Side by side hűtő (60)

Összesen: 60
Rendezés

Találatok: 60

Legnépszerűbb termékeink

Side by side hűtők

A hűtőszekrény minden konyha elengedhetetlen része, hiszen biztosítja számunkra, hogy ételeink frissek és szavatosak maradjanak. Amikor hűtőt vásárolunk, érdemes részletesen átgondolni, hogy milyen igényeknek kell megfelelnie, hiszen hosszú távú befektetésről van szó.

Van néhány fontosabb szempont, amelyeket érdemes szem előtt tartani. Az első ilyen, a hűtőnk elhelyezése. Fontos, hogy olyan hűtőt válasszunk, amely konyhánkban odafér az erre kijelölt részre. Ne helyezzük közvetlenül napsütötte helyre, és nem ajánlatos sütő, tűzhely vagy fűtőtest közelébe tenni. Fontos a megfelelő méret kiválasztása. Ezt a háztartásban élők száma alapján tudjuk eldönteni. A hűtőszekrények olyan háztartási gépek, amelyek a nap 24 órájában üzemelnek, így nem mindegy, hogy milyen energiaosztályba tartoznak. Ez az osztályozás A-tól (leghatékonyabb) G-ig terjed. Minél több plusz van a betű mellett, annál kevesebbet kell fizetni az áramszámlárét. A hűtőszekrények leginkább fehér és inox színben kaphatók, de manapság már vannak színes változatok is. A gyártók igen sok kiegészítő funkcióval látják el a hűtőket: öntisztító üzemmód, vakáció üzemmód, No Frost, Bio Fresh, Zero Zone üzemmódok stb. Ha LCD kijelzővel is rendelkezik, akkor különféle beállításokat végezhetünk el rajta. Végül, de nem utolsó sorban azt is tudnunk kell, hűtő vásárlása esetén, hogy fagyasztósra vagy anélkülire van szükségünk. A fagyasztóval ellátottak között szerepelnek az úgynevezett side-by-side hűtőszekrények.

A side-by-side vagy amerikai típusú hűtőszekrényeket leginkább az amerikai filmekben láthatjuk, de előnyük miatt manapság már egyre elterjedtebbek környékünkön is. Az ilyen típus több élelmiszer frissen tartására képes, hiszen jóval nagyobb, mint egy klasszikus hűtőszekrény. Egymás mellett elhelyezkedő hűtő-és fagyasztórésszel rendelkezik. Az ilyen készülékek nagy része hidegvíz-és jégadagolóval van felszerelve.

A side-by-side hűtők előnye
Az ilyen hűtők legfontosabb előnye a méretük. Sokkal több élelmiszer elfér bennük, mint  a hagyományos típusokban, és emiatt jobban átlátható a hűtők belseje és azok tartalma is. Az átláthatóság is igen nagy előny, hiszen ezzel elkerülhetjük a hűtők túltömését, ami azzal járhat, hogy úgymond elvesznek az ételek, és csak jóval később bukkanunk rájuk.

A kétajtós megoldás igen stílusos és formabontó. A kényelem egyértelműen  a stílusossággal párosul. Vannak olyan kétajtós változatok is, amelyeknél mindkét ajtó a hűtőt rejti, és egy nagy ajtó alul a fagyasztót.

Gyerekbarát, hiszen olyan szintre helyezhetjük az adott ételeket, hogy azt gyermekünk könnyedén elérhesse. Ez gazdaságos is, hiszen kevesebb ideig lesz nyitva a hűtő ajtaja. A gazdaságosság mellett biztonságos is, hiszen nem kell attól tartanunk, hogy gyermekünk egy sámlira állva próbálja elérni a neki szánt szendvicset vagy gyümölcsjoghurtot. Abban az esetben is tökéletes, ha biztonsági okokból távol szeretnénk  tartani tőlük bizonyos italokat, esetleg gyógyszereket, ilyenkor a legmagasabb polcot használhatjuk.

A nagyobb méretű mélyhűtőben sokkal több fagyasztott élelmiszer fér el. Így nem kell naponta rohannunk a boltba, hogy az ebédhez szükséges húst megvásároljuk. Előre tudunk vásárolni, és akár a heti ebédötleteket is előre meg tudjuk tervezni, és ez alapján vásárolni. Nagy családok esetében ez hatalmas segítség lehet.

Sokak számára imponáló az ajtón elhelyezkedő víz- és jégadagoló. Ez igen kényelmes megoldás, hiszen az ajtó kinyitása nélkül  vehetünk vizet vagy jeget. Mivel nem kell az ajtót minden alkalommal kinyitni, amikor vizet szeretnénk inni, ez gazdasági szempontból is előnyös, hiszen nem jut be, főleg nyáron, a meleg levegő a hűtőszekrénybe. Hiszen ilyenkor a készüléknek azt a közeget újra le kell hűteni, ami nagyobb energiafogyasztással jár.

Mire figyeljünk oda?
A számos előny mellett van néhány tényező, amelyekre érdemes odafigyelni, ha ilyen típusú háztartási gépeket vásárolunk. A méretükből adódóan, nagyobb helyre van szükségük, hiszen szélesebbek, mint a hagyományos hűtők. Vásárlás előtt mindenképp mérjük le a helyet, ahova tenni szeretnénk. Arra is gondoljunk, hogy hogyan fogjuk bevinni a lakásba.

A jég-és vízadagolók karbantartást igényelnek, hiszen az üzemeltetésükhöz különböző vízvezetékekre és szűrőkre van szükség. Ezek idővel cserére és javításra szorulhatnak. Egyes típusoknál szükség lehet a víz bekötésére is, hogy az említett funkciók működjenek, ilyenkor szükség lehet egy hozzáértő személyre, aki ezt a feladatot helyesen elvégzi úgy, hogy nem okoz kárt a készülékben. Érdemes odafigyelni a polcok szélességére is, hiszen vannak olyan típusok, amelyeknél a mérete nem éri el a megszokott 60 centimétert. Ezeknél egy kicsit másképp kell elrendezni a nagyobb edényeket és tepsiket.