Grillek (126)

Összesen: 126
Rendezés

Találatok: 126

Legnépszerűbb termékeink

Grillek - Élmény a kertben

A késő tavaszi, valamint nyári időszak egyértelműen a kerti grillezések időszaka. A kerti sütögetések összehozzák a régen látott rokonokat és barátokat. Ilyenkor nagyon jó szolgálatot tesznek a faszenes és a gázzal működő grillek. Amióta megjelentek az elektromos grillek, nem csak a szabad ég alatt lehet húst és zöldséget sütni, hanem bent a házban és a lakásban is. Így azoknak is módjukban áll grillezni, akik nem rendelkeznek udvarral vagy kerttel. Az elektromos grillek lehetővé teszik, hogy nem csak jóidőben, hanem akár télen is szervezhessünk egy hangulatos grill party-t a családtagokkal vagy a barátokkal.

A kerti faszenes grillezéseknek is megvannak az előnyei és szépségei, ám bosszúsásokkal is járhat. A megfelelő eszközök mellett, természetesen tapasztalatra is szükség van. A faszenes megoldásnál, nem tudjuk pontosan beállítani a sütőfelület kívánt hőmérsékletét, ezért megeshet, hogy túlsül vagy éppen nem sül eléggé az étel. Ez kellemetlenségeket okozhat, ha sok éhes száj várja a vacsorát. Megfelelő tapasztalattal, ez is kiküszöbölhető. A faszenes grilleknél meg kell küzdenünk a kellemetlen füsttel, a fröcskölő zsírral és a parázsba pottyant hússal.

Az elektromos grillek elsősorban azoknak ajánlottak, akik télen is szeretnek sütögetni, akiknek kevés helyük van a tárolásra, és akik szeretik a könnyű és praktikus megoldásokat. Az ilyen típusú készülékek sütőfelülete nem olyan nagy, így két-három ember kiszolgálására hivatottak.

Az elektromos kontaktgrillek előnyei
Az elektromos grillek számos előnnyel rendelkeznek, és ezért is olyan közkedveltek. Az elsődleges előnyük, hogy egész évben használhatók. Kisebb létszámú grillpartikhoz tökéletesen megfelelnek. Megfelelő áramforrás esetében, nem csak bent a lakásban, de szabadtéren is használhatók. Ily módon nincs szükség tűzrakásra sem. A teflon bevonatú sütőfelületeket elektromos áram segítségével fűtőszálak melegítik fel olyan hőfokra, amilyenre szükségünk van.  A fejlettebb típusoknál a grill több féle üzemeltetési pozícióban tud működni: teljesen lezárt, 90°-ban kinyitott és teljesen, azaz 180°-ra szétnyitott. Mivel a sütő mindkét része külön-külön szabályozható, így egyszerre akár több típusú ételt is süthetünk, húsokat és zöldségeket is. A teljesen lezárt pozíció előnye, hogy sokkal  rövidebb idő alatt tudjuk az ételt megsütni, hiszen annak mindkét oldalát egyszerre éri hő. Előnyük, hogy könnyen mozgathatók, szállíthatók.

Elektromos készülékekkel nem csak húsokat és zöldségeket lehet készíteni, hanem különböző melegszendvicseket is. Ezeket meg tudjuk csak melegíteni, ilyenkor elég csak az egyik sütőfelületet használni. Amennyiben finom ropogós és vékonyabb szendvicset szeretnénk, használjuk összecsukva a grillsütőt.

Ha már ételek elkészítéséről van szó, semmiképp sem szabad megfeledkeznünk az egészséges táplálkozásról. Az elektromos grillek hatalmas előnye, hogy az ételsütést olaj nélkül, esetleg pár csepp hozzáadásával, teszik lehetővé. Az ilyen típusú sütők használatakor, nem keletkezik füst sem.  

Az elektromos grilleket nagyon egyszerű használni. Csak bekapcsoljuk a készüléket, és már süthetünk is rajta, hiszen a várakozási idő minimális. A fűtőszálak percek alatt egyenletesen bemelegítik a sütőfelületet. Az öntvényből készült lapok nagyon jó hővezetők, ami egyenletes hőeloszlást tesz lehetővé. A sütőlapok tapadásmentesek, a sütési hőfok pedig állítható, így nem kell attól tartanunk, hogy odaég az étel. A háziasszonyos nagy örömére, a lapok kivehetők, ami nagyban megkönnyíti annak tisztántartását. Egyes típusoknál a sütőlapok még mosogatógépben is moshatók.

Az ilyen grillek esetében nem kell bajlódnunk a húsból kisülő zsírral vagy a páclével, hiszen minden készülék rendelkezik zsírgyűjtő tálkával. Az összegyűjtött szaftból pedig kitűnő mártást készíthetünk a sült mellé. A készülék tökéletes az ételek melegen tartására is. Alacsonyabb hőfokra állítva, energiatakarékosan, megfelelő hőmérsékleten tudjuk tartani az ételt.

Mire érdemes odafigyelni, ha elektromos grillt vásárolunk?
Van néhány fontos tényező, amelyekre  grillsütő vásárlása során érdemes odafigyelni. Nagyon fontos, hogy a készülék tapadásmentes sütőfelülettel legyen ellátva, mert így elkerülhetjük a nemkívánatos bosszúságokat. Mindenképp olyan készüléket vásároljunk, amely állítható hőmérséklet szabályozóval rendelkezik.  A sütőfelület meredeksége is igen fontos, hiszen ez biztosítja a felesleges zsír lecsepegését a csepptálcába. Hasznos, ha a grillsütő rendelkezik hőmérsékletjelző lámpával is. A sütőfelület nagyságára és a teljesítményre is ügyeljünk, hiszen ez árulkodik arról, hogy milyen gyorsan és mekkora mennyiségű ételt tudunk egyszerre elkészíteni.