Fontos információ!

Az Extreme Digital számára fontos  a Vásárlóink és a Dolgozóink testi épsége, ezért tájékozódj weboldalunkon aktuális intézkedéseinkről! Naponta frissítjük!

Pároló, rizsfőző (56)

Összesen: 56
Rendezés

Találatok: 56

Legnépszerűbb termékeink

Rizsfőző és pároló az egészséges ételekért

Ma már az ételeinket a legkülönfélébb módokon készíthetjük el, de az egészséges táplálkozás érdekében érdemes olyan megoldásokat választani, ami a lehető legkíméletesebben bánik a zöldségek és gyümölcsök vitamintartalmával. Mint tudjuk, nem csak a C-vitamin érzékeny a hőre, hanem sok más értékes vitamin és ásványi anyag is károsodhat a sütés és főzés során.

Modern pároló a zamatos zöldségekért

Ma már igazán kedvező áron vásárolhatjuk meg azokat a saját hőforrással rendelkező párolókat, amelyek több edénnyel rendelkeznek, így egyidejűleg nagyobb mennyiségű étel elkészítését is lehetővé teszik. A több párolóedénynek köszönhetően egyszerre többféle élelmiszert is készíthetünk; zöldségeket, rizst és akár halat is. Mivel ezek a készülékek rendszerint egymásra helyezett edényeket alkalmaznak a munka során, így az energiatakarékosság is jelentős. Az ilyen párolók használatával akár jelentős mennyiségű villamos energiát is megtakaríthatunk.

Érdemes megfontolni, mekkora kapacitással rendelkező párolót szeretnénk választani. A gyártók rendszerint különböző méretekkel rendelkező készülékeket biztosítanak, választhatunk egészen kicsit és választhatunk családi méretekkel rendelkező párolót is. Utóbbiak akár 10 literes tárkapacitással is rendelkeznek, így kiválóan alkalmasak arra, hogy az egész családot friss és zamatos párolt ételekkel etessük meg. Ezek a párolók igazán kényelmes munkát tesznek lehetővé, hiszen időközben is adagolhatunk hozzá vizet, így gondoskodhatunk arról, hogy az ételek mindig a legfinomabbak legyenek. A minőségi termékek időzítővel is rendelkeznek, így nem kell az egyik szemünket folyton a készülő ételen tartanunk. A jobb felszereltséggel rendelkező párolók csepegtető tálcával is rendelkeznek, így a felesleges víz távozása nem okoz fennakadást.

Klasszikus rizsfőző edények

A klasszikus rizsfőző edények nem tekinthetők elterjedt konyhai felszerelésnek, holott rendkívül hasznos segítséget jelentenek a rizsfőzésben és különböző ételek párolásában. Általános tévhit, hogy ezek az edények kizárólag rizs főzésére alkalmasak. Éppúgy készíthetünk bennük párolt zöldségeket vagy akár halat is. A fejlettebb készülékek automatikus kikapcsoló egységgel vannak ellátva, így nem kell folyton arra figyelnünk, mikor készül el az étel. Mivel a párolásos főzés elvén működnek, így attól sem kell tartanunk, hogy az ételeink leragadnak vagy szénné égnek. A kiválasztás során figyeljünk arra, hogy az edény megfelelő fogókkal rendelkezzen, illetve legyen ellátva megfelelő gőzkiengedő nyílással. Ugyanilyen fontos, hogy tapadásmentes belső felülettel rendelkezzen, így az edény tisztítása sem okozhat fejtörést. Ha finom és egészséges ételeket szeretnénk fogyasztani, használjuk a párolókat és rizsfőző edényeket minél gyakrabban!