Elöltöltős mosógép (183)

Összesen: 183
Rendezés

Találatok: 183

Legnépszerűbb termékeink

Elöltöltős mosógép – a jó választás, ha kellő hely áll rendelkezésre

Alapvetően kétféle mosógéppel találkozhatunk. Az elöltöltős mosógépek mellett megvásárolhatók az úgynevezett felültöltős mosógépek is, amelyek elsősorban a helytakarékosságot szolgálják. Ezzel szemben a elöltöltős mosógépek inkább a klasszikus megoldást jelentik, számos tulajdonságuk indokolttá teheti, hogy őket válasszuk.

Az elöltöltős mosógépek a klasszikus kialakításuk miatt nagyobb helyet igényelnek a fürdőszobában vagy a mosókonyhában. Nem csak maga a gép szélessége, illetve mélysége nagyobb, hanem az előre nyíló ajtónak is helyet kell hagynunk. Sőt, mi magunk is kényelmesen oda kell férjünk, ha ki- és bepakolni szeretnénk a ruhákat. Az elöltöltős mosógépek helyigénye tehát jóval nagyobb, ellenben több olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amivel a felültöltős társaik nem rendelkezhetnek.

Az elöltöltős mosógépek nagyszerű választást jelenthetnek a nagyobb családok számára, hiszen nagyobb mosási kapacitással rendelkeznek, ami roppant fontos szempont a nagyobb családok esetében. A működésükből, illetve nagyobb kapacitásukból adódóan gazdaságosabban működnek, kevesebb energiát és vizet használnak fel adott mennyiségű ruha mosása során. Az is fontos lehet, hogy ezek a mosógépek hatékonyabb centrifugával rendelkeznek, mint a felültöltős társaik.

Néhány alapvető hátrányos tulajdonságot is meg kell említeni annak érdekében, hogy teljes képet kaphassunk az elöltöltős mosógépekkel kapcsolatban. Ezek a mosógépek jellemzően nehezebbek, ami alapvetően a nagyobb méretükből adódik. Ez a tulajdonság a legritkább esetekben jelent problémát; csak akkor fogjuk hátrányát érezni, ha mozgatnunk kell a gépet, ha költözünk vagy átrendezzük a fürdőszobát. A hátrányos tulajdonságok között meg kell említeni azt is, hogy az erősebb centrifugának köszönhetően jobban gyűrődnek benne a ruhák. Ezeknél a gépeknél sajnos nincs lehetőség a mosás megszakítására és egy-egy ruhadarab utólagos behelyezésére. Ezt a felültöltős gépek esetében bizonyos fázisban még megtehetjük, az elöltöltős mosógépek esetében viszont a víz kiömlése nélkül aligha.

Az elöltöltős mosógépek esetében szerencsére nem okoznak gondot a kisebb-nagyobb tárgyak, amelyek egy óvatlan pillanatban behullhatnak a gépbe. Az elöltöltős mosógépek esetében alapból nehéz beejteni kisebb tárgyakat, például egy ruhacsipeszt, de ha így is lenne, az nem kerülhet a dob alatti részbe. Sajnos ez a veszély a felültöltős gépek esetében fennáll, hiszen a dob felépítése némely esetekben lehetővé teszi ezeknek az apró tárgyaknak a behullását.