Mini sütő, főzőlap (71)

Összesen: 71
Rendezés

Találatok: 71

Legnépszerűbb termékeink

Hogyan válasszunk megfelelő mini sütő, főzőlapot?

Kisebb apartmanokban, kollégiumi szobákban, de akár nyaralókban is jól jöhet egy mini sütő és egy főzőlap. A nagyobb szekrények, kályhák, sütők sok helyet foglalnak el, és néha az elhelyezésük sem lehetséges. Ilyenkor kézenfekvőbbek az apró megoldások, amik alkalmasak az alkalmi konyhai feladatok elvégzésére.

A mini sütő és főzőlap méretben egy mikrohullámú sütőhöz hasonlítható, így tudhatjuk, hogy hol helyezhetjük el. Természetesen a funkcióik eltérnek, ráadásul kedvünkre válogathatunk közülük. Vannak olyan sütők, amik 6 literes térfogatúak, illetve vannak olyanok is, amelyek 50 literes belső térfogattal rendelkeznek. Ha főzni szeretnénk, akkor egy, kettő vagy három főzőkorongos főzőlapok állnak rendelkezésünkre, illetve olyan készülékeket is találunk a webáruházban, ami sütőt és főzőlapot is tartalmaz.

A mini sütő és főzőlap előnyei és hátrányai
Ezeknek a készülékeknek rengeteg előnyük van. Hála az apró méretének, könnyedén szállíthatók. Nem kell többet a költözéstől vagy a szobaváltástól tartani, mivel probléma nélkül mozgathatók. A telepítéséhez nincs szükség szakemberre, csupán csatlakoztatni kell őket a vezetékhez. Ha nagyon kevés hely áll a rendelkezésünkre, akkor a használaton kívüli sütőt kitehetjük az erkélyre vagy a teraszra, de mindenképpen fedett és nedvességtől védett helyre. A kisebb konyhákban sem fog sok helyet foglalni, elfér az asztalon. Ha a környezeti szempontokra gondolunk, akkor sokkal kedvezőbb a gáz analógoknál. Nem kell égésterméktől tartanunk, így nem szabadulhat fel szénmonoxid.

Vásárlás előtt érdemes megismerni a hátrányait is. A villamos készülékek működés közben felmelegednek, így égési sérüléseket okozhat. Ennek elkerülése érdekében tartsuk be a biztonságos utasításokat. Ha a család száma nagyobb az átlagnál, akkor több szakaszban kell elvégeznünk a főzést, ami növeli az áramfogyasztást, így hosszútávon ez anyagi veszteséghez vezet. Ha egy család részére főzünk, mindenképpen hagyományoz tűzhelyre lesz szükségünk.

Mit vegyünk figyelembe a vásárlás előtt?
Mivel az árak változnak, jó, ha először eldöntjük, hogy milyen célokra fogjuk felhasználni a sütőt. Vannak, akik kenyeret, esetleg pizzát készítenének, miközben mások csak melegítésre használnák. Emellett az sem mindegy, hogy naponta vagy inkább hetente alkalmazzuk. Ehhez nézzük meg a megadott tápegységeket, amik általában 600 és 3000 watt között mozognak. Ez az érték az árat kevésbé befolyásolja, mivel az olcsó főzőlapok is tudnak 2000 wattos teljesítményt produkálni. Ha extra funkciókra vágyunk, akkor nézzük meg a véleményeket is, hiszen a többi felhasználó a segítségünkre lehet.

Mini sütő vagy főzőlap vásárlásánál figyeljünk a funkcionálásra, méretére, teljesítményére és a különböző funkcióira, nem megfeledkezve az elektromos hálózat terhelhetőségéről.