Kézimixer (61)

Összesen: 61
Rendezés

Találatok: 61

Legnépszerűbb termékeink

Kézimixerrel könnyebb a konyhai munka

A kézi mixerek kiváló eszközök tojáshab felverésére, különböző krémek keverésére és sütemény tészta kikeverésére is. Ha ritkán sütünk, és kisebb mennyiségű alapanyag feldolgozására van szükségünk, bátran használhatunk kézi mixert, mivel könnyen tárolható, egyszerű tisztán tartani, és gyorsítja az előkészítési folyamatokat. Egyszerűbb kézi mixert vásárolhatunk már kevesebb, mint négyezer forintért is, de egy drágának mondható, nagyobb tudású eszköz ára sem éri el a húszezer forintot. Alapfeladatok ellátására természetesen bármelyik kézi mixer alkalmas, azonban ahogy nő az egyes termékek ára, úgy találhatunk egyre eltérőbb kialakítást, egyre több kiegészítőt, és egyre nagyobb teljesítményt. Mielőtt kiválasztjuk a számunkra legideálisabb kézi mixert, érdemes néhány szempontot figyelembe venni.

Teljesítmény
Kézi mixert vásárolhatunk 250 W-os és akár 500 W-os teljesítménnyel is. Minél nagyobb a mixer teljesítménye, annál gyorsabban és erősebben tudja a gép mozgatni a keverőlapátokat. Tapadósabb, ragadósabb tészták keveréséhez érdemesebb nagyobb teljesítményű kézi mixert választani. Ha gyakran készítünk lazább szerkezetű, könnyebben keverhető krémeket és alapanyagokat, akkor egy kisebb teljesítményű eszköz is elegendő lesz.

A teljesítmény mellett mindenképpen érdemes beszélni a kézi mixer fordulatszámáról is. Minél nagyobb a fordulatszám, azonos motorerő mellett annál kisebb nyomatékra képes. A legtöbb kézi mixer esetében nagy fordulatszámra és kis nyomatékra van szükség, hiszen a habverés során a közeg minimális ellenállást jelent. Azonban tésztakeverés során már teljesen más a helyzet, itt alacsony fordulatszám mellett sokkal magasabb nyomatékra van szükségünk. Annak érdekében, hogy a kézi mixer bárminemű feladatot képes legyen ellátni, a gyártók fokozatkapcsolót alkalmaznak. Megfelelő fokozatskálázás esetén a kézi mixer kiválóan alkalmas habverésre és tésztakeverésre is. A legtöbb esetben a normál célokra készített fokozatok mellett találunk egy úgynevezett turbó fokozatot, ami a gyors habverést szolgálja.

Fokozatok száma
Mivel minden alapanyaghoz más keverési sebesség tartozik, olyan eszközt célszerű választani, ami több lehetőséget biztosít a sebesség megadására. Három, négy de akár öt fokozatú kézi mixert is választhatunk. Egyes modelleknél feltüntetik, hogy melyik fokozat milyen összetevők elkészítésére a legalkalmasabb. Célszerű lehet olyan eszközt választani, amely rendelkezik turbó fokozattal, hiszen ez a fokozat teszi lehetővé a leggyorsabb keverést.

Kényelem
Lényeges, hogy a kézi mixer markolata ne legyen csúszós, és megfelelően illeszkedjen a kezünkbe. Egyes mixereket csúszásmentes markolattal árulnak, így ha ilyen terméket választunk, nem kell a kényelmetlenség miatt aggódnunk. A kábel elhelyezése sokszor jelenthet gondot, de választhatunk olyan kézi mixert is, amelyen külön helyet alakítottak ki a kábel feltekerésére. A kezelőgombok mérete is lényeges lehet, hiszen az apró méretű, nehezen benyomható gombokkal egy idő után kellemetlen lehet a mixer használata. Egyes termékeken külön kioldógomb található a keverőkarok és a dagasztó karok számára. A kényelmes kezelést befolyásolja a termék súlya is; egy nagyobb súlyú eszközt nehezebben tudunk irányítani, és használatától hamarabb fáradunk el.

Keverők
Lényeges szempont, hogy a kézi mixer csomagolása milyen keverőlapátokat tartalmaz. Már az alacsonyabb árfekvésű eszközök is tartalmazhatnak habverőt és dagasztóvillát. Így ha tésztát akarunk dagasztani, feltétlenül olyan mixert válasszunk, amelyik a dagasztásban is a segítségünkre lehet. Ha fontos, hogy a keverők hosszú élettartamúak legyenek, olyan összeállítást érdemes vásárolni, amelynek a fém alkatrészeit rozsdásodás elleni védelemmel látták el.

Kiegészítők
A keverők mellett további kiegészítőkkel ellátott kézi mixert is vásárolhatunk. Lehetőségünk van olyan összeállítás megvásárolására is, amely a botmixer feltét mellett egy skálázott mixerkelyhet is tartalmaz. Ha nem akarjuk botmixerrel elkészített ételt vagy italt rögtön elfogyasztani, a mixerkehelyben tárolhatjuk.

További szempontok
Választhatunk csendesen működő kézi mixert, vagy ha az eszközön látni szeretnénk, hogy milyen fokozatba kapcsoltunk, olyan mixert vásároljunk, amelyen egy gyűrű minden egyes fokozatot más színnel jelöl. Ha a kiegészítőket mosogatógépben szeretnénk tisztítani, mindenképp olyan kézi mixert válasszunk, amelynek leírásban jelzik, hogy a tartozékokat gépileg is tisztíthatjuk.