Konyhai gép, tálasmixer (21)

Összesen: 21
Rendezés

Találatok: 21

Legnépszerűbb termékeink

Konyhai gépek és tálasmixerek

Azok a háziasszonyok, akik sok időt töltenek a konyhában, és kísérletezni is szeretnek, tudják, hogy milyen nagy segítséget jelentenek a különböző konyhai gépek. A konyhai mixerek is ilyen eszközök, amelyek megkönnyítik a különböző ételek, desszertek és kelt tészták elkészítését. Ezek kitűnő megoldást jelentenek habverés és dagasztás alkalmával is. A mixerek általában két típusú villával kaphatók, ez tartozik az alapfelszerelésbe. Az egyik a különböző krémek, habok kikeverésére szolgál, a másik betét pedig a tészták dagasztására felel meg.

A konyhai mixerek további kiegészítője még a keverőtál is. A tálas mixerek valódi felüdülést jelnek a háziasszonyoknak. Ezek a típusok állvánnyal rendelkeznek, így nem kell kézben tartanunk a munkafolyamat közben a mixert, ami sűrűbb és hosszabb ideig tartó keverések alkalmával igencsak megterhelő lehet.

A gép saját maga forgatja  a tálat is, így az alapos munkát tud végezni. Amíg a gép dolgozik, mi megpihenhetünk vagy más feladatokat is elvégezhetünk. Ezzel nem csak időt, de energiát is megspórolhatunk. Ezek a készülékek különböző sebességi fokozatokkal vannak ellátva. Ez típustól függően eltérő lehet.  

A mixerhez tartozó tálak készülhetnek műanyagból, fémből és léteznek üvegtálak is. A rozsdamentes acélból készült keverőedények ellenállók, hiszen nem rozsdásodnak és a megpróbáltatásokat is jól tűrik. A keverőkarok sem okoznak kárt bennük.  A műanyagból készült darabok masszív anyagból készülnek, azonban fennáll az esély a törésre, és a tisztántartásuk sem olyan egyszerű, mint az előbb említett típusé. Az üvegtálak nagyon jól megfelelnek erre a célra, azonban egyetlen hátrányuk, hogy érzékenyebbek, hiszen eltörhetnek.

A tálas mixerrel történő dagasztást leginkább azok a háziasszonyok fogják értékelni, akik szeretnek péksüteményeket, kalácsokat vagy esteleg kenyeret sütni. Ez nagy segítség, hiszen nem kell kézben tartani a mixert, miközben az a sűrű tésztát dagasztja. Az így történő dagasztás alapos, így a végeredményünk is sokkal jobb lesz. A tésztával könnyebb lesz dolgozni is, mintha azt csak kézzel pár percig dagasztottuk volna.

A mixerek keverő és habverő funkciójával finom krémeket, habokat tudunk megfelelően felverni vagy kikeverni. A keverőtál mozgásának köszönhetően a tálban lévő masszát alaposan át fogja kavarni.
 
Ügyeljünk a biztonságra is!
A mixerek használata során nagyon fontos, hogy a biztonságos használatra is odafigyeljünk. Különösen akkor, ha gyermekek is vannak a közelben, hiszen a működésben lévő keverőkarok kellemetlen baleseteket okozhatnak. Igyekezzünk olyan helyen tárolni a készüléket, ahol a gyerekek nem tudják elérni. Vigyázzunk a túlmelegedésre is. Ne terheljük túl a mixert, hiszen az a motor leégésével járhat. Használat közben mindig biztos talajra helyezzük, hogy a vibrálások következtében nehogy leessen. A konyhai munkánk akkor lesz a jövőben is effektív, ha vigyázunk a készülékre, és használat után mindig alaposan megtisztítjuk a keverőkarokat és a tálat is.