Időjárás állomás, hőmérő (74)

Összesen: 74
Rendezés

Találatok: 74

Legnépszerűbb termékeink

Digitális hőmérők és időjárás állomások

A digitális hőmérők és időjárás állomások ma már szinte alapfelszereltségnek tekinthetők a háztartásokban. Ezek a modern készülékek nem csak az aktuális állapotról adnak pontos tájékoztatást, hanem az elmúlt órák vagy napok változásait is megjeleníthetik. Segítségükkel egyszerűen nyomon követhetjük a hőmérséklet és az időjárás változásait, így gondoskodhatunk a számunkra ideális feltételekről.

Az időjárás állomások alapvető funkciója a hőmérséklet kijelzése. Az alapfelszereltséggel rendelkező időjárás állomások is képesek több különböző érték megjelenítésére; a hőmérséklet mellett rendszerint a páratartalmat és a holdfázisokat jelenítik meg. Ezeknek az adatoknak köszönhetően fény derülhet azokra a körülményekre, amelyek miatt esetleg rosszul érezzük magunkat, rossz a közérzetünk vagy fáj a fejünk. Az időjárás állomások nagyszerű szolgálatot tesznek mindazok számára, akik érzékenyek az időjárási frontok változására. Természetesen az időjárás állomások egyéb funkciókat is elláthatnak. Nagyon sok ilyen készülék ébresztőóraként is használható, így nincs szükségünk a mobiltelefonunkra, ha időben szeretnénk ébredni.

Ha nem érjük be a legegyszerűbb alapfelszereltséggel rendelkező készülékekkel, érdemes szétnéznünk a kissé magasabb árkategóriát képviselő meteorológiai állomások között. Ezek a készülékek már nem csak a beltéri körülményeket képesek megjeleníteni, hanem egy rádiójeles érzékelő egységnek köszönhetően a külső időjárási körülményekről is képet adhatnak. Ezek a készülékek rendszerint képesek időjárás előrejelzést is végezni, ami a lokális körülmények mintavételezésének köszönhetően pontos és megbízható információnak tekinthető. Fontos megjegyezni, hogy a vezeték nélküli kialakításnak köszönhetően a készülékek használata roppant egyszerű, de a távolság tekintetében korlátokkal kell számolni. A minőségi készülékek rendszerint 30-35 méteres hatótávolsággal rendelkeznek, ezt a távolságot képes megbízhatóan megtenni a rádiójel anélkül, hogy gyengülésével kellene számolni. Azonban ez a távolság elsősorban szabadtéri, árnyékolás nélküli terepre vonatkozik, így a falak miatt érdemes minél közelebbi kültéri pontot választani a külső egység elhelyezésére. Érdemes tudni azt is, hogy egyes készülékekhez akár több vezetés nélküli érzékelő is csatlakoztatható, így biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő jelerősséggel rendelkezünk majd.

Ha nem érjük be a szokásos kivitellel rendelkező meteorológiai állomásokkal, választhatunk olyan típust is, ami kivetítővel rendelkezik. Ennek a segítségével akár a falra, akár a mennyezetre vetíthetjük a különböző időjárási adatokat. Ez a megoldás elsősorban dizájnelem, amivel kicsit feldobhatjuk a szobánkat. Ha ilyen kivetítővel rendelkező készüléket szeretnénk választani, mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy az időjárás állomás kivetítője képes legyen 180 fokos szögben vetíteni. Csak így tudjuk a kivetített képet megfelelő módon alakítani, akár a falra, akár a mennyezetre szeretnénk vetíteni.