Mosogatógép (169)

Találatok: 169

Legnépszerűbb termékeink

Beépíthető és különálló mosogatógépek

A mosogatás az egyik legkevésbé kedvelt házimunka, nem véletlenül. A portörlésnél vagy a porszívózásnál sokkal feltűnőbb, ha egyszer kihagyjuk, hiszen a mosatlan ott tornyosul a konyhában, és rontja a helyiség esztétikáját. A víz és a vegyszerek száríthatják a háziasszony bőrét, sőt, az utóbbiak allergiás reakciót is okozhatnak; illetve, az odaragadt zsír és ételmaradékok eltávolítása sokszor egyáltalán nem egyszerű: a súrolás komoly fizikai munkát jelent.

Egy mosogatógép megkönnyíti a háziasszony dolgát
Így nem csoda, ha minden háziasszony arra vágyik, hogy egy mosogatógép megkönnyítse a dolgát. A legkisebb konyhákban is elhelyezhetünk egy mosogatógépet: ez esetben érdemes egy beépíthető típust választani, és nem 6, 9 vagy 12 terítékest, hanem kisebbet. A mosogatógép használata nagyon egyszerű: a gép bekötése után mindössze el kell helyezni benne a leöblített edényeket, adagolni a mosogatószert, majd programot választani, és egy gombnyomással beindítani. Ezzel a háziasszony rengeteg időt megspórolhat; sőt, akár még a vízzel is takarékoskodhat – főként, ha a csapot a kézi mosogatás során nem szokta elzárni.

A mosogatógép mérete
Ahhoz, hogy megállapíthassuk, milyen méretű mosogatógépre van szükségünk, gondoljuk át, hány tagú a család, milyen gyakran főzünk, milyen típusú ételeket (mindössze spenótot melegítünk egy lábasban, vagy háromfogásos vacsorát készítünk), milyen gyakran hívunk vendégeket és hány főt, illetve mennyi edényünk és egyéb konyhai eszközünk van.

Szabadon álló és beépíthető mosogatógép
Ha a cél az egységes design a konyhában, válasszunk beépített mosogatógépet, amely kevesebb helyet is foglal. A szabadon álló mosogatógép szinte bárhol elhelyezhető, ahol rá tudjuk kötni a vízvezetékrendszerre. Ez utóbbi típust is beépíthetjük, ha eltávolítjuk a felső lemezét, így befér a konyhapult alá. Ha túl kicsi a konyha, így sem a szabadon álló, sem a beépített mosogatógép nem fér el, választhatunk asztali változatot is.

Energiatakarékosság
A mosogatógépek energiafelhasználását A-G betűkkel jelzi a gyártó: a legkevésbé takarékosak a G jelzésű, a legtakarékosabbak pedig az A és A+ jelzésű gépek. Ez utóbbiak nemcsak kevesebb elektromos áramot használnak, de kevesebb vizet is fogyasztanak: 11-18 litert, míg a kevésbé takarékos – így olcsóbb – változatok akár 25 litert.

Zajtalan működés
A zajtalan működés ugyancsak fontos szempont, ha főként esténként használnánk a mosogatógépet; vagy ha gyermekek és idősek is vannak a családban, akik délután lepihennének. Egy hagyományos mosogatógép 50 dB-es, míg egy modernebb típus 44 dB-es erősségű hangot bocsát ki működés közben. A fentiek alapján könnyedén kiválaszthatod az ideális szabadon álló vagy beépíthető mosogatógépedet az Extreme Digital széles kínálatából.

Milyen mosogatógépet válasszunk?
Az Extreme Digital mosogatógép választéka rendkívül széles, ezért érdemes néhány fontos szempontot megismernünk annak érdekében, hogy a számunkra tökéletes készüléket vásárolhassuk meg. Mindenekelőtt szem előtt kell tartanunk, hogy a mosogatógépek képességei kategóriától és minőségtől függően erősen változók lehetnek; egyes készülékek képesek megbirkózni az erősen szennyezett edényekkel is, másiok számára viszont gondot okozhatnak az erősen szennyezett, odaszáradt ételmaradékot tartalmazó edények. Ha túlzottan telezsúfoljuk a gépet, akkor viszont a legjobb képességekkel rendelkező mosogatógép is elégtelen munkát végezhet. Tehát a végeredményt nagyban befolyásolja, milyen mosogatógépet választunk, illetve hogyan használjuk.

A mosogatógép kiválasztásánál természetesen nagyon fontos szempont az ár kérdése. Az olcsó készülékekkel szemben is alapvető elvárás, hogy tisztára mossák az edényeinket, azonban az alapfunkciókon túl kevés elvárást támaszthatunk velük szemben. A magasabb minőségi kategóriába sorolt mosogatógépek azonban képesek a makacs szennyeződések maradéktalan eltávolítására, mindezt alacsonyabb zajszint mellett, tágasabb belső térrel és gyorsabb szárítási ciklussal. Természetesen figyelembe kell venni, hogy egyes gyártók készülékei jobb hatásfokkal és jobb hatékonysággal működhetnek, míg más gyártók még csak most zárkóznak fel a legjobbak közé.

Fontos a méret megválasztása is. Érdemes tudni, hogy a mosogatógép külső méretei rendszerint valamilyen szabványhoz alkalmazkodnak, illetve nincs jelentős különbség közöttük, a belső tér nagysága és kihasználhatósága azonban jelentősen eltérhet. Emiatt a tárolókapacitás megállapításához elsősorban a belső tér nagyságát kell figyelembe vennünk a külső méretek helyett. A fizikai méretnél fontosabb azonban, milyen az állványok, tálcák és pohártartók milyen módon vannak elhelyezve. E tekintetben sincs ideális megoldás, inkább a saját igényeinknek megfelelő megoldást érdemes keresnünk. 

A mosogatógép kapacitását terítékben mérik. Talán ez a „mértékegység” árulkodik leginkább egy mosogatógép kapacitásáról, azonban szem előtt kell tartani, hogy a gépbe nem csak a klasszikus terítékhez sorolt tányérok és evőeszközök kerülnek, hanem különböző edények, merőkanalak, konyhai kiegészítők is… Akármilyen edényeket is pakolunk a gépbe, azt minden alkalommal szem előtt kell tartani, hogy a fúvókák, illetve a vízsugarak képesek legyenek elérni az edényeket, tányérokat és minden mást, amit a gépbe pakoltunk. Általánosságban azonban ki lehet jelenteni, hogy a több teríték mosogatására képes készülékek kényelmesebb és sokoldalúbb megoldást biztosítanak.

A korszerű mosogatógépek között számos olyan készüléket találunk, amelyek több extra funkcióval és eszközökkel rendelkeznek. A továbbfejlesztett szenzoroknak, illetve az automatikus programoknak köszönhetően egyszerűbbé és kényelmesebbé válik a mosogatógépek használata, hiszen könnyedén megválaszthatjuk a beállításokat. A legtöbb mosogatógép rendelkezik úgynevezett eco vagy gyors programmal, amely rövid idő alatt képes tisztára mosni a kevésbé szennyezett vagy kisebb méretű tölteteket. 

A kategóriában megtalálhatók az AEG, Amica, Ariston, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Indesit, Neff, Sharp, Whirlpool, Zanussi és más gyártók termékei. Az Extreme Digital kínálatában számos mosogatógép közül választhatunk. Döntsünk az igényeink szerint, illetve törekedjünk a kiváló ár-érték aránnyal rendelkező készülékek kiválasztására.

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!