Gőzölős vasaló (121)

Összesen: 121
Rendezés

Találatok: 121

Legnépszerűbb termékeink

Gőzölős vasaló választás paraméterek alapján

Nem könnyű eldönteni, milyen az ideális vasaló számunkra, de ha figyelembe vesszük a legfőbb paramétereket és az elsődleges ajánlásokat, az esetben minimális az esélye annak, hogy melléfogunk és pórul járunk a kiválasztott készülékkel.

Az első feladatunk annak a megválaszolása, mennyit szeretnénk szánni a vasaló megvásárlására. Egyes gyártók termékei már akár néhány ezer forinttól megrendelhetők, azonban a termékkínálatban akár százezres gőzállomásokkal is találkozhatunk. Nem feltétlenül jó ötlet azonban az ár kérdéséből kiindulva dönteni egyik vagy másik termék mellett, érdemes megvizsgálni a további minőségi és felszereltségi szempontokat.

A választást nagyban befolyásolja, mennyi ruhát szeretnénk vasalni. Egyáltalán nem mindegy, hogy csak ritka alkalmanként vesszük elő a vasalónkat a báli ruhánk kivasalásához vagy pedig naponta nagyobb mennyiséget vasalunk. Minél többet vasalunk, annál fontosabb szemponttá válik a minőség.

A gőzölős vasalók gőzkibocsátása hozzávetőlegesen 30 és 100 g/perc között változik. Ha gyakran vasalunk vagy szeretnénk gyorsabban végezni ezzel a munkával, az esetben érdemes nagyobb gőzkibocsátással rendelkező vasalót választani, hiszen ezekkel könnyebb és gyorsabb a munka. Ha még eredményesebben és dinamikusabban szeretnénk vasalni, akkor már gőzállomásra van szükségünk, amely minimális gőzkibocsátása jellemzően 120-130 g/perc körül változik. Ezek esetében is elmondható, hogy a minőséggel egyenes arányban növekszik a gőzkibocsátás mértéke.

Lehetőleg olyan vasalót válasszunk, ami karcmentes talppal rendelkezik. Nagyon sok készülék esetében acél- és teflonfelülettel találkozunk, ezek jellemzően elterjedtek és olcsók. A két felület tulajdonságai hasonlók, viszont a teflonos mellett szól, hogy kevésbé tapadnak hozzá a szövetek apró szálai. Ez a két felület jellemzően érzékeny, ezért használat és tisztítás közben vigyáznunk kell a karcoló felületekkel. Náluk tartósabb és jellemzően drágább megoldást jelentenek a kerámia és gránit talpak. A kerámia vasalótalpakat is elsősorban univerzális használathoz ajánljuk. Mivel ezek a talpak jól tisztíthatók, így a használat során összegyűjtött apró szövegdarabok könnyedén eltávolíthatók róluk.

Érdemes olyan gőzölős vasalót választani, amelyek nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek. Ezek akár fél percen belül elérik a kellő hőmérsékletet, nem kell hosszasan várnunk arra, amíg a vasalást megfelelő hőfokon végezhetjük. A fejlettebb készülékek számos biztonsági funkcióval is rendelkeznek. Talán a legfontosabb ezek közül az úgynevezett tűzvédelmi funkció; ha a vasaló nyugalmi állapotban van, automatikusan kikapcsol, így nem fordulhat elő, hogy a bekapcsolva felejtett készülék nagyobb problémát okoz. A kissé drágább és fejlettebb készülékek rendszerint öntisztításra is képesek, ami a vízkőlerakódás ellen nyújt megfelelő védelmet. Egyes gyártók minden egyes vasaló esetén alkalmazzák a belső vízkőmentesítő rendszert, ezzel nem csak zavartalan használatot, hanem hosszabb várható élettartamot is biztosítanak. A zökkenőmentes használat érdekében a vasalók rendelkeznek egy csepegésgátló rendszerrel is, ami már a középkategóriás készülékek esetén is alapfelszereltségnek tekinthető. 

Az utóbbi években számos gyártó igyekezett megkönnyíteni és gyorsabbá tenni a vasalást. Ennek köszönhetően megjelentek azok a készülékek, amelyek a megszokottnál némileg nagyobb talppal és több gőznyílással rendelkeznek. Ha fontos számunkra a gyorsaság, de nem szeretnénk felsőkategóriás eszközt vagy gőzállomást vásárolni, érdemes körülnézni a kissé nagyobb talppal készített vasalók között is. Ha pedig a kényelem az elsődleges szempont, akkor az úgynevezett vezeték nélküli vasalók nyújthatnak jó megoldást. Mivel az akkumulátor ebben az esetben nem nyújtana megfelelő megoldást, ezért más módon kell biztosítani a megfelelő hőátvitelt. Ezt úgynevezett hőtároló cellák teszik lehetővé, aminek köszönhetően a vasaló rendelkezik a vezeték nélküli készülékek előnyével, mégis könnyű és jól használható. Nem kell attól tartanunk, hogy az ilyen vasaló alkalmatlan a munkára, hiszen intenzív gőzkibocsátás esetén is legalább fél percig képes biztosítani a kívánt hőmérsékletet. Az újbóli használat előtt nagyjából 3-5 másodpercre vissza kell helyeznünk a bázisra, ahol a hőtároló cella újból felforrósodik, így zavartalanul folytathatjuk a munkát. 

Ismerjük meg az Extreme Digital kínálatában megvásárolható vasalókat és használjuk azt a típust, ami a leginkább megfelel az igényeinknek és elvárásainknak! A kategóriában megtalálhatók az Alonsa, Beko, Bosch, Braun-DG, Dyras, Electrolux, Eta, FG, Hauser, Hausmeister, Hoover, Philips, Russell Hobbs, Scarlett, Sencor, Tefal, Vinchi, Zanussi és más gyártók termékei.