Citrusprés (22)

Összesen: 22
Rendezés

Találatok: 22

Legnépszerűbb termékeink

A citrusprés bearanyozza a reggeleket

Ha a citrusprés kerül szóba, általában a kézi citromfacsaró jut eszünkbe, de a konyhai gépek gyártói gondoskodtak arról, hogy ezt a feladatot is gyorsan és kényelmesen végezhessük el. A korszerű citrusprések kiváló választást jelentenek mindenkinek, akik szívesen kezdik a reggelt frissen facsart gyümölcslével, de nem szeretnének erre hosszú perceket áldozni és nem szeretnének hosszasan takarítani a művelet után.

A korszerű citrusprés talán legnagyobb előnye, hogy a használata során megőrizhetjük a konyha tisztaságát, a gyümölcslé nem csapkod, ne koszoljuk össze a falakat és még takarítanunk sem kell. Nincs más dolgunk, mint adagolni az általunk kiválasztott gyümölcsöket és hagyni, hogy a forgófej elvégezze a munkát helyettünk. Ezek a citrusprések univerzális eszközök, a készülék kiválasztása során azonban érdemes odafigyelni a forgófejek méretére. A nagyobb forgófejek a méretesebb narancsokhoz és grapefruitokhoz jelentenek ideális választást, míg a kisebbekkel a citrom és lime levet facsarhatunk. A korszerű gépek rendszering két különböző méretű forgófejjel rendelkeznek, így mindig az adott gyümölcsnek megfelelő méretet használhatjuk.

A jobb felszereltséggel rendelkező citrusprések esetében rendszerint rendelkezésre áll az úgynevezett gyümölcshús leválasztó. Ez tulajdonképpen egy egyszerű szűrő, ami segítségével mi magunk választhatjuk meg a gyümölcslé sűrűségét. A korszerű citrusprések szinte minden esetben olyan edénnyel rendelkeznek, amely önmagában is használható, így a megmaradt gyümölcslét akár áttöltés nélkül is elhelyezhetjük a hűtőben. Ennek köszönhetően kevesebbet kell mosogatnunk és bármikor friss levet ihatunk.

Mire figyeljünk a citrusprés vásárlása során?

A motor teljesítménye sarkalatos pont lehet. Érdemes tudni, hogy ezek a készülékek kifejezettel alacsony teljesítménnyel rendelkeznek, hiszen a lédús citrusok préselése és facsarása nem igényel nagyobb erőkifejtést. A legtöbb készülék 40-50 W teljesítménnyel rendelkezik, ez elegendő a citrusok hatékony préseléséhez. Nagyobb kapacitással rendelkező citrusprést abban az esetben érdemes vásárolni, ha rendszeresen nagyobb mennyiségű gyümölcslét szeretnénk előállítani. Amennyiben fémborítással rendelkező készüléket választunk, figyeljünk arra, hogy ne csak a szűrő, hanem lehetőség szerint a palást is rozsdamentes acélból vagy más minőségi anyagból készüljön.

Érdemes azt is figyelembe venni, a készülék alkatrészei könnyen tisztíthatók-e, illetve a szétszerelés könnyedén megoldható-e. A minőségi termékek esetében a gyártó mindig nagy hangsúlyt fektet ezekre a tulajdonságokra, hiszen csak így biztosítható a kényelmes használhatóság. A korszerű készülékek tartozékai és alkotóelemei mosogatógépben is moshatók, így a tisztításuk még egyszerűbb. Használjuk ezeket a konyhai gépeket minél gyakrabban, hiszen az általuk készített gyümölcslé íze és vitamintartalma csodálatos!