Konyhai mérleg (120)

Összesen: 120
Rendezés

Találatok: 120

Legnépszerűbb termékeink

A konyhai mérlegre minden háztartásban szükség van

A pontos, precíz mérések elengedhetetlen kelléke a konyhai mérleg. Egy háztartás ma már teljesen elképzelhetetlen konyhai mérleg nélkül. Bármilyen étel elkészítésekor szükség lehet mérlegre, így fontos hogy olyan eszközt vásároljunk, amely a leginkább megfelel az igényeinknek és a főzési szokásainknak. Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk, amikor konyhai mérleget vásárolunk?

Mechanikus vagy digitális konyhai mérleget válasszunk?
A digitális világ a konyhában is egyre jobban átveszi az uralmat, így a digitális mérlegek választéka is sokkal nagyobb, mint az analóg társaiké. A mechanikus konyhai mérlegek egyszerűbb szerkezetek, óramutatóhoz hasonló nyíllal jelzik a mérés végeredményét. Nagyobb tömegű mérésekhez megfelelő választás lehet egy mechanikus mérleg is. A digitális mérlegek kijelzővel rendelkeznek, és pontosabb mérési eredményeket kaphatunk a segítségükkel, emellett pedig több funkcióval is rendelkeznek.

Pontosság
A kis súlyú alapanyagoknál rendkívül fontos szempont, hogy milyen precíz mérésre képes a konyhai mérleg. Ha termékleírásnál egy gramm, vagy ennél kisebb érték szerepel, az eszközt nyugodtan megvásárolhatjuk, ha minden más szempontunknak is megfelel.

Kapacitás
A méréshatár az egyik legfontosabb tulajdonsága a konyhai mérlegnek, ezért vásárlás előtt gondoljuk végig, hogy milyen súlyú alapanyagokat fogunk mérni az eszközzel. A kisebb méréshatárral rendelkező mérlegek akkor jelenthetnek jó választást, ha fűszereket és magvakat mérünk rendszeresen, de ha húst, gyümölcsöt vagy egyéb, nagyobb súlyú hozzávalót mérünk, akkor érdemes nagyobb kapacitású mérleget választani. A konyhai mérlegek méréshatára általában 1-10 kg között mozog, de találhatunk ennél nagyobb kapacitású eszközt is.

Kijelző és kezelés
Egyes konyhai mérlegek kijelzője kifejezetten nagy, míg másoké kisebb. Választáskor vegyük figyelembe, hogy milyen méretű kijelzőn látjuk kényelmesen a számokat és adatokat.
Célszerű olyan mérleget választani, amelyen akkor is láthatjuk a mérés eredményét a kijelzőn, amikor a megmérni kívánt alapanyagot esetleg edénnyel együtt az eszközre helyeztük. Ma már olyan konyhai mérleg vásárlására is lehetőségünk van, amelyet gombok helyett érintőkijelzővel kezelhetünk.

Mértékegységek
Digitális konyhai mérleg segítségével lehetőségünk van rá, hogy mértékegységet váltsunk. Így választhatunk olyan mérleget is, amely a gramm, a milliliter, és a kilogramm jelzésén túl alkalmas font és uncia mérésére is. Egyes mérlegek nem csak a rájuk helyezett súlyt mérik, hanem az időt is, de alkalmasak arra is, hogy a mérésnél figyelembe vegyék a hőmérsékletet és a levegő páratartalmát. Az idő mérésére alkalmas konyhai mérleget használhatjuk a sütési idő mérésére is.

TARA funkció
A TARA, vagy mérés közbeni nullázás segítségével egymás után több hozzávalót is lemérhetünk. A tárázás hasznos, ha edényben akarunk egy hozzávalót mérni, mert nullázás után rögtön az edénybe helyezhetjük a hozzávalót és le is mérhetjük. A folyamat több összetevővel is megismételhető.

Biztonság
A digitális konyhai mérlegek számtalan biztonsági funkcióval rendelkezhetnek. Egyes eszközök vízállóak, míg mások jelzik, ha a megengedettnél nagyobb súlyt helyeztünk rájuk, vagy ha az energiaellátást biztosító elem lemerült, esetleg meghibásodott.

További szempontok
Konyhai mérleget vásárolhatunk a legkülönfélébb méretekben és színekben, így ha ragaszkodunk a szépséghez, választhatunk különleges mintázatú mérleget is. Ha fontos, hogy ne foglaljon nagy helyet, válasszunk kisebb méretű eszközt, de ha azt akarjuk, hogy mindig kéznél legyen, választhatunk falra szerelhető konyhai mérleget is, amelyet használat után elegendő felhajtatni. Lényeges szempont lehet még a mérleg ára. Konyhai mérleget néhány ezer forintért is vásárolhatunk, de a drágább modellek sem kerülnek több tízezer forintba.

Mikor van szükség konyhai mérlegre?
A kissé összetettebb receptek, illetve finomságok elkészítése során nélkülözhetetlen a megbízható és pontos konyhai mérleg. Habár az egyszerű ételek elkészítése rutinszerű, csupán ízlés alapján adagoljuk a hozzávalókat, egy kissé összetettebb sütemények esetében ez már nem jó megoldás. Ha valóban ínycsiklandó finomságot szeretnénk készíteni, érdemes a recept szerint készíteni és betartani a mennyiségi ajánlásokat. Ha így teszünk, biztosak lehetünk abban, hogy nem kell csalódnunk a végeredményben. Ismerjük meg az Extreme Digital kínálatában szereplő konyhai mérlegeket és válasszuk ki a számunkra megfelelőt!