Hűtő, fagyasztó (651)

Összesen: 651
Rendezés

Találatok: 651

Legnépszerűbb termékeink

Szabadon álló és beépíthető hűtőszekrények

A konyha egyik legfontosabb berendezési tárgya a hűtőszekrény, hiszen ez tartja frissen azokat az élelmiszereket, amelyekből a vacsoránk készül. A fagyasztós hűtőszekrény, a beépíthető hűtő vagy épp a „no frost” hűtő hosszú távú befektetés, így nem mindegy, milyet vásárolunk első saját otthonunkba vagy a legújabb albérletünkbe.

Beépíthető hűtő
A beépíthető hűtőszekrény elegáns megoldás: tökéletesen alkalmazkodik a konyha dizájnjához: belesimul a konyhaszekrénybe, így semmi sem töri meg a felületek egységét. Beépített hűtő vásárlásakor figyelnie kell arra, hogy a hűtő szellőzése megoldott legyen, és a készülék ne melegedjen túl. A beépíthető hűtő beszerelése akkor lehetséges, ha most építkezik vagy lakást felújít, és a konyhaszekrény még nem került kialakításra. Ellenkező esetben szabadon álló hűtőt választhat; felső lemeze eltávolításával azonban ez is befér a munkalap alá.

Szabadon álló hűtő
Ha hűtővásárlásnál az ár az egyik legfontosabb szempont; már nincs lehetőség a hűtőszekrény beépítésére; a konyhaszekrénynél magasabb hűtőt szeretnénk; vagy épp gyakran költözünk, és a beépített hűtőt nem tudnánk magunkkal vinni, érdemes szabadon álló hűtőt vásárolnunk. Fagyasztós hűtő Ha nincs szüksége külön fagyasztószekrényre, hiszen csak néhány élelmiszert fagyasztana le, válasszon felül- vagy alulfagyasztós hűtőszekrényt. Ebben elférnek a legfontosabbak, például egy tál jégkocka, illetve az ebéd maradéka, ha harmadnap már nem szeretnénk ugyanazt enni.

Energiatakarékosság
Ha szeretnénk spórolni a villanyszámlán, válasszunk energiatakarékos beépített, szabadon álló, „no frost” vagy fagyasztós hűtőszekrényt. A gépeket energiafelhasználás szempontjából A-G betűkkel jelöli meg a gyártó: az A és az A+ jelzésű a legtakarékosabb. Ez különösen fontos szempont egy hűtőnél, hiszen a gép folyamatosan működik. A hűtő fogyasztása azonban nemcsak az energiaosztálytól függ, hanem attól is, mennyire van meleg a konyhában, milyen gyakran nyitogatjuk a hűtőt, illetve mennyire tud szellőzni a gép.

Kiegészítők
A hűtő kiegészítője általában egy jégkocka-készítő, egy tojástartó, illetve az ajtóba helyezhető üvegeket a helyén tartó elem. Ez utóbbi segít abban, hogy azok ne dőljenek el és boruljanak ki, ha egyszer véletlenül túl erősen csuknánk be a hűtőt. A hűtő legalsó polcán általában egy gyümölcstartó rekesz kap helyet: ebben a zöldségek és gyümölcsök mellett tárolhatjuk például a konzerveket vagy a befőttesüvegeket is.

Az Extreme Digital kínálatában számtalan fajta hűtőszekrényt találhatsz, az egyajtósaktól a kétajtósakig; a szabadon állóktól a beépíthetőkig; illetve a fagyasztós hűtőktől a „no frost” változatig.

Így válasszunk hűtőszekrényt…
Magyarországon a mai napig a legnépszerűbbek a klasszikus alulfagyasztós és felülfagyasztós hűtőszekrények. Habár ezeket megvásárolhatjuk beépíthető kivitelben is, ezek a hűtőszekrény típusok sokkal kevésbé népszerűek. Egyre elterjedtebbé válnak azonban az úgynevezett side-by-side hűtőszekrények, amelyek nagy méretükből adódóan a tágas lakások számára jelentenek ideális megoldást. 

Ha a klasszikus készülékek közül szeretnénk választani, felvetődik a kérdés, alulfagyasztós vagy felülfagyasztós hűtőszekrény mellett tegyük le a voksunkat. Talán az alulfagyasztós készülékek némileg népszerűbbnek számítanak, hiszen ezek esetében a gyakrabban használt hűtőrekeszek kényelmesebben, hajlongás nélkül elérhetők. Ennél fontosabb szempont a hűtőszekrény kiválasztása során, hogy lehetőleg interteres készüléket válasszunk. Ezek több előnyös tulajdonsággal bírnak a hagyományos megoldásokhoz képest, ezért szinte minden esetben megérik azt a felárat, amit ezért kell fizetnünk. Az inverteres készülékekben az inverter intelligens módon szabályozza a hűtéshez szükséges kompresszor fordulatszámát, míg a hagyományos hűtőszekrények esetében a kompresszor sebessége állandó, a vezérlés csupán ki- és bekapcsolni képes. Ez önmagában megmagyarázza, miért halkabbak az interteres berendezések, illetve miért igényelnek kevesebb villamos energiát. Az indításnál elhasznált árammennyiség csökkenésével hosszútávon jelentős mennyiségű villamos energiát takaríthatunk meg.

Természetesen az energiahatékonyság megőrzése érdekében nem csak arra érdemes figyelni, hogy a hűtőszekrény interveres motorral rendelkezik-e, de érdemes szem előtt tartani az energiaosztályokat is. Mivel ezeket a készülékeket szinte soha nem kapcsoljuk ki, így kiemelt jelentőséggel bír, mennyi villamos energiát fogyasztanak a működés során. Az Extreme Digital kínálatában található készülékek rendszerint magas energiaosztályba tartoznak, azt azonban mindenképpen érdemes megvizsgálni, hogy a kiszemelt hűtőszekrény, A+, A++ vagy esetleg A+++ osztályba tartozik. Minél magasabb az energiaosztály besorolása, annál alacsonyabb üzemeltetési költségre kell számítanunk.

A kiválasztás során nagy figyelmet érdemes a hűtőszekrény zajszintje is. Ezek az adatok szinte minden esetben megtalálhatók az adatlapokon, így könnyedén elvégezhetjük az összehasonlítást. E tekintetben is előnyt élveznek az inverteres készülékek, hiszen alacsonyabb zajszinten képesek működni, mint az állandó fordulatszámon működő társaik. A neves gyártók termékei között könnyedén megtalálhatjuk azt a hűtőszekrényt, ami ideális megoldást biztosít számunkra.

A hűtőszekrény kiválasztásának szempontjai között sokak számára fontos lehet a szín kérdése. A legtöbb gyártó fehér és inox színben készít hűtőgépeket, de ma már egyre elterjedtebbek a fekete és élénk színű készülékek is. Ha szeretjük az élénk színeket a lakberendezésben, ezek a háztartási gépek nagyszerű lehetőséget kínálnak, hogy kicsit felpezsdítsük az otthonunkat!

Ma már számos eszközünk okos kivitelben is kapható, miért lenne kivétel a hűtőszekrény? De miben különböznek ezek a smart gépek a hagyományos társaiktól? Számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyekkel kényelmesebbé tehetik a mindennapjainkat. A megfelelő alkalmazások telepítésével az okostelefonunk segítségével nyomon követhetjük a hűtőnk tartalmát, recepteket kereshetünk, de akár időzítőket is beállíthatunk, ami a főzésben vagy akár a szavatossági idő nyilvántartásában nyújt segítséget. Az okos hűtők számos funkciója kifejezetten a hűtőszekrény működéséhez kapcsolódik. Ezek képesek képet adni a készülék energiafogyasztásáról, a különböző funkciók használatáról vagy akár hangvezérlést is fogadhatnak. A kérdés csupán az, hogy az okos hűtőszekrények funkcióira szükségünk van a mindennapok során. 

A kategóriában megtalálhatók a Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, AEG, Goddess, Indesit, LG, Miele, Panasonic, Samsung, Sharp, Siemens, Snaigé, Whirlpool, Zanussi és más gyártók hűtő- és fagyasztógépei.