Klíma, páramentesítő, fűtőkészülékek (617)

Összesen: 617
Rendezés

Találatok: 617

Legnépszerűbb termékeink

Klíma, páramentesítő, fűtőkészülék

A komfortos és kényelmes lakás részét képezheti egy praktikus klíma berendezés. Egy jól megválasztott készülék magába foglal egy hűtő, illetve egy fűtő berendezést is, és mint páramentesítő is funkcionálhat. Ha pedig csak az egyik funkcióra lenne szükségünk, választhatunk arra specializálódott eszközt is.

On/Off vagy Inverteres klíma
Először talán azt célszerű eldönteni, hogy Inverter vagy On/Off technológiás készüléket válasszunk. Az On-Off, vagyis fix fordulatszámú készülékek a kompresszor ki, be kapcsolásával szabályozzák a hőmérsékletet. Ezzel szemben egy Inverteres klíma, a fordulatszám szabályozásával csak annyi energiát használ, amennyi szükséges. Az utóbbi tehát energia takarékossági szempontból, valamint, zajszint, és teljesítmény tekintetében is jobbnak bizonyul. Igaz, ezek magasabb árazással járnak.

Mono, multisplit, és inverteres multisplit klímák
Ha több nagyobb helyiség hőmérsékletét szeretnénk szabályozni, célszerű multisplit rendszerű klímát beszerezni. Ebben az esetben egy kültéri egység, több beltéri klíma irányítását végzi. Ennek egyszerűbb változata a Mono rendszer, ahol egy kültéri egység egy beltéri egységet szolgál ki. Léteznek úgynevezett inverteres split klímák is. Ezek a két rendszer (inverter és split) kombinációjával 35-40%-os energiatakarékosságot eredményeznek.

Teljesítmény és energiahatékonyság
Ha mégsem inverteres split klímát választottunk, azért figyeljünk oda az energiabesorolásra. Az Európai szabvány szerint a készülékeket A-tól G-ig terjedő energiaosztályba soroljuk, ahol az A a legjobb, a G pedig a legkevésbé jó kategória. Bár a kevesebbet fogyasztó gépekhez drágábban juthatunk hozzá, ez a későbbiekben az alacsony fogyasztás miatt, minden bizonnyal megtérül.

Fontos, hogy lakásunkhoz mérjük a klíma teljesítményét. Ha ugyanis a teljesítmény túl kicsi, nem lesz elegendő az egész ház lehűtéséhez. Ha viszont túl nagy, az felesleges áramfogyasztáshoz vezet, és jóval zajosabb is.

Mobil klíma
A mobil klíma legnagyobb előnye, hogy tetszés szerint, bárhol elhelyezhetjük, odébb tehetjük, átépíthetjük. Ha alkalmi használatra keresünk eszközt, ez kiváló választás lehet számunkra. Ha pedig még egyszerűbb megoldásra vágyunk, egy álló ventilátor is megteszi. Hasonlóan egy hősugárzó vagy elektromos radiátor. Egy fűtőkészülék jó szolgálatot tehet, ha épp szerelik a kazánt, vagy olyan helyre megyünk, ahol nincs bekötve a gáz. A hősugárzók kicsik, könnyen mozgathatók, szükség esetén gyorsan felmelegíthetjük velük a szobát. Hátrányuk, hogy viszonylag sokat fogyasztanak, így csak alkalomszerű használatra javasoltak.

Az Extreme Digital széles körben kínál légkondicionálókat, páramentesítőket, sőt még vízmelegítő bojler is vásárolható.