Konyha (426)

Összesen: 426
Rendezés

Találatok: 426

Legnépszerűbb termékeink

Konyhabútorok, konyhai berendezések - csaptelepek, mosogatók

A csaptelepek és a mosogatótálcák, illetve medencék elengedhetetlen részei minden konyha alapfelszerelésének. Fontos, hogy minőségi, kiváló alapanyagokból, jól kivitelezett konyhai felszerelést válasszunk, hiszen minden nap használatban vannak ezek a tárgyak, berendezések.

Anyag és forma
Kialakításukat tekintve a mosogatóknál megkülönböztetünk egy- és kétmedencés mosogatókat, illetve csepptálcával ellátott, és csepptálca nélküli mosogatókat. Anyagukat tekintve leggyakrabban inox (rozsdamentes fém), gránit, kvarc kompozit és kerámiamosogatókat találunk a piacon, de természetesen léteznek egyedi megoldások is.

Zavaró „akusztikai élmények” nélkül is létezik mosogatás
Az említett anyagok nem csak súlyukban és teherbírásukban különböznek egymástól, de hangelnyelő képességük is változatos, valamint karcmentességük, tisztíthatóságuk, hőállóságuk sem egyforma. Így, ha fontos, hogy csendesebben lehessen mosogatni, mert például a kisebb lakással, vagy közeli szomszédokkal rendelkezünk, akkor érdemes olyan anyagot választani, melynek nagyobb a hangelnyelő képessége. Eezek többnyire a mesterséges kő, illetve kerámia anyagokból készült mosogatók (például gránit, kvarc).
Az inox, azaz a rozsdamentes acél viszont, valamivel olcsóbb, és foltállóbb. Így, ha ezek a szempontok fontosabbak, akkor ez a jó választás.

A dizájn is döntő lehet
Mindemellett az is fontos természetesen, hogy mosogatóálcánk jól illeszkedjen konyhánkba, lakásunkba, nem csak méreteiben, de formájában, színében, stílusában is. Tehát, hogy jól illeszkedjenek a már előre kialakított enteriőrbe, vizuálisan ne „lógjanak ki” környezetükből.

Kialakítás előtt mérjünk!
Ha tudjuk, hogy hová szeretnénk beszerelni a mosogatótálcát, természetesen előzetesen le kell mérnünk a helyét, és így alapvetően ez határozza meg választásunkat. Emellett a mosogató beszerelhetőségét is szem előtt kell tartanunk, hiszen ezek sem feltétlenül standard méretek, gyártótól függően eltérő méretekkel találkozhatunk.

Mikor melyik mosogató lehet nagyobb hasznunkra?
Kétmedencés mosogató akkor ajánlott, ha csupán kézi erővel történik a mosogatás. Akkor is nagy hasznát vesszük, ha várhatóan egyszerre nagyobb mennyiségű szennyes edényt kell elmosogatni, például bővülő család, vagy nagyobb létszámú háztartás esetében. Egymedencés mosogatókat a kis háztartásokban találunk, leginkább a garzonlakások kialakítása során praktikusak, mert viszonylag kevés helyigénnyel kialakíthatók, és ha csepptálca nélküli változatot használunk, akkor a munkapultból a legminimálisabb helyet foglalják csak el.

A csepegtetők azért hasznosak, mert ide gyűjthető az elmosott edény, nem kell azonnal eltörölgetni, lecsöpögtetéssel meg lehet várni a természetes száradást, amivel időt takaríthatunk meg.

Csaptelepek
A csaptelepek kiválasztása szintén fontos feladat. Természetesen ez a két elem: a mosogatótálca és a csaptelep abszolút kell, hogy passzoljon egymáshoz. A legtöbb gyártó szettet is ajánl, melyek eleve illeszkednek egymáshoz. Ez egységes képet kölcsönöz, stílustól és kialakítástól függetlenül is.

Praktikus darabokkal könnyebb a mosogatás
A csaptelepeknél fontos szempont továbbá beszerelhetőségük, figyelembe kell venni a vízkiállást (fali vagy álló csaptelepre van szükségünk). Továbbá szempont lehet a csaptelep anyaga, tisztíthatósága is. Ezek mellett lényeges a kibocsátott víz áramlási sebessége is, illetve, hogy dúsítja-e levegővel a vízsugarat. Ez utóbbi változat jelentős  víz( és energia)megtakarítást eredményez. Egyes modellek esetében ez akár 30%-os is lehet.

Nagyon hasznos továbbá a kihúzható zuhanyfej, amelynek segítségével a nagyobb edényeket is kényelmesen, könnyen el tudjuk mosogatni. Hozzáférünk velük a legapróbb mélyedéshez is, úgy, hogy közben nem kell zsonglőrködnünk egy-egy nagyobb, vagy éppen értékesebb edény, porcelán mosogatása közben. Válogathatunk kedvünkre, mert az Extreme Digital széles választékkal szolgál kedvező árakkal és változatos kialakítású darabokkal, modellekkel, valamint gyártói sokszínűséggel áll vásárlói rendelkezésére.