Fagyasztószekrény (83)

Összesen: 83
Rendezés

Találatok: 83

Legnépszerűbb termékeink

Fagyasztószekrény a tárolás mestere

A hűtő, illetve a fagyasztószekrény minden konyha alapbútora. Ezekben tarthatjuk frissen kedvenc ételeinket, alapanyagainkat. Azonban minden háztartásban más szokások diktálják, hogy mit, s hogyan tárolunk. Ez fagyasztószekrények terén sincs másként, van aki megelégszik egy kombinált hűtő kisebb mélyhűtőjével, s vannak akiknek nagy kapacitású hűtőládákra van szükségük.

Szabadon álló és beépíthető fagyasztószekrény
Fagyasztószekrény vásárlása esetén először a készülék kivitelét kell meghatároznunk. A beépíthető készülékek teljesen a konyhabútorba illeszkednek, ha kell láthatatlanul. Ajánlott építkezés során vásárolni, hiszen más esetben a beépítés bontást igényelhet. A szabadon álló gépek a ház bármely szegletében elhelyezhetőek, legyen az a konyha bármelyik sarka, vagy akár a garázs.

Álló vagy fekvő kivitel, azaz fagyasztószekrény vagy láda?
Hogy az ember fagyasztó szekrényt, vagy fagyasztó ládát vásárol, azt általában a rendelkezésre álló hely határozza meg. A fagyasztószekrény magasabb, míg a fekvő láda inkább széltében terjedelmesebb. Az utóbbi kicsit több helyet igényel, de ehhez viszonyítva nagyobb befogadóképességgel rendelkezik.

Tároló kapacitás hely függvényében
Hely és tárolás szempontjából is fontos kérdés, hogy mekkora kapacitású fagyasztószekrényre van szükségünk. Általában minél nagyobb egy fagyasztó szekrény űrtartalma, arányosan nagyobb méretekkel rendelkezik, ezért ügyeljük rá hogy a több száz literes fagyasztónak legyen elég helye. Hogy kinek mekkora készülékre van szüksége, az felhasználástól függ, 100-200 literes vagy ennél kisebb készülékek alapélelmiszerek tárolására elegendők, a 200-300 liter közöttiek képezik a középkategóriát, az ennél nagyobb fagyasztók pedig népesebb családok számára, esetleg ipari felhasználásra alkalmasak.

Környezet tudatosság és pénz megtakarítás
A környezet, no meg pénztárcánk védelmében a fagyasztószekrény energiabesorolását sem árt megnéznünk. A Európai szabvány szerint a készülékeket A-tól G-ig terjedő energiaosztályba soroljuk, ahol az A a legjobb, a G pedig a legkevésbé jó kategória. Bár a kevesebbet fogyasztó gépekhez (például egy fagyasztószekrény A++ minősítéssel) drágábban juthatunk hozzá, ez a későbbiekben az alacsony fogyasztás miatt, minden bizonnyal megtérül.

A fagyasztószekrény plusz szolgáltatásai
Végezetül gondoljuk végig, hogy milyen extra funkcióknak vennénk hasznát. Ilyen lehet a no frost technológia. Egy no frost fagyasztószekrény nem igényel leolvasztást, ugyanis a technológia jóvoltából, egyáltalán nem képződik jég a fagyasztótérben. Vagy rendelkezhet gyorsfagyasztás funkcióval, mely nagy bevásárlás alkalmával nyújthat hasznos segítséget, esetleg boríthatja antibakteriális bevonat. Ezeken kívül számos plusz funkció állhat rendelkezésünkre, de vigyázzunk, hogy ne fizessünk olyasmiért, amire semmi szükségünk.

A fagyasztószekrény kiválasztása okosan
A megfelelő fagyasztószekrény kiválasztása nem okozhat gondot, ha szem előtt tartjuk a legfontosabb tudnivalókat. Érdemes alaposan mérlegelni, hiszen a fagyasztószekrény hosszú éveken, sőt akár évtizedeken keresztül hű társunk lehet, így egyáltalán nem mindegy, milyen készüléket választunk. Érdemes figyelembe venni az energiafogyasztással, a méretekkel és az ár-érték aránnyal kapcsolatos jellemzőket is.

Mindenekelőtt érdemes beszélni az energiahatékonyságról, ami minden egyes fagyasztó esetében kiemelt jelentőséggel bír. Mivel ezek a készülékek állandó készenlétben működnek, illetve állandó jelleggel végzik az élelmiszereink fagyasztását, így mindenképpen érdemes alaposan mérlegelni, milyen energiaosztályba tartozó készülék mellett tesszük le a voksunkat. Érdemes tudni, hogy a legmagasabb energiaosztályba tartozó készülékek némileg magasabb áron vásárolhatók meg, a sokéves használat során azonban ez a különbség akár többszörösen megtérülhet. Kialakításából adódóan a fagyasztószekrény energiahatékonysága minimális mértékben elmaradhat a fagyasztóláda költséghatékonyságától, ám ennek ellenére nagyszerű megoldást szavatol a legtöbb háztartás számára. Az energiafogyasztás alacsonyan tartása érdekében rendkívül fontos szem előtt tartanunk, hogy a fagyasztószekrényt mindig a hőforrásoktól távol helyezzük el. Sőt, arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy lehetőség szerint egy hűvösebb helyiségekben kapjon helyet a fagyasztószekrény, így elkerülhetjük a hőkülönbségből adódó energiaveszteséget.

Az ideális fagyasztószekrény megválasztása érdekében érdemes mérlegelnünk, mekkora tárolókapacitásra van szükségünk. E tekintetben is jelentős különbség mutatkozik a fagyasztószekrények és a fagyasztóládák között. A fagyasztószekrények esetében számos polccal és fiókkal találkozhatunk, ami az élelmiszerek kényelmes tárolását és elérését teszik lehetővé. Emiatt azonban némileg kevesebb élelmiszert tárolhatunk bennük, mint a polcokkal és fiókokkal nem rendelkező ládák esetében. Mivel a fagyasztószekrény térelválasztó polcokkal és fiókokkal is rendelkezik, így könnyedén elkülöníthetjük a különböző típusú élelmiszereket, amelyeket ilyen módon könnyedén megtalálhatunk és kiemelhetünk.

A kiválasztásnál érdemes előnyben részesíteni azokat a készülékeket, amelyek automata leolvasztás funkcióval rendelkeznek. A korszerű készülékek többsége ilyen, ám mindenképpen érdemes ezt a szempontot is figyelni, amikor az ideális készüléket keressük. Habár ezek a készülékek némileg gyorsabban visszamelegszenek, mint a fagyasztóládák, mégis 24-30 órán keresztül megbízhatóan fagyott állapotban tartják az élelmiszereinket. Így még egy hosszabb áramszünet sem veszélyezteti a fagyasztó tartalmát.

Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy csak a megbízható gyártók termékei nyújtanak biztos megoldást. Szerencsére a nagy háztartási gépek esetében egyáltalán nem jellemző a minőségtelen távolkeleti áru elterjedése, így a boltok kínálatában rendszerint minőségi termékekkel találkozhatunk.

Sokszor az apróságok is fontosak lehetnek és képesek meghatározni, hogy jó szolgálatot tesz-e számunkra a fagyasztószekrényünk, ezért a kiválasztásnál mindenre érdemes figyelni. Ilyen lehet a megfordítható ajtónyitás lehetősége. Sok helyiségben nehézséget okoz a nem megfelelő irányú nyitás, így erre a tulajdonságra is érdemes figyelmet fordítanunk. Sokan a kisebb, mások a nagyobb rekeszeket részesítik előnyben. Vegyük szemügyre a magasságukat és láthatjuk, hogy számunkra ideális választást jelentenek-e.

Az Extreme Digital kínálatában minőségi fagyasztószekrények sora áll rendelkezésedre. Fagyasztószekrény no frost funkcióval, vagy egy egyszerű pult alá építhető készülék - mindegy mit keresel, nálunk biztosan megtalálod. A kategóriában megtalálhatók az AEGBeko, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Haier, Hausmeister, Hyundai, Indesit, LG, Samsung, Whirlpool, Zanussi és más gyártók fagyasztószekrényei.