Presszó kávéfőző (214)

Összesen: 214
Rendezés

Találatok: 214

Legnépszerűbb termékeink

Presszó kávéfőző az ébredés szolgálatában

A kávéfőzés és a kávéfogyasztás a napi rutin része. Érdemes olyan kávéfőző gépet választanunk, ami a leginkább megfelel a személyes igényeinknek és a kávéfogyasztási szokásainknak. Számos kávéfőző közül választhatunk a legegyszerűbb gépektől egészen a teljesen automatizált készülékekig, így érdemes alaposan mérlegelnünk a kiválasztás előtt.

Miért népszerű a presszó kávéfőző?

A kávézási szokásainkat figyelembe véve ki lehet jelenteni, hogy a presszókávé rendkívül népszerű a magyar lakosság körében. Ennek a magyarázata a kávé előállításának módjában rejlik; a presszókávé hozzávetőlegesen 25-35 ml víz felhasználásával készül, amit a presszó kávéfőző 10-15 bar nyomáson présel át. A folyamat mintegy fél percig tart, a 90 fokra forrósított víz ez idő alatt veszi át a kávé gazdag aromavilágát. Ennek a technológiának köszönhetőjük, hogy a presszókávé kivételesen illatos és zamatos.

A megfelelő presszó kávéfőző kiválasztása során érdemes kiemelt figyelmet szentelni a gép nyomásának. Az otthoni felhasználásra szánt kávéfőzők esetében is érdemes törekednünk arra, hogy a gép 15 bar körüli nyomásra legyen képes. Ha igényesek vagyunk a kávénkat illetően, az esetben a 9 bar alatti nyomással rendelkező gépeket érdemes inkább elkerülni, ezek kevésbé alkalmasak arra, hogy kinyerjék a kávéőrlemény igazi aromáját. Ki lehet jelenteni, hogy a minőségi presszó kávéfőző gépek 10-12 bar nyomás felett kezdődnek.

Ezek alapján magunk is láthatjuk, mi a különbség a presszó és a hagyományos kávéfőzés között. Mivel a hagyományos kávék esetében a víz átcsepeg magán a kávéőrleményen, esetleg áztatás során oldja a kávé aromaanyagait, így ezek rendszerint gyengébbek, az aromájuk kevésbé intenzív. A gyengébb oldat miatt a filteres kávékat általában nagyobb mennyiségben fogyasztjuk, míg az erős presszókávék fogyasztása során mértéket kell tartanunk. Érdemes tudatában lenni annak, hogy az erős presszókávé jelentős mennyiségű koffeint tartalmaz, ezért a mértékletesség betartása ajánlott.

Sok esetben félreértésre ad okot az elnevezés, ezért érdemes elmondani azt is, mi a különbség a presszó és az eszpresszó kávé között. A válasz: semmi. A két elnevezés ugyanazt a kávét jelöli, viszont az egyszerűsége miatt a rövidített alak is meghonosodott a nyelvünkben.

Karos és automatizált presszó kávéfőző gépek

A presszó kávéfőző kiválasztása során el kell döntenünk, hogy egyszerű manuális vagy automata készüléket vásárlunk. Utóbbiak mellett szól, hogy segítségükkel teljesen automatizálhatjuk a kávéfőzést, ami roppant kényelmes megoldást biztosít számunkra. Ezek a készülékek nem csak megfőzik a kávét, hanem saját beépített kávédarálóval is rendelkeznek, amelynek köszönhetően mindig a legfrissebb és legaromásabb őrleményből készült presszókávét élvezhetjük. A korszerű automatizált gépek általában digitális kijelzővel is rendelkeznek, így a kávéfőzés még egyszerűbb. 

Ha presszó kávéfőző gépet szeretnénk vásárolni, felvetődik a kérdés, hogy melyik árkategóriából válasszunk, illetve egy olcsó presszó kávéfőző jó választást jelenthet-e számunkra. Ahogyan a legtöbb kávéfőző típus esetén, a presszó kávéfőzőkkel kapcsolatban is elmondható, hogy a készülékek kifejezetten széles árskálán mozognak. Az árat elsősorban a felszereltség szintje, illetve a technikai mutatók határozzák meg. A klasszikus presszó kávéfőző gépek kellően magas nyomást képesek előállítani, ami a kávé aromáinak hatékony kinyerését segíti. Már az olcsó presszó gépek is kellően magas nyomásra képesek. A neves gyártók olcsó presszó kávéfőző gépei jó választást jelenthetnek, ha alapfelszereltséggel rendelkező készüléket szeretnénk vásárolni. A kávézás szerelmesei számára érdemes megismerni a jobb felszereltséggel és magasabb nyomással működő presszó kávéfőző gépeket is.

A kategóriában megtalálhatók az Ariete, Delonghi, Electrolux, Hauser, Hausmeister, Krups, Momert, Philips, Severin, Solis, Szarvasi és más gyártók készülékei.