Fagyasztóláda (20)

Összesen: 20
Rendezés

Találatok: 20

Legnépszerűbb termékeink

Fagyasztóláda – A helytakarékos megoldás

Mindenekelőtt érdemes elmondani, melyek a fagyasztóláda legalapvetőbb tulajdonságai. Különbséget kell tenni a fagyasztóláda és a fagyasztószekrény között, hiszen a két típus között jelentős eltérés tapasztalható, a gyakorlatban mégis sok esetben tévesen használjuk a két kifejezést. A fagyasztóláda szinte minden esetben a tetején nyitható láda, amely ennek a kialakításnak köszönhetően kényelmesen pakolható. Fontos elmondani továbbá, hogy a fagyasztószekrényekkel ellentétben a fagyasztóládák nem tartalmaznak polcokat és rekeszeket, így rendkívül helytakarékosak.

A fagyasztóláda legnagyobb előnye a helytakarékosság, hiszen akár negyedével több tartalmat pakolhatunk bele, mint hasonló űrtartalommal rendelkező fagyasztószekrénybe. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően ideális megoldást jelent azoknak, akik szívesen raktároznak nagyobb mennyiségű élelmiszert. Nélkülözhetetlennek mondható azokban a háztartásokban, ahol nagy mennyiségben szeretnének húst és zöldségeket lefagyasztani. A modern fagyasztóládák kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, így az energiafogyasztásuk is kifejezetten alacsony. Ennek ellenére is érdemes minél magasabb energiaosztályba tartozó készüléket választani, mivel az évek során jelentős megtakarításra tehetünk szert ilyen módon. Fontos azt is elmondani, hogy egy esetleges hosszabb áramszünet esetén sem kell aggódnunk az élelmiszereink miatt, hiszen ajtónyitás nélkül akár két napon keresztül teljesen átfagyott állapotban tartják az élelmiszereket.

A modernebb készülékek rendszerint rendelkeznek úgynevezett leolvasztás funkcióval. Ez egy roppant hasznos eszköz, ami lehetővé teszi a fagyasztóládák gyors leolvasztását. Az automatikus leolvasztás nagyobb jelentőséggel bír, mint elsőre gondolnánk, hiszen a természetes módon történő olvasztás akár egy teljes napot is igénybe vehet. Szerencsére ma már a legtöbb fagyasztóláda rendelkezik ezzel a hasznos funkcióval, rendszerint csak az olcsó készülékek esetében kényszerülünk a kézi megoldásra.

A fagyasztóládák rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, azonban egy negatívumot meg kell említeni velük kapcsolatban. A fagyasztóláda aljában elhelyezett élelmiszerek kihalászása kényelmetlen lehet, illetve problémát okozhat az idősek és a mozgásukban korlátozottak számára.

A kiválasztás során érdemes törekedni arra, hogy a minőségi neves gyártók készülékei közül válasszunk. Alapvető jelentőséggel bír az energiaosztály és a gazdaságos működtetés kérdése, de természetesen figyelembe kell venni a méretre és a minőségre vonatkozó igényeinket is. Az általános tapasztalat azt mutatja, hogy az átlagos igények kiszolgálására a középső árkategóriába tartozó készülékek megfelelő megoldást nyújtanak. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy egy fagyasztószekrény működése csak akkor lehet megfelelő és gazdaságos, ha védjük a hőtermelő eszközöktől, a különböző kályháktól és radiátoroktól. Lehetőség szerint kerüljük el, hogy kifejezetten meleg helyiségben - például a padlástéren - helyezzük el.

A fagyasztóláda kiválasztásának legfőbb szempontjai
A fagyasztó kiválasztása előtt érdemes alaposan mérlegelni, milyen készülékre van szükségünk, melyik gyártó melyik terméke felel meg leginkább az igényeinknek. A megfelelő fagyasztóláda kiválasztása nem ördöngösség, azonban több szempontot érdemes figyelembe venni annak érdekében, hogy valóban a számunkra megfelelő készüléket vásárolhassuk meg. A kiválasztás során négy fontos szempontot mindenképpen figyelembe kell vennünk; ezek a fagyasztóláda energiafogyasztása, a mérete, a minősége és az ára.

Minden fagyasztó esetében fontos szempontként jelentkezik a készülék energiahatékonysága. Mivel ezeket a készülékeket gyakorlatilag soha nem kapcsoljuk ki, ezért kiemelt figyelmet kell fordítanunk az energiaosztályra, illetve az éves energiahasználatra. Érdemes a magas energiaosztályba sorolt készülékek közül válogatnunk, hiszen ezek üzemeltetése hosszútávon pénzmegtakarítást jelenthet számunkra. Nem véletlen, hogy a fejlettebb technológiát alkalmazó, némileg drágább készülékek magasabb energiaosztályba tartoznak, így a magasabb vásárlási ár hosszútávon jelentős megtakarítást eredményez. A kiváló energiahatékonyság érdekében figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a fagyasztót a hőforrásoktól távol helyezzük el. Lehetőség szerint olyan helyiségben helyezzük el, ahol természetes körülmények között is alacsonyabb a hőmérséklet, tehát kerüljük a napsütötte teraszokat és az átforrósodó padlástereket. Minél hűvösebb helyiséget találunk a fagyasztóláda számára, annál gazdaságosabb működést érhetünk el. A fagyasztóláda helyének megválasztása során természetesen nem árt figyelembe venni azt is, hogy a motor üzemelése szabálytalan zajjal jár, ami a lakótér közvetlen közelében zavaróan hathat.

A kiválasztás során mindenképpen érdemes szem előtt tartani a készülékek minőségi mutatóit. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy az Extreme Digital kínálatában található fagyasztószekrények megfelelnek a magas minőségi elvárásoknak is. Méretükből adódóan az európai piacokon elsősorban a tradicionális gyártók termékei vannak jelen, így rendszerint csak a komoly márkaismertséggel rendelkező gyártók termékeivel találkozunk.

A fagyasztóláda ideális választást jelent abban az esetben, ha jelentős mennyiségű élelmiszert szeretnénk tárolni. A tetején nyitható fagyasztó akár negyedével nagyobb tárolókapacitással rendelkezik, mint a hasonló belső térfogattal rendelkező fagyasztószekrény. Mivel a fagyasztóláda nem rendelkezik klasszikus értelembe vett polcokkal és fiókokkal, így elsősorban abban az esetben jelentenek ideális választást, ha azonos élelmiszerből nagyobb mennyiséget szeretnénk tárolni. Érdemes elmondani azt is, hogy a hatékony hőszigetelésnek köszönhetően jelentős energiamegtakarítást érhetünk el a segítségükkel. Sőt, a vastag hőszigetelő réteg abban az esetben is kiváló szolgálatot tesz, ha esetleg áramszünettel kell számolni; az ajtó nyitogatása nélkül akár két teljes napon keresztül is fagyott állapotban maradhatnak az élelmiszereink. Természetesen meg kell említeni a fagyasztóládák egyetlen hátrányos tulajdonságát is: kialakításából adódóan a mélyen elhelyezett élelmiszerek kiemelése nehézséget okozhat az idősek, a kistermetűek és a hátfájással küzdők számára.

Ismerjük meg az Extreme Digital kínálatában található készülékeket és válasszuk az igényeinknek leginkább megfelelő fagyasztóládát. A kategóriában megtalálhatók a Beko, Electrolux, Gorenje, Whirlpool, Zanussi és más gyártók készülékei.