Gyermeklámpa (90)

Összesen: 90
Rendezés

Találatok: 90

Legnépszerűbb termékeink

Gyereklámpa kislányoknak és kisfiúknak is

A gyereklámpa kiválasztása fontos feladatot ró ránk, hiszen mindannyian azt szeretnénk, hogy gyermekeink a lehető legjobb körülmények között tanulhassanak, rajzolhassanak és játszhassanak. Egyáltalán nem mindegy, milyen fényforrást biztosítunk számukra ehhez.

Az ovis évek elmúltával beköszönt az iskolás kor. Rengeteg újdonság vár ekkor a gyermekekre, egyre többet töltenek ülve, tanulnak írni és olvasni, ismerkednek a matematika alapjaival, különböző természeti és társadalmi ismeretekkel gazdagodnak. A tanulás viszont meredek váltást jelent a korábbi gondtalan időszakhoz képest; a változás része az is, hogy ebben a korban hirtelen megváltozik a szemek terhelése. Ekkor már fokozott igénybevételnek teszik ki őket, ezért szülőként maximálisan oda kell figyelnünk arra, hogy a lehető legjobb fényforrást biztosítsuk számukra, megelőzve ezzel a látásromlásukat.

Ennek érdekében mindenképpen olyan gyermeklámpát kell választanunk, ami megfelel az alapvető minőségi elvárásoknak. Szerencsére ma már a díszített, mesefigurás lámpák többsége is megfelelő minőségű fényforrásokkal és lényegi alkatrészekkel rendelkezik. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a gyermekszoba igai többfunkciós helyiség, hiszen a gyermekeink itt tanulnak, játszanak, alszanak és a szociális életüket is itt élik. Ehhez mindenképpen olyan fényforrásokra van szükségük, amelyek univerzálisan használhatók, illetve érdemes külön lámpát beszerezni a tanuláshoz és külön lámpát az egyéb tevékenységekhez.

A díszített lámpák nagyszerű szolgálatot tesznek akkor is, amikor a gyermekünket le kell ültetnünk a leckeíráshoz és a tanuláshoz. Ez a folyamat is sokkal élvezetesebb, ha a kedvenc mesehőse ott van a közelében, így nem érzi magát egyedül, miközben a kötelességeinek tesz eleget. A mesefigurákkal és színes dekorációkkal ellátott lámpák hatalmas segítséget jelentenek a kötelezettségezhez történő szoktatásban, hiszen megkönnyítik a folyamatot, illetve hidat teremtenek a játékos gyermekkor és a kötelességekkel teli iskoláskor között. Ezzel az apró taktikával szülőként nagyban segíthetjük a gyermekünket, hogy szívesebben tegyen eleget iskolai kötelességeinek.

A gyermeklámpa kiválasztásánál is fontosak azok a főbb szempontok, amelyek érvényesek a felnőttek számára gyártott asztali lámpák esetében is. A gyermeklámpák esetében is a felhasználási területhez válasszunk fényerőt. A kényelmes olvasáshoz és íráshoz nagyjából 800 lux fényerőre van szükség, ezért a kiválasztásnál mindenképpen oda kell figyelni erre a paraméterre is. Ne felejtsük el, hogy ezt elsősorban az izzó vagy a fényforrás határozza meg, de a foglalat típusa ennek ellenére korlátokat szabhat. Mindenképpen olyan asztali lámpát válasszunk a gyermekeink számára, aminek a fénye irányítható, így akár tanuláshoz, akár játékhoz megfelelően használható.