Fűtőkészülékek (225)

Összesen: 225
Rendezés

Találatok: 225

Legnépszerűbb termékeink

Milyen elektromos fűtőkészülék jelentheti a legjobb választást?

Az elektromos fűtés számos előnnyel rendelkezik a különböző megoldásokkal szemben, ezért sokan szívesen választják ezeket a fűtőkészülékeket. Az elektromos fűtőkészülékek beüzemeléséhez nincs szükségünk másra, csupán hálózati csatlakozásra, ilyen módon ennél egyszerűbb és könnyebben alkalmazható fűtési megoldást nehéz elképzelni. Másodsorban a hálózati táplálásnak köszönhetően az energiaforrást nem kell előre biztosítanunk, nem kell raktároznunk és nem kell előzetesen befektetnünk. Nincs más dolgunk, csak az elhasznált villamos energia mennyiségének megfelelő számlát kell fizetnünk. Az elektromos fűtőkészülékek karbantartási igénye roppant alacsony, a legtöbb esetben csupán a tisztításukról kell gondoskodnunk. A működésük teljesen tiszta, nincs koromkibocsátás, így nem kell egészségkárosodástól tartanunk, nincs szénmonoxid veszély sem. A készülékek nem igényelnek felügyeletet, teljesen önműködők. A működési költségük jellemzően alacsony, habár tudni érdemes, hogy a különböző működési elvvel rendelkező készülékek energiafelvétele jelentősen eltérhet, ezért az energiahatékonyság is fontos kérdés a készülék kiválasztása során.

Az elektromos fűtőkészülék kiválasztása számos kérdést vethet fel, hiszen minden megoldás különböző tulajdonságokkal rendelkezik, így képtelenség egyértelműen meghatározni, melyik a jó és a kevésbé jó fűtőkészülék. A kiválasztás során figyelembe kell bennünk a saját igényeinket, illetve a fűteni szánt helyiség nagyságát is.

Az Extreme Digital kínálatában jellemzően a kiegészítő fűtésként használható elektromos fűtőkészülékeket találjuk. Ezek között jelentős szerepet töltenek be a különböző hősugárzók. A működési elvük az elektromos energia infravörös sugárzássá alakítására épül, amelyek a szabad térben képesek veszteségmentesen terjedni. Ezek a sugarak a különböző tárgyak felületén alakulnak át hőenergiává, ennek köszönhetően veszteségmentesen, a nap természetes melegérzetét képesek kelteni. A hősugárzók elsősorban olyan helyiségekben jelentenek jó választást, ahol a tér teljesen nyitott vagy ahol a levegő mozgása miatt a tárgyak felmelegítése az egyetlen jó megoldás.

A konvektorok klasszikus fűtési megoldásnak számítanak. Ezek a fűtőkészülékek közvetlenül a levegőt melegítik fel, ezért a használatuk során alacsony felületi hőmérséklettel találkozunk. Az elektromos konvektorokat elsősorban kisebb zárt helyiségek fűtésére használjuk, illetve kiegészítő megoldásként is szóba jöhetnek gyengébb teljesítményű rendszerek mellett. Mivel ezek a készülékek szinte minden esetben rendelkeznek fokozatkapcsolóval, így gazdaságos fűtést valósíthatunk meg. Viszont nagyon fontos megjegyezni, hogy a konvektorok nem használhatók vizes környezetben, ugyanis ilyen esetben balesetbeszélyt jelenthetnek.

Klasszikus fűtési megoldásnak számítanak a különböző olajradiátorok is. Ezek esetében egy fűtőbetét melegíti fel a radiátorban található olajat, ami átadja a hőmérsékletet a fém felületnek, így melegszik a levegő. Az olaj jól tartja a hőt, ezért a fűtőkészülék kikapcsolása után is képes átadni a tárolt hőmennyiséget. A modern olajradiátorok tagolatlan kialakítással és beépített párásítóval rendelkeznek.