Mennyezeti lámpa (7)

Összesen: 7
Rendezés

Találatok: 7

Legnépszerűbb termékeink

Kültéri mennyezeti lámpa

A kültéri mennyezeti lámpa az épített teraszok, pavilonok és közlekedők elhagyhatatlan elemei. Nem csupán fényforrásként tekintünk rájuk, hanem igazi dekorációs elemként is, amelyek még szebbé és hangulatosabbá varázsolják a helyiségeinket.

A kültéri mennyezeti lámpa nagyszerűen alkalmazható az épületek árkádjainak mennyezetén, illetve ereszek és féltetők alatt is. Érdemes szem előtt tartani azokat a szempontokat, amelyeket a világítástechnikával foglalkozó szakemberek rendszeresen megfogalmaznak annak érdekében, hogy minél könnyebb legyen a választás számunkra.

A kiválasztás során az első szempont nem nevezhető technikai jellegűnek; mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy milyen stílussal és dizájnnal rendelkező kültéri mennyezeti lámpát szeretnénk választani. Alapvetően két típussal találkozunk: hagyományos és modern megjelenéssel rendelkező lámpákkal. A hagyományos dizájnnal tervezett kültéri mennyezeti lámpák sok esetben rusztikus stílusjegyeket hordalak magukon, némelyek kifejezetten antik darabnak tűnhetnek. Ezeket abban az esetben érdemes választanunk, ha a házunk, udvarunk és a teraszunk kifejezetten klasszikus formatervezéssel rendelkezik. A modern és letisztult formákat viszont abban az esetben érdemes választanunk, ha a környezetre inkább a korszerű formatervezés jellemző. Az Extreme Digital kínálatában számos olyan kültéri mennyezeti lámpát találunk, amely ízléses megjelenésével remekül illeszkedik a klasszikus és a modernebb udvarok, kertek és otthonok stílusához. 

Ha kültéri mennyezeti lámpa vásárlását tervezzük, mindenképpen érdemes figyelni az energiahatékonyság kérdésére. A legtöbb mennyezeti lámpa foglalattal rendelkezik, így magunk választhatjuk meg, milyen izzót vagy fényforrást használunk. Érdemes szem előtt tartani, hogy a halogén izzók energiafelvétele sokkal magasabb az energiatakarékos fényforrások energiaigényénél. Érdemes tudni azt is, hogy az energiatakarékosnak nevezett kompakt fénycsöveknél is van gazdaságosabb megoldás; a LED technológián alapuló fényforrások rendkívül alacsony áramfogyasztás mellett képesek megfelelő fényerőt biztosítani, így ezek különösen remek szolgálatot tesznek abban az esetben is, ha tartós világításhoz keresünk tökéletes megoldást. 

Figyeljünk oda a lámpa minőségére is! Az olcsó, távolkeleti termékek nem esnek át megfelelő minőségellenőrzésen, így ezek akár veszélyforrást is jelenthetnek. Az Extreme Digital kínálatában viszont csak olyan termékeket találunk, ami elismert gyártók keze alatt születik, tökéletesen biztonságosak, illetve megfelelnek az általános felhasználói elvárásoknak. Habár a mennyezeti lámpák jellegükből adódóan védett helyen találhatók, kültéri lámpaként fontos, hogy megfelelő minősítésű védelemmel rendelkezzenek. 

Érdemes legalább IP44-es besorolással rendelkező lámpát választani, amely képes ellenállni a fröccsenő víznek, bármilyen irányból is érkezzen.