Fontos információ!

Az Extreme Digital számára fontos  a Vásárlóink és a Dolgozóink testi épsége, ezért tájékozódj weboldalunkon aktuális intézkedéseinkről! Naponta frissítjük!

Képmegvilágító lámpa (4)

Összesen: 4
Rendezés

Találatok: 4

Legnépszerűbb termékeink

Képmegvilágító lámpa a művészetekért

Szívesen vesszük körül magunkat olyan műalkotásokkal, amelyek az otthonunk díszei lehetnek és amelyek közelében jól érezzük magunkat. Ezek kiemelésére és megvilágítására remek választást jelent az úgynevezett képmegvilágító lámpa.

Sajnos sok esetben a műtárgyak, festmények és fotók olyan helyekre kerülnek, ahol a szépségük nem érvényesül igazán. Ilyenkor esetben nagy segítségünkre van a képmegvilágító lámpa, amelynek köszönhetően azokon a helyeken is elhelyezhetővé válnak a műalkotások, ahol nem áll rendelkezésre elegendő természetes vagy mesterséges fény. Fontos szem előtt tartani, hogy a sötétebb tónusú festmények esetében szinte minden esetben szükséges a célzott megvilágítás, hiszen csak ilyen módon képes visszaadni azt a szépséget, amit képvisel. A képmegvilágító lámpák között általában kétféle megoldással találkozunk. Az egyik típus esetében egy fénysorral találkozunk, amit a festmény felett helyezünk el. A másik lámpatípus egy karos spotlámpa, amely rendszerint dönthető fejjel rendelkezik, így pontosan megválasztható a megvilágítás szöge. Mindkét típus tökéletesen alkalmas arra, hogy betöltse a hangulatteremtő szerepét és kiemelje a műalkotás valódi szépségét.

A lámpa kiválasztásánál több szempontra is figyelnünk kell. Tudjuk, hogy a kétdimenziós műalkotások hangulatát alapjaiban határozzák meg a rájuk vetődő fények és árnyékok. Ezt befolyásolhatjuk, illetve biztosíthatjuk megfelelő képmegvilágító lámpa segítségével. Azonban tudni kell azt is, hogy a nagy fényterhelés egyes műalkotásokat jelentős mértékben károsíthat, ezért mindenképpen olyan lámpát kell használni, amivel ezt elkerülhetjük. Ha megfelelő minőségű egy- vagy kétkarú lámpát választunk, amely esetében a fény egyenletes eloszlással rendelkezik, illetve megfelelő a fényerőssége, az esetben sem károsodástól, sem káprázástól vagy bevillanástól nem kell tartani. Az általános javaslat szerint érdemes 30 fokos szögben végezni a megvilágítást, így nagy bizonyossággal elkerülhető a reflexió. Ha megfelelő képmegvilágító lámpák választunk, illetve helyesen állítjuk be a beesési szögeket, az esetben a festmény minden pontját és szélét egyenletesen világíthatjuk meg. 

Az Extreme Digital kínálatában számos különböző típusú képmegvilágító lámpát találunk, amelyek között különböző anyaghasználattal készült termékek is helyet kapnak. A lámpák anyaga, színe, formája, illetve a fény színhőmérséklete alapjaiban határozza meg a lámpa stílusát, így érdemes mérlegelni, melyik felel meg leginkább az igényeinknek. A kiválasztás során nem csak a lámpa tulajdonságait kell figyelembe vennünk, ha magát a műalkotásét is, amelyet szeretnénk megvilágítani vele. Legfőképpen a méretekre kell figyelmet fordítanunk, hiszen egy nagyméretű festmény megvilágítása egészen más lámpát követel, mint egy kisméretű fotóé. Ha jól választunk a képmegvilágító lámpák sorából, valóságos galériát varázsolhatunk az otthonunkból.