Gőzállomás (49)

Összesen: 49
Rendezés

Találatok: 49

Legnépszerűbb termékeink

Gőzállomás választás okosan

A gőzállomás remek választást jelent abban az esetben, ha rendszeresen nagy mennyiségű ruhát szeretnénk simára vasalni. A gőzölős vasalókkal szemben a gőzállomások nagyméretű víztartállyal rendelkeznek, aminek köszönhetően akár több órányi vasalásra elegendő gőzt állíthatunk elő. A gőzállomások igazi ereje a nagynyomású gőzben rejlik, ugyanis akár 4 bar nyomás előállítására képesek. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy akár több réteget vasaljunk egyszerre.

A gőzállomások jelentős mérettel rendelkeznek a hagyományos vasalókhoz viszonyítva, így ezzel a tulajdonságukkal mindenképpen számolni kell. A víztartály önmagában talpként is szolgál, így a felforrósított készüléket mindig biztonságosan elhelyezhetjük.

A gőzállomás kiválasztásának főbb szempontjai

Érdemes tudni, hogy a kereskedelmi kínálatban kétféle víztartállyal találkozunk; az egyik típus kivehető, a másik típus esetében viszont a tartály egybe van építve a teljes talprésszel. A kivehető víztartály kényelmesebb lehet, mivel ezek feltöltése sokkal könnyebb és egyszerűbb. Ha nem szeretnénk minden egyes alkalommal a nagy tartályt cipelni a csap alá, célszerűbb a különálló víztartállyal rendelkező gőzállomásokat választani.

Egyes típusokat működés közben is fel lehet tölteni vízzel. Ha ilyen készüléket választunk, nem kell megszakítanunk a vasalást a feltöltést miatt, hiszen ezek töltését egy pillanat alatt elvégezhetjük. Érdemes figyelni arra is, hogy a készülék megfelelő hosszúságú gőzcsővel rendelkezzen. A túl rövid gőzcső nagymértékben megnehezíti és kényelmetlenné teszi a munkát, ezért a vásárlás során érdemes erre is figyelni. Míg az elektromos kábel hossza könnyedén pótolható egy egyszerű hosszabbítóval, a túl rövid gőzcsővel nem igazán tudnánk mit kezdeni. Fontos az is, hogy a talp csúszásgátló elemekkel legyen ellátva, mivel csak így használható biztonságosan a gőzállomás. A modernebb készülékek víztartályai túlmelegedés elleni védelemmel is rendelkeznek.

Általánosságban azt szoktuk mondani, hogy érdemes a márkás termékeket részesíteni előnyben. Nem kivétel ez alól a gőzállomás sem. A neves gyártók esetében nagyobb a valószínűsége annak, hogy a termék adatlapokon valós információk szerepelnek, ráadásul az ismert márkák több márkaszervizzel rendelkeznek.