Húsdaráló (47)

Összesen: 47
Rendezés

Találatok: 47

Legnépszerűbb termékeink

Kiváló húsdarálók minden igényre

A húsdarálók a konyhai felszerelés nélkülözhetetlen eszközei. A mai modern húsdarálók nem csak a hús darálására alkalmasak. Jól használhatjuk a főzéshez szükséges alapanyagok felaprítására, feldarabolására, akár még felkockázására is. Halak, zöldségek feldolgozására is kiválóan alkalmas, sőt a legtöbb eszközzel hurkát és kolbászt is tölthetünk. Amellett, hogy a húsdaráló használatával időt spórolunk meg, abban is biztosak lehetünk, hogy csak olyan alapanyag kerül az ételbe, amelyet mi magunk is hozzá szerettünk volna adni. Az előre csomagolt darált húsok nem kívánt alapanyagokat és baktériumokat tartalmazhatnak. Az otthon darált hús frissebb és egészségesebb lesz, mint az előre ledarált és becsomagolt változata. Számos, különböző típusú húsdaráló közül választhatunk. Könnyebb lehet a választás, ha tudjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, mielőtt eldöntjük, melyik modell lesz társunk a konyhában.

A húsdaráló típusai
A húsdarálóknak két fő típusa van. Kézi és elektromos. A kézi húsdaráló azok számára ideális, akik csak ritkán, kisebb mennyiségű húst szeretnének ledarálni. Érdemes olyan változatot választani, amely csavaros és könnyen az asztalhoz vagy munkalaphoz rögzíthető. Azok számára, akik rendszeresen vagy nagyobb mennyiségű húst darálnak, javasolt valamelyik elektromos húsdaráló megvásárlása. Az elektromos húsdarálók magasabb áron kaphatóak, mint manuális társaik, de sokkal több célra használhatóak.

Húsdaráló ár
Egy kézi húsdarálót már néhány ezer forintért is megvásárolhatunk. Az elektromos darálók ára tízezer forint fölött kezdődik, de kapható olyan eszköz is, amelynek ára csaknem eléri a negyvenezer forintot. A kézi húsdaráló legtöbb alkatrésze öntöttvas, az elektromos darálók egyes részei változó arányban lehetnek műanyagból és különböző fémötvözetekből.
 
Kiegészítő feltétek
A húsdarálók segítségével nem csak különböző állagú húsokat dolgozhatunk fel, hanem lehetőségünk van rá, hogy kekszet vagy éppen zsemlemorzsát is daráljunk. A húsdarálók többsége kolbásztöltő feltéttel is rendelkezik. Ez egyaránt igaz a kézi és az elektromos húsdarálókra is. Ha a húsdarálót elsősorban kolbász készítésére szeretnénk használni, válasszunk olyan modellt, ahol a mellékelt kolbásztöltő feltét stabil, tartós anyagból van.

Visszafelé forgás funkció
Előfordulhat, hogy  a hús darálás közben elakad. Ha kézi húsdarálót használunk, elegendő a tekerőnyelet visszafelé tekerni, mert az ellentétes irányú mozgás hatására a az elakadt hús könnyen eltávolíthatóvá válik. Elektromos húsdarálók esetében a visszafelé forgás funkció lehetővé teszi, hogy a motor ellentétes irányú forgatásával kitisztítsuk a húst a készülékből.

Teljesítmény
A húsdaráló teljesítménye befolyásolja, hogy egységnyi idő alatt milyen mennyiségű húst darálhatunk le. Minél nagyobb teljesítményre képes az eszköz, annál gyorsabb darálást tesz lehetővé. Azonban a motor teljesítménye nem egyenlő a darálási teljesítménnyel! Például az egyik legerősebb motorral rendelkező húsdaráló 2000 W-os motor teljesítménye 700 W-os darálási teljesítményt jelent. Az elektromos húsdarálók teljesítménytől függően percenként 1- 3,5 kilogramm hús ledarálására is képesek. Vásárlás előtt vegyük figyelembe, hogy mekkora mennyiségű hús feldolgozására használjuk majd a darálót!

További szempontok
Az egyes húsdarálók súlya és mérete között igen nagy lehet az eltérés, ezért mérjük fel, mekkora hely áll rendelkezésünkre a tároláshoz és a használathoz. Ha nagy mennyiségű húst dolgozunk fel, fontos lehet, hogy nagy legyen a darálón a beöntőnyílás, szükségünk lehet egy hústálcára is, de egy biztonsági kuplung is jól jöhet.

Kell-e otthonra húsdaráló gép?
Megoszlanak a vélemények, szükség van-e saját húsdaráló gépre. Sokan azzal érvelnek, ha saját maguk darálhatják a húst, akkor biztosak lehetnek abban, milyen hús kerül ledarálásra. Mivel a csomagolt készítmények esetén nem láthatjuk az alapanyagként szolgáló hústömböt, így egyesekben felmerülhet a gyanú, hogy a darált hús részben gyengébb minőségű nyesedéket tartalmaz. A gyanakvók a hentesüzletekben sem mehetnek biztosra, hiszen a hús darálása szinte minden esetben egy hátsó helyiségben történik. Ha biztosak szeretnénk lenni, hogy a darált hús kiváló alapanyagból készül, daráljunk saját magunk!

A modern konyhák alapvető tartozékává vált az elektromos húsdaráló. Ha egy egész családra főzünk, szinte elengedhetetlen egy ilyen konyhai kisgép beszerzése, ami nagyban megkönnyíti a munkánkat. A segítségével könnyedén ledarálhatjuk a frissel vásárolt húst, így biztosan tudhatjuk, miből készülnek az ételeink. Az Extreme Digital kínálatában kiváló minőségű készülékeket találunk, amelyekkel könnyedén, fennakadás nélkül, rendkívül rövid idő alatt ledarálhatjuk a szükséges mennyiségű húst.