Aprító, szeletelőgép (95)

Összesen: 95
Rendezés

Találatok: 95

Legnépszerűbb termékeink

Vágj bele! Aprító és szeletelőgép vásárlási tanácsok

A legtöbbek számára a körkéses szeletelőgép csupán áruházak hentespultjából ismert. Pedig a profi szeletelésre alkalmas gépek az otthoni munkát is jelentősen megkönnyítik. Bár a legprofesszionálisabb készülékek igényelnek némi anyagi befektetést, értékes időt és energiát takaríthatunk meg, és mesteri ételeket készíthetünk velük, ráadásul egyszerűbb gépek nem is drágák, már alig tízezer forintért is találhatunk megfelelő szeletelőt. A közhiedelemmel ellentétben pedig a szeletelőgépekkel nem csak felvágottakat, hanem sajtot, kenyeret, sőt még zöldséget és gyümölcsöt is szeletelhetünk.

A szeletelő lelke a kés
Mivel a szeletelő lelke maga a kés, választás alkalmával ennek tulajdonságait kell leginkább szemügyre vennünk. A minőségi szeletelőgépeket rozsdamentes acélkésekkel látják el. Ezek időt állóak, eredményes munkát garantálnak, s higiénikusabbak is. Az anyaghasználaton kívül a kés kialakítását is fontos megfigyelni. Sima, hullámfogazott, vagy fogazott penge között választhatunk. A sima élű penge precíz, hajszálvékony szeletelést tesz lehetővé, míg a fogazott változat, vastagabb szeletekhez, például kenyérszeletelésre alkalmas. A hullámfogazott penge pedig középút az előző kettő között, erre is arra is használható, kevésbé tökéletes eredménnyel. A harmadik szempont, melyet figyelembe kell vennünk kések tekintetében az az élezhetőség, illetve maga az él. A legfontosabb, hogy éles késsel dolgozzunk, hiszen egy életlen kés kézi vágáshoz hasonló szeleteket produkál, így gyakorlatilag feleslegessé téve önmagát. A legjobb, ha olyan szeletelőgépet választunk, melynek élezhető a késpengéje, akár beépített élezővel felszerelt darabot is találhatunk.

Szeletelés biztonságosan
Egy szeletelő gép késsel dolgozik, a késnek pedig éle van. Az esetleges balesetek megelőzése érdekében érdemes olyan készüléket választani, amely ujjvédővel, és gyerekzárral rendelkezik. Ez főként hasznos, ha a gyermekek gyakran megfordulnak a konyhában. De saját biztonságunkra is ügyelhetünk, a beépített ujjvédő megakadályozza, hogy el- vagy még rosszabb esetben levágjuk valamelyik ujjunkat. A gépet minden esetben körültekintően használjuk.

Mit szeletelhetünk vele?
Alapvetően a kés kiképzése és anyaga határozza meg, hogy milyen élelmiszereket szeletelhetünk a géppel. Habár a gyártók sokszor azt állítják, hogy mindent szeletelhetünk az általuk gyártott készülékekkel, ez nem minden esetben igaz. Sok esetben a sajtszeletelés jelenti a próbatételt; ha a sajtszeletek felragadnak a késre, az esetben képtelenek leszünk szép szeleteket vágni. A kisebb teljesítménnyel rendelkező gépeknek pedig rendszerint a keményebb élelmiszerekkel gyűlik meg a bajuk. Az is előfordulhat, hogy a gépek begyűrik a kések alá a szeleteket, így szintén megnehezítve a munkánkat. Ezért érdemes előnyben részesíteni a kiváló minőségű acél pengékkel rendelkező készülékeket. Szerencsére ma már magas ár-érték aránnyal rendelkező szeletelőgépek is vásárolhatók.

Az anyaghasználat kiemelten fontos lehet
A szeletelőgép anyaghasználata alapjaiban határozza meg, milyen élettartamot várhatunk a készüléktől. Az olcsóbb készülékek esetében az alkatrészek többsége műanyagból készül, a magasabb árkategória termékeire inkább az alumínium és a rozsdamentes acél jellemzők. Ezek kevésbé oxidálódnak, mégis könnyűek. Habár az acélról ez nem mondható el, vékony hengerelés esetén is kellő szilárdságot ad. Természetesen azt is meg kell jegyezni, hogy műanyag és műanyag között hatalmas különbségek lehetnek a legócskább kiviteltől egészen a prémium kategóriáig. Az anyaghasználat kitárgyalása során meg kell említeni magát a pengét is; érdemes előnyben részesíteni a rozsdamentes acélból készült késeket, mivel ezek kellő éltartással rendelkeznek, nem korrodálódnak, illetve antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően könnyedén tisztán tartható.

Könnyed tisztíthatóság
Konyhai robotgépek használatára általában napi vagy heti egyszer kerül sor. Éppen ezért használat után azonnal le kell tisztítani. A tökéletes higiénia érdekében jó ha, könnyen tisztítható készüléket vásárolunk. Ez a tulajdonság pedig gyakoribb igénybe vétel esetén is kifizetődő lehet.

Méret és kivitel - összecsukható és fiókba építhető szeletelőgépek
Fontos a szeletelőgép mérete is. Attól függően, hogy hol fogjuk tárolni, választhatunk kisebb, nagyobb készüléket. Gyakran használatos készülék, nyilván a konyhapulton foglal majd helyet, így ha a rendelkezésre álló tér engedi ilyen esetben választhatunk nagyobb gépet. Ha azonban kis hely áll csak rendelkezésünkre, egy összecsukható, vagy fiókba építhető szeletelő jó szolgálatot tehet. Utóbbi nagyon praktikus és elegáns megoldás. Csak kihúzzuk a fiókot, felhajtjuk a szeletelőt, majd a munka végeztével lehajtjuk, s a fiók bezárásával, a szeletelő mintha ott sem lenne.

Egyéb aprítógépek
Szeletelőgépen kívül, egy aprítógép is jól jöhet a konyhába. Ezekkel gond nélkül apríthatunk fel zöldségeket, gyümölcsöket, erősebb gépekkel magvakat, fűszereket is. Így nem csak időt takarítunk meg, de minőségileg is javíthatjuk ételeink minőségét.

Az Extreme Digital konyhai robotgép kínálatában szeletelőgép, konyhai aprító, és daráló gépek sokasága közül válogathatsz. Vásárolj készülékeink közül, s varázsold a konyhában töltött hosszas órákat, rövid percekké!