Felülfagyasztós hűtő (52)

Összesen: 52
Rendezés

Találatok: 52

Legnépszerűbb termékeink

Felülfagyasztós hűtő – sok esetben remek választás

A klasszikus hűtőszekrények között megkülönböztetünk felülfagyasztós és alufagyasztós hűtőket. A két megoldást nem kizárólag a fagyasztó rész elhelyezkedése határozza meg, ezért hűtőszekrény vásárlása előtt érdemes alapos döntést hozni. A továbbiakban részletezzük a két típus közötti legfontosabb különbségeket.

A piacon fellelhető hűtőszekrény kínálat túlnyomó többsége olyan készülék, ami rendelkezik fagyasztóval. A felülfagyasztós és alufagyasztós hűtőszekrények szinte teljesen háttérbe szorították azokat a készülékeket, amelyek nem alkalmasak az élelmiszerek fagyasztására. A két különböző fagyasztóval rendelkező típus azonban verseng az elsőségért, hiszen mindkettő rendelkezik néhány előnyös és hátrányos jellemző tulajdonsággal, így inkább a saját igényeink határozza meg, melyiket érdemes választani.

A felülfagyasztós hűtők esetében jellemzően kisebb térfogatú fagyasztóval találkozunk. Ez azt jelenti, hogy kisebb helyet foglal el a hűtőszekrény teljes hasznos térfogatából, azonban kevesebb élelmiszert tárolhatunk benne fagyott állapotban. A felülfagyasztós hűtőszekrények rendszerint egy vagy két rekesszel rendelkeznek, így a fagyasztható élelmiszer mennyisége erősen korlátolt, viszont kisebb mennyiség tárolására tökéletesen alkalmas. Az alulfagyasztós hűtőszekrények esetében rendszerint sokkal nagyobb térfogatú fagyasztóval rendelkezünk, ez azonban azt is jelenti, hogy a klasszikus hűtő rész kisebb lesz. Ha ragaszkodunk a megszokott belső mérethet, az esetben nagyobb hűtőgépet kell vásárolnunk.

A felülfagyasztós és alufagyasztós hűtőszekrények használata között is mutatkozik némi eltérés. Az alulfagyasztós hűtők esetében hajlongás és térdelés nélkül is kényelmesen elérhetjük a gyakran fogyasztott élelmiszereinket, míg a felülfagyasztós hűtők esetében gyakran le kell hajolnunk, ha ki szeretnénk venni egy doboz tejet vagy üdítőt. Ez felnőttek esetében elsősorban kényelmi kérdés, azonban az idősek számára fontos szempont lehet. Érdemes viszont szem előtt tartani, hogy a kisgyermekek nem érik el a magasan elhelyezett élelmiszereket, így esetükben a felülfagyasztós hűtőszekrény nyújt szerencsésebb választást.

Egyes felülfagyasztós hűtőszekrények akár két kompresszorral rendelkezhetnek. Ezek előnye az egykompresszoros megoldással szemben, hogy gyorsabb fagyasztást érhetünk el, illetve a hűtő és fagyasztó részt külön-külön vezérelhető és kapcsolható le.