Alulfagyasztós hűtő (183)

Összesen: 183
Rendezés

Találatok: 183

Legnépszerűbb termékeink

Alulfagyasztós hűtők széles választéka

Ha hűtőgépet szeretnénk vásárolni, legelőször az a kérdés vetődik fel, milyen fagyasztóval rendelkezzen, legyen-e egyáltalán fagyasztó része. A fagyasztó mindenképpen szükséges és hasznos eszköz abban az esetben, ha nem rendelkezünk különálló fagyasztóládával. Az ételeink mélyfagyasztása kiváló konzerválási eljárás és az egyetlen olyan megoldás, amivel akár hónapokon keresztül frissen tarthatjuk az ételeinket.

Nem véletlen, hogy manapság a kereskedelemben megtalálható hűtőszekrények túlnyomó többsége rendelkezik fagyasztóval. Kétféle megoldással találkozunk, alulfagyasztós és felülfagyasztós hűtőszekrényekkel. A két megoldás között technikai különbségek nem igazán tapasztalhatók, így mindkét típus hasonló energiaigénnyel rendelkezik, noha korábban általános tévhitként sokan úgy tartották, hogy az alulfagyasztós megoldások több villamos energiát használtak. A tévedést az okozta, hogy a hűtőszekrények kialakítása miatt az alsó részen elhelyezett fagyasztók általában nagyobb űrtartalommal rendelkeznek, így a magasabb fogyasztásban inkább a méretek játszottak szerepet, mintsem a működésbeli különbségek.

Az alulfagyasztós hűtők esetében sokszor olyan fagyasztó megoldásokkal találkozunk, amelyek több rekesszel rendelkeznek, így több élelmiszer fagyasztására alkalmasak. A kiválasztásnál érdemes figyelembe venni a rekeszek és a fiókok kialakítását. Minél jobb a tagolásuk, annál alkalmasabbak a nagy mennyiségű fagyasztott élelmiszerek tárolására.

A megnövelt alsó fagyasztónak köszöngetően a felső normális hűtő rész könnyen elérhetővé válik, nem kell lehajolnunk, ha ki szeretnénk venni az ételeinket. Ilyen módon a felnőttek számára kényelmes használhatóságot biztosít, azonban a kisgyermekek számára a felsőbb polcok elérhetetlenné válnak. Megoldást jelenthet, ha a számukra készített élelmiszereket az alsóbb polcokon helyezzük el.

Az alulfagyasztós hűtőszekrények esetében rendszerint le kell guggolnunk, ha ki szeretnénk venni a fagyos élelmiszereinket. A fagyasztó rekeszek használata, illetve fiókok kihúzása is kissé kényelmetlen lehet, de mivel a fagyasztóból sokkal ritkábban vesszük ki az ételeinket, mint a hűtőszekrény felső részeiből, így ez mindenképpen az alulfagyasztós hűtők előnyét jelenti.

A kombinált hűtőszekrények esetében találkozhatunk egy- és két kompresszoros hűtőkkel. Érdemes a kétkompresszoros megoldást választani, hiszen ezek a hűtőgépek magasabb hatásfokra képesek, így gyorsabb fagyasztást biztosítanak a friss élelmiszerek esetében. Ez az eljárás segít abban, hogy meg tudjuk őrizni az élelmiszereink minőségét és frissességét. A kétkompresszoros megoldás mellett szól a kompresszorok egyenkénti működtetésének lehetősége, azaz a hűtő és a fagyasztó részt akár külön-külön is működtethetjük, illetve kikapcsolhatjuk. Az ajánlatok között Aeg, Amica, Ariston, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Fram, Gorenje, Hausmeister, Heinner, Indesit, Lg, Liebherr, Miele, Mpm, Navon, Philco, Samsung, Sharp, Snaige, Tesla, Whirlpool, Zanussi termékek is megtalálhatók.