Egyajtós hűtő (65)

Összesen: 65
Rendezés

Találatok: 65

Legnépszerűbb termékeink

Hűtő és fagyasztó a friss élelmiszerekért

A hűtők és fagyasztógépek nélkülözhetetlen tartozékai az otthonunknak. Ezek azok a háztartási berendezések, amelyek nélkül szinte elképzelhetetlen az életünk. Ha hűtő-fagyasztó vásárlását tervezzük, fontos alaposan mérlegelni, hiszen ezeket a gépeket hosszú évekre választjuk. Szem előtt kell tartanunk azt is, hogy energiatakarékos modellt válasszunk, hiszen a folyamatos működés miatt a gazdaságos modellek jelentős megtakarítást eredményeznek.

Mindenekelőtt érdemes eldöntenünk, hogy milyen típusú hűtőt szeretnénk hazavinni. Jelenleg az alulfagyasztós és a felülfagyasztós klasszikus készülékek a legnépszerűbbek, nem véletlenül. Ezek a hűtők kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, könnyen hozzáférhetők a különböző rekeszeik, ráadásul helytakarékosnak mondhatók. Kevésbé ismertek az úgynevezett side-by-side hűtők, amelyek kétajtós kivitelben készült méretes hűtőszekrényeknek tekinthetők.

Az alufagyasztós és a felülfagyasztós hűtők közötti különbség tulajdonképpen csak a fagyasztórész elhelyezésében mutatkozik meg. Mivel a fagyasztót sokkal ritkábban nyitogatjuk, így kényelmesebb lehet az alulfagyasztós hűtő használata. Ezek esetében ritkábban kell hajolgatnunk, könnyebben elérhetjük a mindennapi élelmiszereinket. Kisgyermekek esetében viszont fordított a helyzet, hiszen számukra a felülfagyasztós hűtők biztosítanak kényelmes használatot.

Energiatakarékosság a hűtőgépek esetében

A korszerű hűtő-fagyasztó gépeknél találkozhatunk az úgynevezett inverteres megoldásokkal. Ezt a technológiát az energiatakarékos klímaberendezéseknél ismerhettük meg, de a korszerű hűtők esetében is remek szolgálatot tesz. Az energiatakarékosság mellett érdemes számba venni az ilyen hűtők alacsony zajszintjét is, aminek köszönhetően a hőtőgépünk nem csak gazdaságossá, de igazán komfortossá válik. Nem kell többé bosszankodnunk a hangos motor miatt, így az egyterű lakásokban kivételesen jó választást jelentenek az inverteres hűtőgépek.

Érdemes alaposabban is foglalkozni az energiatakarékosság kérdésével, hiszen a hűtőgépek gyakorlatilag állandóan üzemelnek, így az aktív üzemidejük kifejezetten magas. Ebből adódóan érdemes olyan készüléket választani, ami magas energiaosztállyal rendelkezik. Szerencsére ma már eltűntek az energiapazarló gépek a kínálatból, de egyáltalán nem mindegy, hogy sima A vagy extra energiatakarékos A+++ energiaosztállyal rendelkező hűtőt választunk. A különböző energiaosztályba sorolt gépek éves energiafogyasztása között hatalmas különbségek lehetnek, ezért ezzel kapcsolatban érdemes megfontolt döntést hozni. Érdemes figyelembe venni a hűtőgépek éves energiafogyasztását is, ami a termékek adatlapján nagy valószínűséggel megtalálható. Ez utóbbi adat alkalmas arra, hogy különbséget tegyünk a különböző mérettel rendelkező hűtőgépek fogyasztása között, ne csupán a felvett áramhasználat hatékonyságával kalkuláljunk. A magasabb energiaosztályba tartozó gépek éves szinten akár több ezer forint megtakarítást jelenthetnek; átlagosan ki lehet jelenteni, hogy az energiatakarékos készülékek többlet ára 3-5 év alatt térül meg. Ezt követően már valós megtakarításként realizálódik.

A zajszintről is érdemes bővebben beszélni, hiszen a hűtő-fagyasztók ezen tulajdonsága alapjaiban meghatározza, mennyire leszünk elégedettek a készülékünkkel. A termékek adatlapja minden esetben tartalmazza a várható zajszintet, de jelentős különbségre a sokkal halkabb inverteres hűtők esetében számíthatunk. Általánosságban azt szoktuk mondani, hogy a 40 decibel alatti zajszinttel rendelkező hűtők nevezhetők halk működésűnek.