Alkategóriák

Gyümölcsfacsarás (94)

Gyümölcsfacsarás (94)

Összesen: 94
Rendezés

Találatok: 94

Legnépszerűbb termékeink

Gyümölcs centrifuga az egészséges életvitelhez

Az egészséges, vitamindús ételek az egészséges életvitel alappillérei. Mindennapos zöldség és gyümölcs fogyasztással megőrizhetjük szervezetünk egészségét. Ahhoz azonban, hogy ezek az étkezések ne váljanak egyhangúvá, bevethetünk néhány trükköt. Ilyen lehet egy gyümölcscentrifuga beszerzése.

Milyen a jó gyümölcsfacsaró?
Egy jó gyümölcs facsaró feldobja unalmas étkezési szokásainkat. Isteni turmixokat, gyümölcsleveket készíthetünk vele, melyek nem csak finomak, egészségesek is. Ahhoz azonban, hogy a végeredmény tökéletes legyen, jó készülékre van szükségünk!

De milyen egy jó gyümölcscentrifuga?
A jó gyümölcscentrifuga nagy teljesítményre képes. Legalább 700 W szükséges ahhoz, hogy a gép a keményebb gyümölcsökkel is megbirkózzon. Majdnem ugyan ehhez kapcsolódik a következő előny is, mely a nagy betöltő nyílás. Ha ezzel áldotta meg a gyártó a készüléket, aprítás nélkül, egészben is belehelyezhetjük a gyümölcsöket. A kényelmi szempont pedig a könnyed tisztíthatóságot emeli harmadik helyre. Fontos, hogy könnyedén szét lehessen szedni a készüléket, ne kelljen vele sokat pepecselni, esetleg mosható lehessen mosogatógépben. Ha ezen három tulajdonsággal rendelkezik az áhított gyümölcs centrifuga, biztosan nem fogunk vele mellé.

Gyümölcs centrifuga vagy gyümölcsprés
Mielőtt azonban elvesznénk a technikai részletekben el kell döntenünk, hogy pontosan milyen készülékre van szükségünk. Hagyományos gyümölcscentrifugára, vagy hidegen sajtoló gyümölcsprésre. A gyümölcscentrifugák a centrifugális erő segítségével választják szét a gyümölcspépet a létől. A gyümölcsdarabokat kés aprítja fel, majd egy szűrőn átpréselődnek. Előnyük, hogy gyorsak olcsók, s egyszerűen kezelhetők. A gyümölcsprések ezzel szemben lassú, hideg sajtolási technológiával készítik a leveket. Bár ez a folyamat sokkal több időt vesz igénybe, így akár 35%-kal több gyümölcslevet nyerhetünk ki, mely ráadásul tápanyagban is jóval gazdagabb marad. Hátrányuk viszont, hogy drágábbak, s jóval több időt vesz igénybe vele a gyümölcslé készítés.

Receptek, megmaradt gyümölcspép
Gyümölcsfacsaró használata alkalmával felmerül a kérdés, hogy mi legyen a hátramaradt gyümölcspéppel. Egy kreatív háziasszony sosem hagyná kárba veszni a gyümölcsvelőt. Rengeteg olyan gyümölcscentrifuga recept található, a pép felhasználáshoz, ilyen például az ebből készített muffin, de gyümölcsszósz, vagy palacsinta töltelék is készülhet belőle.

Erre figyelj a gyümölcscentrifuga és gyümölcsprés vásárlása során…
Miután megismerkednünk a gyümölcscentrifuga és a gyümölcsprés közötti különbségekkel, érdemes kissé elmélyülni a részletekben és átgondolni, milyen szempontokra érdemes figyelmet fordítanunk a vásárlás során. Akármelyik gépet válasszuk, fordítsunk figyelmet arra, hogy bármilyen gyümölcs, zöldség, saláta vagy fűféle kifacsarására alkalmas legyen. Sokan úgy gondolják, hogy ez nem fontos szempont, hiszen ők csak gyümölcsleveket vagy épp csak egy-egy zöldség levét szeretnék kinyerni, azonban ne fosszuk meg magunkat a lehetőségekről; érdemes kísérleteznünk a különböző italokkal, hiszen nem tudhatjuk, melyik lesz a kedvencünk. Arról nem is beszélve, hogy idővel változik az ízlésünk, új aromákra és új vitaminforrásokra vágyhatunk. 

Figyeljünk arra is, hogy a kiszemelt gyümölcsfacsaró mindenféle gyümölcs levét kiváló hatásfokkal facsarja ki. Első hallásra meglepőnek tűnhet, de a gyengébb minőségű készülékek épp a lágyabb lédús gyümölcsök esetén nyújtanak gyenge teljesítményt. E tekintetben is a hideg sajtolással dolgozó préseknek áll a zászló, ezek akár 30, sőt 60 százalékkal is hatékonyabbak lehetnek. Azt is érdemes tudni, hogy az alacsony fordulatszámon dolgozó készülékek esetében minimális oxidációval kell számolni, illetve az így készült gyümölcslé tovább tárolható. Persze, így némileg több időbe telik a gyümölcslé elkészítése, de érdemes ezeket a készülékeket részesíteni előnyben.

Ma már számos olyan készülék közül válogathatunk, amelyek képesek növényi tejek előállítására. Mondani sem kell, hogy a boltokban kapható növényi tejek gyakran hozzáadott vizet és adalékokat tartalmaznak, tehát ezek lecserélése mindenképpen jó ötlet. Persze azt is el kell mondani, hogy a növényitej készítő gépek, illetve az e célra is alkalmazható prések magasabb árkategóriába tartoznak. Ám ha szívesen fogyasztunk növényi tejet és szeretnénk biztosak lenni az italunk eredetében, akkor mindenképpen érdemes ilyen készüléket választanunk. 

Végül pedig érdemes szót ejteni a kényelmi szempontokról. Mindenképpen érdemes olyan készüléket választani, ami könnyen használható és jól tisztítható. Ha ezeket is figyelembe vesszük, biztosak lehetünk benne, hogy nagy örömünk telik a gyümölcscentrifugában és a gyümölcsprésben. 

A frissen facsart és préselt levek fogyasztása rendkívül egészséges, hiszen igazi vitaminbombát juttatunk a szervezetünkbe. A lúgosító hatásuknak köszönhetően magasabb energiaszintet tapasztalhatunk, egyszerűen vitálisabbak leszünk. Segítik az emésztésünket, szellemileg frissítenek és egészségesebbé teszik a bőrünket. A gyümölcsökben és zöldségekben található tápanyagok, vitaminok, ásványi sók nélkülözhetetlenek az egészséges emberi szervezet fenntartása számára. Az Extreme Digital kínálatában kézi gyümölcsprés, citrus facsaró, és gyümölcscentrifuga között minden megtalálható. Nézz körül oldalunkon, s válogass kedvedre!