Textilápolás (325)

Összesen: 325
Rendezés

Találatok: 325

Legnépszerűbb termékeink

Jó vasaló = örömteli vasalás

A vasalás minden háziasszony rémálma. Az évek során valamiért, szinte ösztönösen viszolygunk tőle. Kevesen tudják azonban, hogy egy jól megválasztott készülékkel magunk mögött hagyhatjuk az évszázados ellenszenved, s a vasalást mint egyszerű és könnyed házimunkaként tudhatjuk be.

Vasaló fajták
Vasaló vásárlás során, mindenek előtt azt kell megfogalmaznunk, magunkban, hogy milyen típusú készülékre van szükségünk. Háromféle vasaló közül választhatunk, ezek a vasalógépek, a gőzállomások, és a kézi vasalók.

A vasalógépek inkább ipari eszköznek minősülnek, tisztítószalonok, varrodák bútordarabja. Bár a lehető leghatékonyabb eredmény garantálják, s nagy mennyiségű ruha egyidejű kivasalására is képesek, áruk igazán borsos, így háztartásokba nem igazán ajánlottak. Mindazonáltal aki megengedheti magának, rengeteg időd, és energiát takaríthat meg egy ilyen készülékkel. A gőzállomások nagynyomású gőzt fejlesztenek, s ezt juttatják a vasalóba. Ezen készülékek hatékonyabb munkát végeznek kézi társaiknál, hátrányuk viszont, hogy nagyobbak, több helyet igényelnek. A vasalók legelterjedtebb típusa a kézi vasaló. Ez lehet gőzölős vagy hagyományos, esetleg úti vasaló. Ezek közül is talán legkedveltebb a gőzölős vasaló, hiszen ezzel akár függőlegesen is vasalhatunk. A úti vasalók nagy előnye, hogy összecsukhatók, könnyen hordozhatók. Az hagyományos vasalók pedig egyszerű használatukkal, s megfelelő ár – érték arányukkal veszik fel a harcot társaikkal szemben.

Legfontosabb a biztonság
A vasaló magas hővel dolgozik. Éppen ezért a belesetek elkerülése érdekében az elsődleges választási szempont a biztonság kell legyen. Itt mind magunk, mind környezetünk, mind pedig a ruha, és maga a vasaló biztonsága is fontos. Egy készülék több biztonsági funkcióval is rendelkezhet. Ilyen például a stabilitást adó gumírozott hátsó rész, az automatikus kikapcsolás, vagy a vasalótalp hosszú élettartamáról gondoskodó karcálló bevonat.

Vasalj kényelmesen!
A következő fontos szempont a kényelem. Mi tehetné kedveltebbé a vasalást, ha nem a nagyobb kényelem. Az ergonomikus fogantyú, a vasaló megfelelő súlya, illetve kialakítás, gyorsabb, és egyszerűbb használatot tesznek lehetővé. Az hogy kinek milyen a tökéletes fogantyú forma, egyéni ízlés befolyásolja. Súly tekintetében a középkategória az ideális. Egy kisebb súlyú vasaló ugyan könnyebben mozgatható, de ez használat során nagyobb erőkifejtést igényel, nehezebb vasalónál pedig pont fordított a helyzet. Ezért célszerű olyan készüléket vásárolni, melynek van súlya, de még nem esik nehezünkre tartani, mozgatni. A hosszú kábel pedig a kényelem legelengedhetetlenebb eszköze. Egy legalább 1,5 - 2 méter hosszú kábel szabadabb mozgásteret, ad, így a vasalódeszka akár a Tv előtt is elhelyezhető.

Vasalási hatékonyság
Ezek után pedig csak a hatékonyság maradhat. Mit érünk ugye egy kényelmes és biztonságos vasalóval, ha az nem látja el feladatát, s rosszul vasal. A hibátlan eredmény érdekében célszerű nagyobb teljesítményű készüléket választani. Ezek nem csak hatékonyabb munkát végeznek, de hamarabb el is érik a kívánt hőfokot. A hatékonyságot szolgálja még az intenzív gőzkibocsájtás, a sima talp felület, illetve a keskeny orr, mellyel a gombok és zsebek közt is egyszerűen navigálhatunk.

Az Extreme Digital kínálatában könnyedén megtalálhatod a számodra legideálisabb vasalót. Vásárolj egy megfelelő készüléket, s felejtkezz meg a házimunka fáradalmairól!