Vízszűrő (52)

Összesen: 52
Rendezés

Találatok: 52

Legnépszerűbb termékeink

Hogyan válasszunk vízszűrőt?

Bár Magyarországon jó minőségű és iható a csapvíz, rengeteg fontos ásványi anyaggal rendelkezik, mégis egyre többen vásárolnak vízszűrőt. A vízszűrő kancsók több méretben, kivitelben és színvilágban elérhetők, így bárki megtalálhatja a számára ideális megoldást. A vízszűrő segítségével megszabadulhatunk a víz klóros mellékízétől, és egyéb káros anyagoktól is. Mielőtt kiválasztjuk a számunkra legmegfelelőbb vízszűrő kancsót, gondoljuk át az alábbi szempontokat is!

Vízszűrő ár
Vízszűrő kancsót vásárolhatunk már alig valamivel több, mint háromezer forintos áron is, de egy drágább kancsó sem kerül többe nyolcezer forintnál. A szettben kapható vízszűrőket magasabb áron vásárolhatjuk meg, mivel a szettekben több szűrőbetét is található. A vízszűrő árát befolyásolja a kancsó kapacitása és a hozzá járó szűrő típusa, valamint a szűrőcsere emlékeztető típusa.

Kapacitás
A vízszűrő kancsók névleges űrtartalma 2-3 liter között lehet, míg az egyszerre megszűrt víz mennyisége 1-2 liter. Vásárlás előtt érdemes fontolóra venni, hogy milyen mennyiségű szűrt víz előállítására lesz szükségünk. Minél több embert szeretnénk szűrt vízzel ellátni, annál nagyobb vízszűrő kancsót kell választanunk. Néhány perc leforgása alatt bármelyik vízszűrő kancsó képes legalább egy liter vizet megszűrni.

Vízszűrőbetét típusa
A különböző típusú vízszűrök különböző betétek és technológiák segítségével szűrik meg a vízben található káros anyagokat. A legelterjedtebb vízszűrőbetétek a klasszikus és az úgynevezett bi-flux rendszerű megoldások. A klasszikus vízszűrőbetét akkor jelenthet jó választást, ha kisebb mennyiségű víz megszűrése is elegendő a számunkra. A klasszikus betét segítségével 100 liter vizet szűrhetünk meg. A bi-flux technológiát használó szűrőbetétek ára magasabb, viszont segítségükkel akár 20%-kal eredményesebben szűrhetjük meg a vízben lévő nem kívánatos anyagokat, mint a klasszikus verzióval. A bi-flux vízszűrőbetét amellett, hogy gyorsabb szűrésre képes, segítségével 150 liter vizet tisztíthatunk meg. Vásárlás előtt tartsuk szem előtt, hogy a szűrőbetétek nem tisztíthatók, és havonta, vagy miután elérték a 100 illetve a 150 literes határt, cserélnünk kell őket! A három darabos, klasszikus szűrőbetét csomag, és a két darabos bi-flux szűrőbetét csomag ára sem éri el a háromezer forintot. Mindkét csomag 300 liter víz megszűrésére elegendő.

Utántöltés módja
Egyes vízszűrökről le kell vennünk a fedelet ahhoz, hogy vizet tölthessünk az edénybe, míg másokon elegendő egy kis fedelet elhúzni az utántöltéshez. Gyakori használat esetén érdemesebb olyan vízszűrőt választani, amelyen fedél könnyíti a vízszűrő utántöltési folyamatát.

Jelzőberendezés típusa
Mivel a vízszűrőkben rendszeresen cserélnünk kell a szűrőbetétet, a gyártók mechanikus illetve elektronikus emlékeztetővel látják el a szűrőkancsókat. A mechanikus megoldásokon egy forgatható korongon láthatjuk a hónapokat illetve néhány függőleges vonal segíti a beosztás pontosabb leolvashatóságát. A megfelelő hónapot mindig egy nyílhoz kell tekernünk, így könnyebben észlelhetjük, hogy már itt az ideje a betét cseréjének. A digitális kijelzők használata egyszerűbbnek tűnhet, hiszen az elektronikus kijelzőn láthatjuk, hogy hány liter víz megszűrését végeztük már el a vízszűrő kancsóval.

További szempontok
Nem kell kompromisszumot kötnünk, ha a vidám színeket kedveljük, hiszen számtalan szín közül választhatunk. Hasznos lehet, ha csúszásmentes talppal rendelkező vízszűrőt vásárolunk, és ügyeljünk arra is, hogy nem minden vízszűrő tisztítható mosogatógépben!

Miért kell vízszűrőt alkalmaznunk?
A vízszűrő kancsó az egyik legelterjedtebb megoldás a háztartási víztisztításban. Rendkívül olcsón beszerezhető és több előnyös tulajdonsággal rendelkezik. A kancsó mellett csupán a szűrőbetét cseréjéről kell gondoskodnunk, ami átlagos használat mellett 6-8 hetente válik időszerűvé. Természetesen el kell mondani, hogy a szűrőbetét kapacitását az átszűrt víz mennyisége határozza meg; ha az egész család használja, gyakrabban kell betétet cserélni. Egy átlagos szűrőbetét 80-150 liter vizet képes megtisztítani. A szűrőkancsó roppant praktikus kialakítással rendelkezik, könnyedén használhatjuk és akár a hűtőben is elhelyezhetjük. 

Mindenképpen érdemes beszélni arról, hogy a szűrőkancsó milyen szennyeződések kiszűrését képes nagy megbízhatósággal végezni. A vízszűrő kancsó kiválóan alkalmas a klór eltávolítására, ennek köszönhetően a poharunkba kerülő víz sokkal kellemesebb ízű lesz. Mivel a kancsók csupán nyomáshiányos szűrésre képesek, ezért a betétek csupán részleges hatásfokra képesek. Habár az egyszerű kialakításnak és az olcsó árnak köszönhetően a vízszűrő kancsók jó ár-érték aránnyal használhatók, tökéletes víztisztítást ezektől a termékektől nem várhatunk el. Habár ennek a megoldásnak megvannak a korlátai, és nagyobb mennyiségű víz tisztítására nem igazán alkalmas, a vezetékes csapvíz minőségének javításában nagy segítségünkre lehet.