Kültéri lámpák (461)

Összesen: 461
Rendezés

Találatok: 461

Legnépszerűbb termékeink

Kültéri lámpák a hangulatos esték szolgálatában

A kültéri lámpák használatával hangulatos környezetet teremthetünk a saját otthonainkban, a teraszokon és a kertekben. Régóta előszeretettel alkalmazzuk ezeket a fényforrásokat és lámpákat, hiszen egyszerre több funkciót is képesek ellátni. Mindenekelőtt képesek olyan mértékben megvilágítani a kertet, a lépcsőt és a különböző küszöböket, hogy azok teljesen biztonságosan használhatók legyenek, másodsorban pedig hangulatosabbá varázsolják az otthonunk ezen részeit. Ráadásul érdemes tudni azt is, hogy az Extreme Digital webáruházban a kültéri lámpák széles kínálatával találkozhatunk, így bizonyosan kiválaszthatjuk azt a típust, ami a leginkább megfelel az ízlésünknek és az igényeinknek.

A megfelelő kültéri lámpa kiválasztása azonban nem egyszerű. Ha nem tudjuk eldönteni, milyen típus a legmegfelelőbb számunkra, érdemes lehet a klasszikus megoldást választani: a kültéri fali lámpát. Ezek roppant praktikusak, hiszen a felszerelésük a lehető legegyszerűbb, ráadásul nem igényelnek és foglalnak szabad helyet a kertben és a teraszon. A falon jól elférnek, senkit sem zavarhatnak a mozgásban és rendszerint attól sem kell tartanunk, hogy egy óvatlan pillanatban feldöntjük vagy összetörjük őket. Fontos odafigyelni azonban a megfelelő méretezésre. Ha nagyobb terasszal rendelkezünk vagy nagyobb kültéri területet szeretnénk megvilágítani, érdemes több lámpát használni. Persze az elsődleges célunkat elérhetjük egy erősebb fényforrással is, azonban ilyenkor számítanunk kell arra, hogy a lámpa vakító fénnyel világít, ráadásul az árnyékok zavarók lesznek. Ha több kisebb lámpát használunk, az árnyékok sokkal kevésbé zavaróan, ráadásul meleg fénnyel világítva igazán hangulatos tereket alakíthatunk ki.

A kültéri lámpák ma már a legváltozatosabb formatervezéssel készülnek; választhatunk a lekerekített formák közük, vásárolhatunk sarkos dizájnnal ellátott lámpákat, találunk barokkos és minimalista stílusúakat is… Noha a külső tervezésük roppant változatos, az alkalmazott fényforrásaik tekintetében hasonlóságot mutatnak. Ma már egyre népszerűbben az energiatakarékos fényforrások, amelyek számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Az energiatakarékosság kérdése igencsak fontos, hiszen a korszerű LED fényforrások energiaigénye töredéke a hagyományos wolfram izzók energiafogyasztásának. A LED fényforrások mellett szól a várható élettartam hosszúsága is. Jelenleg egyik technológia sem képes versenyezni a LED lámpák várható élettartamával. Ezek a fényforrások akár több tízezer óráig világítani képesek anélkül, hogy a fényük gyengülni kezdene, sőt ezt követően is használhatók maradnak, noha egyre gyengébb fényt bocsátanak ki. Ilyenkor magát a fényforrást érdemes cserélni, de érdemes tudni, hogy a valóságban ez akár 20-25 éves élettartamot jelenthet. A LED fényforrással szerelt kültéri lámpák tehát nagyszerű választást jelentenek, ha hangulatos, energiatakarékos és tartós megoldást keresünk.

Amit még érdemes szem előtt tartani…

A kültéri lámpák vásárlása előtt készítsünk tervet, hova milyen lámpát szeretnénk elhelyezni. Ha gondosan megtervezzük a kültéri világítást, nem a kínálat nézegetése közben tör ránk az érzés, hogy valójában nem is tudjuk, milyen lámpát szeretnénk vásárolni. Ráadásul nem kell attól tartanunk, hogy a vásárlás után megbánjuk a döntésünket. Tartsuk szem előtt a funkcionalitás szempontjait is, hiszen ezek határozzák meg, mennyire leszünk elégedettek a fényforrásokkal. A járdák, a közlekedő utak és ösvények megvilágítását célszerű alacsonyan elhelyezett fényforrásokkal végezni, amelyen nem csupán hangulatos környezetet, hanem biztonságos közlekedést is szavatolnak. Ha megfelelő világítást választunk, nem kell attól tartani, hogy orra bukunk az első egyenetlenségben. 

A fákon és a nagyobb bokrokon elhelyezett kültéri lámpákkal rendkívül hangulatos tereket varázsolhatunk. Ezeknek köszönhetően az esti sötétségben is gyönyörködhetünk a kertünk szépségében. Ne felejtsük el, hogy a lámpák színhőmérséklete alapvetően meghatározza a környezet hangulatát. A melegfehér, illetve a sárgás fényű lámpák természetes színhőmérsékletet nyújtanak számunkra, így igazán jól érezhetjük magunkat a megvilágított kertünkben. Érdemes figyelmet fordítani a kültéri lámpák védelmi osztályára is. Válasszunk a megbízható gyártók termékei közül, amelyen nem csak a párának, a fröccsenő víznek és a rovaroknak képesek ellenállni, hanem a kisebb fizikai behatásoknak is.