Filteres kávéfőző (41)

Összesen: 41
Rendezés

Találatok: 41

Legnépszerűbb termékeink

A filteres kávéfőző ma is népszerű

A filteres kávéfőzők nagy népszerűségre tettek szert a korábbi évtizedekben, azonban mára igazi kihívói születtek a kapszulás és az automata kávéfőzők személyében… A filteres kávéfőzők a mai napig népszerűek, hiszen több előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, aminek köszönhetően sokan hűek ehhez a típushoz.

A filteres kávéfőző legnagyobb előnye a sokoldalúsága, hiszen a segítségével gyakorlatilag mindenféle őrült kávé lefőzhető. Ezek a gépek roppant egyszerű működéssel rendelkeznek, így nem alkalmaznak magas nyomást a főzetek elkészítéséhez. Az aromák a forró víznek köszönhetően kiáznak az őrleményből, így zamatos italt élvezhetünk. Tagadhatatlan azonban, hogy az aromaanyagok kiválasztása kevésbé hatékony, mint a kapszulás és az automata kávéfőzők esetében.

A filteres kávéfőző kiválóan alkalmas a nagyobb mennyiségű főzetek elkészítésére. Minél nagyobb adagot szeretnénk főzni, annál több időre lesz szükség. A filteres kávéfőző nem a leggyorsabb megoldást szolgáltatja, hiszen a forró víznek át kell csepegnie a kávéőrleményen, de nem kell attól tartanunk, hogy a kávénk túl hosszú idő alatt készülne el.

A filteres kávéfőzők működési elve roppant egyszerű. A kávéfőző első körben a tartályba betöltött hideg vizet melegíti fel, majd lassan becsepeg a kávéőrleménnyel megtöltött tartályba. A forró víz ilyen módon képes kioldani a kávéőrlemény aromáit, ahonnan a készülék alsó szegmensében elhelyezett üvegkannába csepeg. A kanna alatt egy melegítőlap is található, ami gondoskodik arról, hogy a kávénk mindig meleg és friss maradjon. A melegítőlap egészen a készülék kikapcsolásáig gondoskodik a megfelelő hőmérséklet megtartásáról.

A filteres kávéfőzők tisztítása roppant egyszerű, hiszen a főzés során csakis kávé és víz kerül a gépbe. Mivel nem használunk tejet, így nem kell attól tartanunk, hogy a lerakodott szennyeződések problémát okozhatnak, ráadásul ezek a gépek könnyedén szétszerelhetők, illetve könnyen elmoshatók. Az egyszerű kivitelezésnek köszönhetően a filteres kávéfőzők roppant kedvező áron vásárolhatók meg, gyakorlatilag nagyságrendekkel olcsóbbak a modern és összetett kihívóinál. Ráadásul a működési költségük is alacsony, hiszen a boltokban vásárolható őrült kávé ára sokkal alacsonyabb a kapszulás és sok más készítmény árától. Egyedüli járulékos költségként a papírfiltereket kell számon tartanunk. A kategóriában megtalálhatók az Ariete, Bosch, Cuisinart, Delonghi, Dometic, Domo, Electrolux, Eta, Fagor, Grundig, Hauser, Kalorik, MomertPhilips, Russell Hobbs, Sencor, Severin és más gyártók filteres kávéfőző gépei.