Szódagép (16)

Összesen: 16
Rendezés

Találatok: 16

Legnépszerűbb termékeink

Pezsdítse fel életét egy minőségi szódagéppel!

A megfelelő mennyiségű folyadék bevitele elengedhetetlen része az egészséges életmódnak. Egy felnőtt embernek naponta legalább három liter folyadék elfogyasztására van szüksége. Ha optimális a folyadékbevitelünk, azzal hozzájárulunk a megfelelő sejtregenerációhoz, a jobb emésztéshez és a feszesebb bőrhöz is. A vízháztartás egyensúlyának fenntartására kiváló megoldás lehet a szóda, vagy ízesített szódavíz bevitele is, amelyet ráadásul mi magunk is könnyen és egyszerűen elkészíthetünk otthon vagy akár a munkahelyünkön a megfelelő szódagép segítségével.

Miért is érdemes szódagépet vásárolnunk?
Mert egy szódagéppel kedvező áron állíthatunk elő kiváló minőségű szénsavas vizet. Egy liter szódavíz előállítása kevesebbe kerül, mint ugyanilyen mennyiségű szénsavas víz megvásárlása. Már egy alacsonyabb árú szódagéppel is akár 60-80 liter szénsavas vizet is készíthetünk, ráadásul úgy, hogy mi magunk szabályozhatjuk a vízbe kerülő szén-dioxid mennyiségét. Emellett a szódagépek rendelkeznek beépített vízszűrővel, így segítenek megszabadulni a csapvízbe esetleg bekerülő nem kívánt anyagoktól. A szódagépek segítségével nem csak szénsavas vizet, hanem gyümölcslével és szirupokkal ízesített üdítőt is készíthetünk. Mit kell még tudnunk a megfelelő szódagép kiválasztása előtt?

Szódagép ár
Mint a legtöbb termék kiválasztásánál, egy szódagép esetén is fontos tényező lehet a termék ára. Szódagépet vásárolhatunk már tízezer forint körüli áron is, de egyes modellek ára elérheti a huszonötezer forintot is. A magasabb ár komolyabb technikai tudást és több színváltozatot is jelent. Bármilyen árú szódagépet választunk is, a kezdőcsomag minden esetben tartalmaz egy környezetbarát palackot, illetve egy patront, amellyel elkészíthetjük az első néhány liter szódavizet.

Környezetbarát megoldást nyújt
A szódagépekhez járó palackot akár három évig is használhatjuk. Ezzel a megoldással kiválthatunk 2500 PET palackot, jelentősen csökkentve a környezet terhelését. A szódagépek a buborékosításhoz nem igényelnek elektromos energiát, ezért nem kell a hálózatra csatlakoztatni őket és nem rendelkeznek akkumulátorral sem. Egyes gyártók lehetővé teszik, hogy visszajuttassuk hozzájuk az elhasznált patronokat, és gondoskodnak az elhasznált részek megfelelő újrahasznosításáról, valamint megsemmisítéséről.

Hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz
Amellett, hogy a szódagép kiszűri a csapvízből a benne lerakódó esetleges káros anyagokat, az üdítők elkészítésében is segít. Egyes szódagépgyártók ízesített szirupokat is forgalmaznak. Ezek a szörpalapanyagok a hagyományos szörpöknél jóval kevesebb cukrot tartalmaznak, és kedvezőbb áron állíthatóak elő. A szódagéppel készített szódánkat házi szörpökkel, gyümölcslevekkel, és frissen préselt gyümölcslevekkel is ízesíthetjük. A szódagépekhez kapható palackok nem tartalmaznak BPA-t, mint a legtöbb PET és műanyag palack, így használatukkal elkerülhetjük ennek a káros anyagnak a szervezetünkbe jutását.

Egyszerűen kezelhető
A szódagépek kis helyet foglalnak el, használatuk gyors és kényelmes. Egyes modellekbe csak be kell csavarni a vízzel megtöltött palackot, majd néhány gombnyomással elérhetjük, hogy a kívánt mennyiségű széndioxid kerüljön a vízbe, vagy már előre ízesített üdítőbe. Az újabb modellekbe már nem kell becsavarni a palackot, a modernebb technológiának köszönhetően elegendő bepattintani a vízzel töltött palackot a helyére. Egy gombnyomással kis mennyiségű, két gombnyomással közepes mennyiségű, három gombnyomással nagy mennyiségű szén-dioxidot juttathatunk a palackba, így tehát a szóda, üdítő erőssége is egyszerűen szabályozható.

Egyéb tudnivalók
A szódagépekhez többféle kiegészítőt vásárolhatunk, és többféle ízű szirupot próbálhatunk ki. Készíthetünk akár tonik, kóla vagy energiaital ízű italt is. Emellett egyes gépek mellé kivehető csepegtetőtálca jár, míg mások automatikus nyomáskiegyenlítővel rendelkeznek. Hasznos lehet, ha több palackot vásárolunk, így több embert számára készíthetünk egyszerre szódát vagy üdítőt.