóstolná az különféle kemikáliákat.

Ha nagyobb a fürdőszoba, és vidéki enteriőrre vágyunk...
Akkor kerül előtérbe a fa anyagú bútorzat. Természetesen fontos, hogy a bútor megfelelően kezelve legyen a már említett párásodás miatt. Az esztétikai élményen túl nagy előnyük ezeknek a bútoroknak, hogy sok dolgot el tudunk rejteni bennük akár szem elől is. Azonban vegyük számításba, hogy ezek többnyire drágább árkategóriát képviselnek, és nagyobb a helyigényük is.

Az extrém kis hely nagy megoldásokat rejt
Ha nagyon helytakarékosak akarunk lenni, mert extra kicsi fürdőszobánk van, akkor a legjobb, ha falra, illetve ajtóra szerelhető polcokkal oldjuk meg a pakolás kérdését.

Az erős, strapabíró anyagok hosszú távú megoldásokat nyújtanak
A fém polcok, tárolók könnyedén fel- és leszerelhetők, könnyű  a tisztításuk is. miatt. Számos előnnyel rendelkeznek, alapterülettől helytől függetlenül is:  könnyűek, strapabírók, maximálisan kihasználják a helyet és természetesen, olyan magasságba szereljük fel őket, amilyen magasra számunkra megfelel. A fém polcokat felszerelhetjük zuhanykabinba, vagy a fürdőkád közelébe is, hogy a különféle fürdéshez, tisztálkodáshoz szükséges kellékek könnyedén elérhetőek legyenek a napi rutin során.

A szekrények elrejtenek mindent szem elől
Rendezett benyomást kölcsönöz fürdőszobánknak, ha minél több dolgot szekrényekbe pakolunk, esetleg minél inkább szétszortírozva. Így, a szem elől elrejtve tárgyainkat - még ha kicsi is a hely, - nem fogjuk túlzsúfoltnak érezni a fürdőszobát. Mindemellett védik eszközeinket a portól és párától, valamint takarításuk is egyszerűbb, nem kell sok időt eltölteni velük.