Beltéri lámpák (1321)

Összesen: 1321
Rendezés

Találatok: 1321

Legnépszerűbb termékeink

Beltéri lámpa választás okosan

Minden beltéri lámpa meghatározza a helyiség hangulatát és teljes atmoszféráját. Ha jól választunk, jól érezhetjük magunkat a lakásban sötétedés után is. Nem is gondolnánk, de a megfelelő választás hozzájárul a szellemi frissességünk megőrzéséhez, illetve megfelelően szolgálja a bioritmusunk működését, aminek köszönhetően a késő esti órákban jobb hangulatban térhetünk nyugalomra. A megfelelő beltéri lámpák jól ötvözik a stílust a praktikummal. Szerencsére az Extreme Digital kínálatában hatalmas választékot találunk, így biztosan megtalálhatjuk a számunkra tökéletes beltéri lámpákat.

A lakásunk elengedhetetlen és nélkülözhetetlen eszközei a különböző beltéri lámpák. A megfelelő lámpák kiválasztása odafigyelést igényel, ezért érdemes alaposan mérlegelni, mielőtt megvásároljuk a kiszemelt terméket. Mindenekelőtt azt kell tudnunk, hogy az adott helyiségben milyen tevékenységet szeretnénk folytatni. Egészen más típusú fényekre és lámpákra lehet szükség egy nappaliban, egy dolgozószobában vagy egy munkaszobában. Könnyebb dolgunk van, ha már ismerjük a bútorok helyét, így megfelelő módon alkalmazkodhatunk hozzájuk, illetve könnyebben megtervezhetjük a kiegészítő világítást biztosító lámpák helyét. A tervezés során azonban figyelmet kell fordítani a helyiségek természetes fényellátására, hiszen a beltéri lámpákra nem csupán sötétedés után lehet szükség. Ha az ablakot egy magas szomszédos ház takarja, vagy netalán nagyra nőtt fa vet árnyékot rá, az esetben olyan kiegészítő világításra is szükség lehet, amely a nappali órákban is segítséget jelent. Borús délutánokon bizony nagy szükségünk lehet ezekre a fényforrásokra. 

Fontos az is, hogy megfelelő izzót, illetve fényforrást válasszunk. E tekintetben azonban már picit mélyebben el kell merülnünk a világítástechnika rejtelmeiben, hiszen csak így hozhatunk jó döntést, illetve így választhatjuk ki a leginkább energiahatékony megoldást. A különböző halogén megoldások ma is elterjedtek, de kevésbé nevezhetők energiatakarékos megoldásnak. A kompakt fénycsövek már sokkal gazdaságosabb üzemeltetést tesznek lehetővé, azonban az ilyen izzók árai is magasabbak. A legkevesebb energiát a LED fényforrások igénylik, a megbízható gyártóktól származó termékek árai azonban kifejezetten borsosak. Ha csupán a bekerülési költséget, illetve az üzemeltetési költséget vennénk alapul, nem lenne egyértelmű, melyik választás a legelőnyösebb, a további tulajdonságok megismerése azonban egyértelművé teszi, hogy a LED fényforrások jelentik a legszerencsésebb választást. Ezt elsősorban annak köszönhetjük, hogy a rendkívül alacsony fogyasztáshoz rendkívül magas várható élettartam társul, így egy megvásárolt LED fényforrás hosszú éveken keresztül szolgálja az igényeinket. Ez idő alatt az alacsony fogyasztásnak köszönhetően a fényforrás ára többszörösen megtérül, ráadásul ilyen módon a környezetünket is óvhatjuk.

A beltéri lámpa kiválasztása előtt különbséget kell tennünk két lámpatípus között. Az egyik típusba tartoznak az úgynevezett környezeti lámpák, amelyek kifejezetten egy-egy felület megvilágítását célozzák. Ide soroljuk például azokat a lámpákat, amelyek a konyhaasztal megvilágításáért felelősek, de a pultvilágítás is ebbe a csoportba tartozik. A másik típust az úgynevezett funkcionális világítások képezik, amelyek tulajdonképpen általános lámpatestek és a teljes helyiség világítását szolgálják. Ha ideális módon szeretnénk felépíteni az otthonunk világítását, mindkét típusba tartozó készülékekre szükségünk lesz. 

A világítás tervezése során mindenképpen figyelembe kell venni a lakás, illetve a helyiségek sajátosságait és tulajdonságait. Ha nagy belmagassággal van dolgunk, szerencsés választást jelentenek azok a csillárok, amelyek hosszú láncon lógnak, illetve közelebb hozzák a fényt. Alacsony belmagasság esetén azonban a szpotlámpák és a lapos mennyezeti lámpák jelentenek jobb választást, mivel ezek képesek nagyítani a teret. Azonban nem csak a szoba magasságát érdemes szem előtt tartani, hanem a szobát meghatározó színeket, illetve a falak színét is. A világosabb színekkel rendelkező szobákat kisebb fényerővel rendelkező fényforrásokkal is megvilágíthatjuk, sötét színek esetén azonban több lument biztosító izzókra és fényforrásokra lesz szükség. Rengeteg lehetőségünk van arra, hogy megtaláljuk az ízlésünknek leginkább megfelelő beltéri lámpákat, ismerjük meg az Extreme Digital lámpa kínálatát!