Fontos információ!

Az Extreme Digital számára fontos  a Vásárlóink és a Dolgozóink testi épsége, ezért tájékozódj weboldalunkon aktuális intézkedéseinkről! Naponta frissítjük!

Falikar (22)

Összesen: 22
Rendezés

Találatok: 22

Legnépszerűbb termékeink

Falikar, a falra szerelt fényforrás

A falikar nagy népszerűségnek örvend az otthonainkban, egyre többen választják ezeket a sokoldalú lámpákat. Előszeretettel alkalmazzuk a különböző helyiségekben, legyen szó előszobákról, konyhákról vagy épp a hálószobákról. Mivel a legtöbb helyiségben kiegészítő világítótestekre is szükség van az elsődleges mennyezeti lámpák mellett, ezért a falikarok nagyszerű szolgálatot tehetnek. A fali lámpák, illetve a falikarok sokféle kialakítással rendelkeznek, többféle anyaghasználat közül választhatunk, ráadásul a használt fényforrások is meghatározzák a lámpa fényét és hangulatát. Emiatt bátran ki lehet jelenteni, hogy a fali lámpák és fali karok között bárki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő lámpatestet.

Akármelyik helyiségről beszélünk, megfelelő tervezéssel nagyszerűen kihasználhatjuk a falilámpák és falikarok által biztosított lehetőségeket. Természetesen a kínálatban helyet kapnak azok a lámpák is, amelyek megfelelő IP besorolású védelemmel rendelkeznek. Ez elsősorban a vizes környezetben bír nagy jelentőséggel, ahol csak a fröccsenő víznek ellenállni képes lámpák használhatók teljesen biztonságosan. A hálószobák, nappalik és előszobák esetében természetesen nincs szükség víz elleni védelemre, hiszen normál körülmények közepette itt nem történhet ilyen jellegű baleset. 

A falilámpa és a falikar kiválasztása során érdemes figyelni arra, hogy a kiszemelt lámpa minden tekintetben illeszkedjen a helyiség egyéb lámpáihoz. Érdemes odafigyelni arra, hogy a kiválasztott lámpa stílusa illeszkedjen a helyiség lakberendezéséhez. Korszerű és letisztult formatervezésű bútorok esetén érdemes a minimalista dizájnnal rendelkező lámpák közül válogatni, díszített lakások esetén viszont rendelkezésre állnak a kidolgozott és rusztikus stílusú lámpatestek is. Mivel ezeket a lámpákat elsősorban kiegészítő- és hangulatvilágítás alkalmazzuk, érdemes odafigyelnünk az izzók és fényforrások kiválasztására is. A mai napig használatosak a hagyományos izzólámpák, amelyek esetében a fényt egy izzó volfrám szál biztosítja. Kellemes melegfényű világosságot biztosítanak, ami elsősorban térvilágítás esetén előnyös, munkafelületek koncentrált megvilágítása esetén kevésbé jó választás. A hagyományos volfrám izzók a felvett villamos energia legnagyobb részét hőenergiává alakítják, csak kis része hasznosul fényként. Jellemzően rövid élettartammal rendelkeznek, átlagosan ezer üzemórára számíthatunk tőlük. Némileg jobb technikai mutatókkal rendelkeznek a halogén izzók. Ezeket tulajdonképpen feljavított izzólámpák, amelyek esetében a búra brómot és jódot tartalmaz. Ennek köszönhetően a hatásfokuk átlagosan 25 százalékkal magasabb, mint a hagyományos izzóké. 

Az energiatakarékos megoldások közé soroljuk az úgynevezett kompakt fénycsöveket, amelyek akár 80 százalékos megtakarítást jelenthetnek a hagyományos izzókhoz mérten. Az elektronikai vezérlésnek köszönhetően ezek a fénycsövek már teljesen érzéketlenek a kapcsolgatás gyakoriságára. Egyetlen hátrányuk ezzel kapcsolatban a teljes fényerő elérésében mutatkozik, átlagosan fél-egy percre van szükség ahhoz, hogy a kompakt fénycsövek maximális fényerejüket nyújtsák. Habár az áruk magasabb a hagyományos izzók áránál, a hatszoros-nyolcszoros várható élettartam és a magas energiamegtakarítás jó választássá teszi őket. De létezik a kompakt fénycsöveknél is gazdaságosabb választás: a LED fényforrás. Esetében a fényt világító félvezető dióda adja, aminek köszönhetően akár 90 százalékos energiamegtakarítást érhetünk el. Rendkívül magas várható élettartamának és energiahatékonyságának köszönhetően akkor is remek választást jelent, ha a fényforrások ára kifejezetten magas a hagyományos izzókhoz hasonlítva. Nem szabad elfelejteni, hogy egy megfelelelően megválasztott falilámpa vagy falikar nagyszerű segítséget jelent az otthonunk hangulatának megteremtésében, illetve a kiegészítő világítás megvalósításában. Az Extreme Digital kínálatában számos olyan falilámpát találhatunk, ami bizonyosan megfelel az igényeinknek! Tekintsük meg a kínálatot és válasszunk a nekünk tetsző falilámpák közül!