Kapszulás / podos kávéfőző (46)

Összesen: 46
Rendezés

Találatok: 46

Legnépszerűbb termékeink

Kapszulás kávéfőző – mit érdemes tudni róla?

A kapszulás kávéfőző kifejezetten megosztó jelenség, ha lehet ilyet mondani egy háztartási kisgépről. Sokan imádják a praktikussága miatt, mások idegenkednek a kapszulás készítmények miatt. Több tévhit is terjed a kapszulás, illetve podos kávéfőzők kapcsán, így érdemes megismerni ezeknek a gépeknek a legfőbb tulajdonságait.

Mindenekelőtt azt a tévhitet kell eloszlatni, miszerint a kapszulák kávétartalma messze elmarad a másfajta főzetek kávétartalmától. Egy presszókávé hozzávetőlegesen 6-8 gramm kávét tartalmaz, egy kapszulában is hasonló mennyiségű kávét találunk megfelelő sűrítményben. Ha figyelembe vesszük, hogy a 6-8 gramm kávétartalommal rendelkező kapszuláért mennyit kell fizetnünk, akkor azt láthatjuk, hogy ezek a készítmények nem a legolcsóbb kávézást szolgálják. Fontos tudni azonban, hogy a kapszulákban használt kávék kiváló minőségűek, így ezeknek az árát a magasabb minőségű kávéőrleményekkel és készítményekkel kell összehasonlítanunk. A kapszulák még így is magasabb árkategóriát képviselnek, de a különbség nem annyira kirívó.

A kapszulás kávéfőzők előnyei

Az elsődleges és legfontosabb tulajdonság a frissen tartás. Minden egyes adagot külön dobozkában találunk, így a friss kávé aromáját élvezhetjük minden esetben. A kapszulák gyártói szinte minden esetben hivatkoznak arra, hogy az általuk készített kávé pörkölés és darálás után azonnal a kapszulákba kerül, így páratlan aromát hordoznak magukban. Valóban igaz, hogy a kapszulás kávék kivételes aromával rendelkeznek, ezt magunk is tapasztalhatjuk, ha beleszagolunk egy ilyen kapszula tartalmába. A kapszulás kávé aromája egyszerűen összehasonlíthatatlan azokkal a kávékkal, amelyek hetekig őrült formában zacskókban vagy fém dobozokban állnak.

A kapszulás kávéfőzők pártolói a legtöbbször azt emelik ki, hogy ezek a készülékek roppant kényelmes és tiszta kávéfőzést tesznek lehetővé. Nem kell attól tartanunk, hogy az őrült kávét szétszórjuk, nem kell takarítanunk a kávéfőzés után, ráadásul a zacc is ottmarad a kapszulában. Ezek alapján kijelenthető, hogy a kapszulás kávéfőző kivételes aromát és rendkívül kényelmes kávéfőzést nyújt számunkra.

A kapszulás kávéfőző előnyös tulajdonságaihoz nem férhet kétség. Eldönthetjük, hogy szívesen áldozunk-e némileg magasabb árat a kiváló minőségű kávékészítményeket tartalmazó kapszulákra vagy inkább az olcsó lehetőségeket részesítjük előnyben. Ha fontos számunkra a kávézás élménye, mindenképpen érdemes szert tenni egy kapszulás kávéfőzőre. A kategóriában megtalálhatók a Cremesso, Delonghi, Krups, Philips és más gyártók kávéfőzői.