Olajsütő (70)

Összesen: 70
Rendezés

Találatok: 70

Legnépszerűbb termékeink

Olajsütő – Nemcsak burgonya-imádóknak!

Felejtsd el az égett olaj szagát, a sütés közben kipattogó zsiradék kellemetlen érzetét. Ha krumpli-rajongó vagy, ez lesz a kedvenc háztartási géped. Az olajsütő biztonságos és kényelmes, ráadásul annyira professzionális, hogy képes megszűrni a felhasznált olajmennyiséget is, amit megtisztított formában minden gond nélkül újraalkalmazhatsz. Lehet, hogy szükséged is van erre, hiszen a családok kedvenc ételét nem lehet elégszer elkészíteni. Ezért is fontos, hogy megbízható, tökéletesen zárható és jó hőszigeteléssel rendelkező olajsütőt válassz, amely egyedül is helyt áll a konyhádban, amíg te a teendőidet végzed. Sokféleképpen alkalmazhatod, és, ha csak kevés időd van főzni, akkor is finom ételeket tehetsz az asztalra, méghozzá verhetetlen sebességgel. Az innovatív szerkezetekben tápláló és ízletes falatokat készíthetsz: süss krumplit vagy más zöldséget, panírozz csirkecombot, állíts össze fasírtot. És még szellőztetned sem kell utána, így még este is kellemes és friss környezetben ülhetsz le vacsorázni egy tányér sült krumpli mellé, ahol csak annyit kell eldöntened, hogy ketchuppal vagy majonézzel kéred.

Nézz szét az Extreme Digital kínálatában, a rendkívül intelligens olajsütők biztosan az egész család kedvencévé válnak!

Ezért cseréld le a serpenyőt
A megfelelő hőfokra hevített olajat a burgonya kevésbé szívja magába. Ha eddig serpenyőben sütötted, ideje kipróbálnod ezt könnyen szabályozható és sokkal egészségesebb módszert, amit garantáltan megszeretsz. Az olajsütő ideális hőmérsékleten kezeli a krumplit, a zárt eszköz pedig semmilyen kellemetlen szagot nem hagy maga után a lakásban, ezért nem kell aggódnod a szellőztetés miatt sem. Nincs többé fröcsögő olaj, és te szabályozhatod azt is, mennyire süljenek át a falatok. Emlékszel, mennyit küzdöttél a serpenyő felett? Ennek vége, ugyanis az olajsütő minden darabot egyenletesen átsüt át. Te pedig a kedvenc ropogós változatoddal indíthatod el a kedvenc sorozatod következő részét. Az olajsütő egyik látványos előnye a környezettudatos szemléletmódot erősíti meg: sütés után nem kell megválnod az olajtól. A leszűrt folyadék ugyanannyira jól dolgozik következő alkalommal is, mintha újat töltöttél volna a tartályba! Az okos olajsütők kiszűrik a szennyeződéseket, hogy te minőségi és tiszta olajba süllyeszthesd bele a következő adag krumplit. Gyakori felhasználáshoz válassz intelligens és biztonságos darabot a kínálatunkból, legyél tudatos újrafelhasználó!

Ennek az egész család megörül
A sült krumpli kortalan és időtlen – bárhol és bármikor kedvvel falatozható. Az olajsütők hírneve és népszerűsége tehát töretlen. Azonban egyre sokoldalúbb darabokkal találkozhatsz a kínálatban, amellyel továbbra is tartalmas és finom ételek kerülnek eléd, és már nemcsak krumpli formájában. Gondoltad volna, hogy serpenyő helyett ebben is elkészítheted a család többi kedvencét, ráadásul könnyen, gyorsan és szagtalanul? Tedd a panírozott csirkecombot az olajsütőbe, és a végeredmény magáért beszél. A lezárt tartályból egy csepp olaj sem juthat ki, így tiszta és jó illatú maradhatsz a sütést követően is. Ezentúl a panír sem esik szét, ugyanis az olajsütő folyadéka egyenletesen melegíti át a felületét, így tálaláskor valóban szép és ízletes kompozíciókat tehetsz a tányérokra. Ha végeztél a sütéssel, könnyedén átszűrheted az olajat a kiemelhető edényekkel – de egyes okos darabok már ezt is elvégzik helyetted.

Olajsütő ár: gyorsabb, kényelmesebb
Amikor megjelent a kínálatban, az olajsütő forradalmasította a burgonya elkészítését. Sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá vált a sütés folyamata. Egy egész családot jóllakatott a frissen összeszelt, vagy a lefagyasztott típusú krumpliból. Tápláló és finom falatokat kínált, akár nagy mennyiségben is. Az újabb generációs olajsütő árak már igazán sokoldalú és még kényelmesebb gépekre utalnak: jól záródnak, extra beállításokkal látják el őket, hogy valóban saját ízlésed szerint készülhessenek el a falatok. Ráadásul nagyon egyszerű tisztán tartani, néhány típust már rábízhatsz a mosogatógépedre is. A zavartalan sütéshez érdemes átlátszó fedelű olajsütőt választanod, így nem érhet rossz szájízű meglepetés, miközben a kedvenc ételed készül. Húsételeknél például ideális, ha néha-néha ránézhetsz a panírra. A legtöbb olajsütő ár már tartalmazza az átlátszó fedelű kiegészítést. Ha a konyhádba egy egyedi kialakítású, megbízható darabot képzelsz el, érdemes egy magasabb olajsütő árat választanod. Ugyanis a minőségi anyagból kialakított tartály és szerszámok hosszú időn keresztül garantálják a profi működést, valamint a digitális kijelzőre és az automatizál rendszerre is bátran számíthatsz. Ha kedved tartja, már reggel, délben és este is sült krumplizhatsz!

Mit tarts szem előtt az olajsütő kiválasztása során?
A klasszikus olajsütők számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek miatt szívesen használjuk őket. Érdemes áttekinteni, milyen szempontokat kell figyelembe vennünk annak érdekében, hogy a számunkra leginkább megfelelő készüléket vásárolhassuk meg. Ezek a készülékek remek tulajdonságokkal rendelkeznek, hiszen nem égetik meg az olajat, így rendszerint újra felhasználhatjuk. Ennek köszönhetően nem csak időt, hanem pénzt is megtakaríthatunk az olajsütő használatával. Mivel ezek a készülékek egyenletes sütést biztosítanak az ételeink számára, nem kell attól tartanunk, hogy a szeletek egyik oldala megég, míg a másik fele nyers marad. 

A kiválasztás során érdemes odafigyelni, hogy hőfokszabályzóval ellátott készüléket vásároljunk meg. Ennek köszönhetően biztosan megválaszthatjuk az ételnek megfelelő hőfokot, illetve elkerülhetjük a túlzottan intenzív sütést. Sőt, az olajat is megóvhatjuk az alacsonyabb hőfoknak köszönhetően, így többször is használhatjuk. Mivel ma már minden modern készülék jól záródó fedéllel rendelkezik, így biztosak lehetünk benne, hogy a fröcsögő olaj nem fog problémát okozni.

Alapvetően három kategóriába szoktuk sorolni az olajsütőket; alsó-, középső- és felsőkategóriás termékekre osztjuk őket. Az alsó árkategóriába sorolt olajsütőkhöz már kifejezetten alacsony áron hozzájuthatunk. Ezek a készülékek általában kisebb sütőkapacitással rendelkeznek, így nagyobb családok számára nem jelentenek szerencsés választást. Habár ezek a készülékek is rendelkeznek termosztáttal és kivehető sütőedénnyel, elsősorban csak akkor válasszuk őket, ha alkalmi használatra keresünk olajsütőt.

A középső árkategóriába sorolható készülékek már sokkal jobb választást jelentenek akár családok számára is. Ezek az olajsütők szinte tökéletesen kielégítik az általános igényeket, illetve több olyan képességgel és funkcióval rendelkeznek, amelyek kényelmesebbé teszik az ételek elkészítését. Ezek esetében szinte alapfelszereltségnek tekinthető a forgókosár, sőt, rendszerint időzítő is rendelkezésre áll, a tisztítást pedig tapadásmentes bevonat teszi egyszerűbbé. 

A felső kategória termékei elsősorban abban az esetben jelentenek ideális választást, ha gyakran használjuk az olajsütőt. Ezek a készülékek több olyan extrával és funkcióval rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően a használatuk gyors, kényelmes és biztonságos. Nem csak a funkciók számában, hanem a külső megjelenésükben is felülmúlják az alsóbb árkategóriák termékeit. A kivehető alkatrészeiket mosogatógépben is tisztíthatjuk.

Mivel süssünk, milyen olajat érdemes használni?
Többféle sütőolajat használhatunk az olajsütőben, ám általánosságban érdemes megjegyezni, hogy figyelmet kell fordítanunk az olaj kiválasztására is. Míg a hagyományos serpenyős sütésnél hajlamosak vagyunk a „jó lesz az” elvet követni, az olajsütők esetében ennél nagyobb odafigyelés ajánlott. Olyan sütőolajat kell választanunk, ami jól bírja a hőt, ezeknek a füstképzési pontja is magasabb. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, nem fog égett szag terjengeni a lakásban, ha jól választunk. Ráadásul az is elmondható, hogy a jó minőségű olajok képesek megőrizni az állagukat, kevésbé válnak szemcséssé vagy épp nyúlóssá. 

Léteznek rendkívül finom és egészséges olajok, amelyek nagyszerű tulajdonságokkal rendelkeznek, de nem alkalmasak hevítésre. Ilyen például az olívaolaj, aminek a felhevítése az ízének és minőségének elvesztését okozza, ráadásul az egészségre gyakorolt jótékony hatásának is búcsút inthetünk. Ne használjunk sütésre olívaolajat és más olyan növényi olajat, amelyet hideg fogyasztásra préselnek. Mivel ezek alacsonyabb hőmérséklet hatására hevülnek, a hosszabb sütés során nagyobb mennyiségben keletkeznek nem kívánatos, az egészségre káros melléktermékek.

Soha ne keverjük össze a sütőolajat az állati eredetű zsírokkal. Ez rendszerint habzáshoz vezet, ami miatt a zsiradék akár ki is futhat az olajsütőből. Mivel más a hőálló képességük, az alacsonyabb hőtűrő képességgel rendelkező zsiradék túlhevül és káros égéstermékek keletkeznek benne. Emiatt nem csupán a sütőolajok és az állati zsírok, hanem a különböző növényekből előállított olajok összekeverését is kerülni kell. Figyeljünk arra is, hogy az elhasznált, égett ételdarabkákat tartalmazó sütőolajat ne használjuk újra!

Az olajsütő használatával elkerülhetjük az olajszag terjedését és minden eddiginél kényelmesebb munkát végezhetünk. Érdemes tudni, hogy a kiszedés során mindenképpen némi olajszag fog a levegőbe kerülni, ám az olaj típusának megválasztásával ezt jelentősen csökkenthetjük.