Kávéfőző (334)

Találatok: 334

Legnépszerűbb termékeink

Melyik az ideális kávéfőző reggeli kávéd elkészítéséhez?

Sokak számára a reggel el sem indulhat egy csésze kávé nélkül. Legyen szó eszpresszóról, kapucsínóról, tejeskávéról vagy feketéről, cukorral vagy anélkül – nem tudunk felébredni, amíg el nem kortyoltuk az aromás forró italt. Azonban ahhoz, hogy a reggeli kávé igazán finom legyen, nem elég, ha a kávébab fajtája, illetve a pörkölés erőssége megfelel az ízlésünknek; az is fontos, milyen kávéfőző készülékkel készítjük el az italunkat. Akár kapszulás kávéfőzőt, akár automata kávéfőzőt, akár darálós kávéfőzőt, akár párnás kávéfőzőt szeretnénk vásárolni, érdemes odafigyelni a termék minőségére, hiszen csak így lehet a kávé olyan finom, mint ahogyan a kedvenc kávézónkban megszokhattuk.

Hagyományos kávéfőző
Ha rendelkezünk külön kávédarálóval, nem szükséges, hogy a kávéfőző készüléken is legyen daráló; egy hagyományos gép épp megfelel. Illetve, ha nincs kávédarálónk, előre darált kávét főzhetünk le vele. A régi, „kotyogós” és a modernebb, korszerűbb készülékek közül egyaránt válogathatunk.

Darálós kávéfőző
Ha nem vagyunk megelégedve az előre darált kávé minőségével (amely egyébként kibontás után gyorsan veszít élvezeti értékéből), érdemesebb saját darálású kávét fogyasztanunk. Ha nem szeretnénk külön kávédarálót beszerezni, vásároljunk darálós kávéfőző gépet, és máris élvezhetjük a frissen darált kávé semmivel össze nem hasonlítható aromáját. Ráadásul így nem kell minden egyes kávéfőzés előtt megdarálnunk egy adagnyi kávét, amivel időt spórolhatunk.

Kapszulás kávéfőző
Ha a lehető legkényelmesebbé szeretnénk tenni a reggeli kávéfőzést, választhatunk kapszulás vagy párnás kávégépet is. Ezek a kávéfőzők egyszerűen kezelhetők, nem kell a kávézaccot kikapargatni az adagolóból, illetve a kávét mindig ugyanúgy készíthetjük el. A kapszulás vagy párnás kávéfőző használata rendkívül egyszerű: mindössze behelyezzük a kapszulát vagy párnát, megnyomunk egy gombot, és miután lefőtt a kávé, eltávolítjuk a kapszulát. A kapszulás kávé természetesen drágább, mint a kilós, de cserébe ez a megoldás sokkal kényelmesebb. Ha olyan kávéfőző gépet választunk, amely kizárólag saját kapszuláival működtethető, vásárlás előtt mindenképp kóstoljuk végig az adott márka kínálatát, ízlenek-e egyáltalán a kávéi.

Különböző típusú kávék
Olyan automata, darálós kávéfőző vagy elektromos kávéfőzőt is választhatunk, amely elkészíti kedvenc presszó- vagy hosszú kávénkat, mindössze egy gombnyomással. Ha Te is azok táborát erősíted, akik számára nem indulhat el a nap egy csésze kávé nélkül, válassz egy minőségi kávéfőző gépet az Extreme Digital kínálatából, és készítsd el magadnak kedvenc aromás italodat minden reggel!

Milyen kávéfőzőt válasszunk?
Számos gyártó kínálatában találhatunk kávéfőző készülékeket, hatalmas kínálat áll rendelkezésünkre. Ezek közül nem egyszerű kiválasztani az igényeinknek leginkább megfelelő készüléket, de némi ügyességgel és utánajárással ez sem okozhat problémát. Mindenekelőtt néhány kérdést kell megválaszolnunk magunknak annak érdekében, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk meg. Fontos szem előtt tartanunk, milyen típusú kávékat fogyasztunk szívesen, mennyire fontos, hogy a reggeli kávé gyorsan készüljön el, mennyi pénzt szeretnénk a kávéfőző megvásárlására fordítani. 

Azonban nem csak a kávéfőző ára, hanem maga a kávé ára is meghatározza, milyen költségekkel kell számolnunk. Jellemzően az úgynevezett kapszulás kávék a legdrágábbak; ezek elkészítési költsége kétszer-háromszor drágább, mintha sima őrült kávéból készítettük volna, viszont tagadhatatlanul kényelmesebb elkészítési módot jelent, ráadásul sokan előnyben részesítik őket az intenzív aromaviláguknak köszönhetően. A legolcsóbb minőségi kávézást az a megoldás jelenti, ha megfelelő minőségű őrült kávébabot vásárlunk és mi magunk őröljük. Így a kávészemek képesek hosszú időn keresztül megőrizni a gazdag aromavilágukat. Ha mégsem szeretnénk az őrléssel vacakolni, illetve nem szeretnénk olyan kávéfőző gépet vásárolni, ami beépített darálóval rendelkezik, akkor érdemes előnybe részesíteni a vákuumcsomagolásban forgalmazott kávékat, amelyek őrölt formában is képesek megőrizni az aromájuk gazdagságát.

Ha tehetjük, szánjunk némi időt a kávé őrlésére és végezzük el mi magunk. Az automata kávéfőzők esetében ez egyszerű feladat, hiszen egyetlen gombnyomással történik. A fejlettebb készülékek esetében akár be is állíthatjuk, hogy durvábbra vagy finomabbra őrült kávéból készült italt szeretnénk fogyasztani. Egyes vélemények szerint a kávéfőző lelke maga a kávédaráló, illetve érdemes többet költeni a kávédarálóra, mint magára a főzőre. A korszerű darálók esetében nem kell attól tartani, hogy a felforrósodó forgó alkatrészek rontják a kávé minőségét és aromagazdagságát.

Apróságnak tűnhet, de egyáltalán nem mellékes, a kávéfőző mekkora víztartállyal rendelkezik. Ha túl kicsi tartállyal rendelkező kávéfőzőt választunk, szinte minden nap meg kell majd töltenünk. Nem érdemes azonban túl nagy tartályt sem választani, hiszen ezek szükségtelenül foglalják a helyet, ráadásul senki sem szívesen fogyaszt olyan kávét, ami több napos állott vízből készül. Nagyobb tartállyal rendelkező készüléket elsősorban közösségi felhasználásra érdemes választanunk.
Érdemes odafigyelni a legapróbbnak tűnő részletekre is. A csepptálca jelentősen megkönnyíti a kávéfőző tisztán tartását, így nem kell minden egyes alkalommal tisztára törölgetni a nehezen elérhető részeket. Elegendő csupán kiemelni a csepptálcát, amit akár a csap alatt is tisztára moshatunk; mindezt gyorsan, egyszerűen és kényelmesen. 

Ha tehetjük, válasszunk olyan készüléket, ami automatikus kikapcsolás funkcióval rendelkezik. Ma már ez egyáltalán nem tekinthető extrának, rengeteg kávéfőző rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. A funkció használatával elkerülhető a zacc odaégése, illetve a villamos energia pazarlása. Sok más szempontot is figyelembe vehetünk annak érdekében, hogy a megvásárolt kávéfőző készülékben örömünket leljük. Legyünk körültekintők és élvezzük a kávé ínycsiklandó aromáját!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!