Szabadon álló mosogatógép (82)

Összesen: 82
Rendezés

Találatok: 82

Legnépszerűbb termékeink

Szabadon álló mosogatógépek

A szabadon álló mosogatógépek legnagyobb előnye, hogy bármikor egyszerűen beüzemelhetők, csupán elektromos hálózatot, vízhálózati csatlakozást és vízelvezetést kell biztosítanunk. Ha meg szeretnénk szabadulni a kézi mosogatás terhétől, a mosogatógép remek szolgálatot tesz számunkra.

Mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy a szabadon álló vagy a beépíthető változatot érdemes választanunk. Magától értetődő, hogy a szabadon álló mosogatógépek beüzemelése egyszerűbb, a mozgatásuk és áthelyezésük sem okoz gondot, ha rendelkezésre állnak a megfelelő csatlakozók.

A szabadon álló mosógépek jellemzően 45 és 60 centiméteres szélességben érhetők el. A kisebb változatok csak abban az esetben ajánlottak, ha kifejezetten kevés edényt és evőeszközt mosogatnánk egy-egy alkalommal. A keskenyebb gépek elsősorban egyedül élők számára jelenthetnek jó megoldást. A szélesebb, 60 centiméteres készülékek némileg drágábbak, azonban gazdaságosabban üzemeltethetők, így bizonyosan megéri ezek mellett dönteni. Ritkábban kell elindítanunk őket, így a várható élettartamuk is magasabb.

Természetesen meg kell említeni, hogy a mosogatógépek kapacitását nem csupán a szélesség határozza meg. A gyártók az elhelyezhető terítékek számát jelölik, ami nem tűnik tudományos megközelítésnek, alapvető összehasonlításra azonban kiválóan alkalmas. A nagyobb készülékek 14-16 terítékes jelölést kapnak, ez azonban nem jelenti azt feltétlenül, hogy minden levesestálat, tálalóedényt és poharat egyszerre bezsúfolhatunk a gépbe.

Szót kell ejteni a szabadon álló mosogatógépek teljesítményéről is. Sajnos ez esetben sincs egyértelmű összehasonlítási alap, hiszen a tényleges tisztítóteljesítmény nem csupán a motor teljesítményétől, hanem a fúvókák milyenségétől és elhelyezésétől is függ, sőt az elhelyezett edények formájától, anyagától és elhelyezésétől is. Szerencsére a kisebb tisztítóerővel rendelkező mosogatógépek is elbánnak az átlagos szennyezettségű edényekkel, odaszáradt szennyeződések esetén azonban előáztatásra lehet szükség.

Érdemes szót ejteni a zajszintről is. Általánosságban kijelenthető, hogy a jobb képességekkel rendelkező drágább készülékek zajszintje alacsonyabb, így érdemes lehet elsősorban ezeket választani amerikai konyhás és nyitott terekkel rendelkező lakásokban. Érdemes tudni, hogy ma már a hangosabb készülékek is kifejezetten halk működésre képesek a korábbi generációs mosogatógépekhez képest. A ma megvásárolható készülékek zöme 50 dB körüli zajszinttel rendelkezik, de a magasabb minőségi osztályba tartozó mosogatógépek zajszintje gyakran 30-40 dB körüli, ami inkább duruzsolásnak nevezhető, mint zajnak.

Az Extreme Digital kínálatában Amica, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Heinner, Lg, Miele, Navon, Orion, Philco, Samsung, Sharp, Tesla, Whirlpool szabadon álló mosogatógépeket találunk. A kategóriából könnyedén kiválaszthatjuk az igényeinknek leginkább megfelelő készüléket.