Felültöltős mosógép (30)

Összesen: 30
Rendezés

Találatok: 30

Legnépszerűbb termékeink

Felültöltős mosógép a kényelmes mosásért

Az automata mosógépek használata évtizedek óta megkönnyítik életünket. Folyamatos fejlődésen mentek keresztül. Ma már számos változat közül választhatunk. Ha mosógép vásárlás előtt állunk, akkor megrémülhetünk a rendelkezésre álló választéktól. Valamennyi mosógép kitisztítja a ruhákat, azonban az extra opciókban hatalmas különbségek lehetnek. Döntés előtt érdemes feltenni a felhasználási szokásainkra irányuló legfontosabb kérdéseket. Ilyen kérdések lehetnek például, hogy szoktunk-e rendszeresen erősen szennyezett ruhát mosni? Mosunk-e rendszeresen nagy mennyiségű ruhát? Van-e kisgyermek a családban? Ha ismerjük a felhasználói szokásainkat, ez segít bennünket abban, hogy szűrni tudjunk az óriási kínálatból, és csupán pár modell közül kelljen választanunk.

Felültöltős mosógép
Tisztában kell lennünk azzal, hogy pontosan mekkora helyre szeretnénk betenni a mosógépet. A felültöltős mosógép keskenyebb, így lényegesen kevesebb helyet foglal. Ráadásul ha a mosás elindítása után jutott eszünkbe, hogy kifelejtettünk valamit, akkor azt bármikor lehetőségünk van a felültöltős mosógépbe helyezni. A felültöltős mosógépekbe a ruhát, ahogyan azt a neve is mutatja, felülről helyezhetjük a mosógép dobjába. Vannak hagyományos, extra hatékony és A+++ energiaosztályú modellek. Manapság egyre több gyártó látja el a felültöltős mosógépeket is olyan opciókkal, amelyek korábban csak az elöltöltős mosógépeken voltak megtalálhatóak, így nem kell lemondanunk semmilyen extra funkcióról.

Milyen kapacitású felültöltős mosógépet válasszak?
Ez az egyik legfontosabb kérdés, hiszen különböző méretű mosódobokkal találkozhatunk. Egyes gyártók csak a mosási kapacitást vagy a maximum ruhatöltetet tüntetik fel. Fontos, hogy az igényeinknek megfelelő kapacitású gépet válasszunk, mert ha rendszeresen túltöltjük a mosógép dobját, azzal csökkentjük a gép élettartamát. Ha kisebb mosógépet választunk, mint amire szükségünk van, akkor magasabb lesz a fogyasztásunk. Egy kétgyermekes család esetében már szükség van az 5.5-6 kg-os mosási kapacitásra.

Programválasztási lehetőségek
Ma már rengeteg beállítás közül választhatunk, így minden ruha típushoz találunk megfelelő mosási programot. Minden felültöltős mosógépen elérhető a pamut, a műszálas anyagok, és az érzékeny anyagok, mint pl. a selyem és a gyapjú számára megfelelő mosási program. Azonban ezek mellett egyre több beállítási lehetőséggel találkozhatunk. Ilyen például a 15 perces ruhafrissítő gyors program, az alacsony hőmérsékletű, színkímélő mosás, a folttisztító program, az érzékeny bőrűek számára ajánlott intenzív öblítés, az ing/blúz program, vagy a paplan/ágytakaró mosás.

Víz és energiafogyasztás
Fontos szempont, hogy várhatóan mennyi vizet és energiát fogyaszt a mosógép. A gyártók általában az éves energia- és vízfogyasztást tüntetik fel. Az éves vízfogyasztás 220 normál mosásra vonatkozik. Az energiafogyasztás csökkentése miatt javasolt A++ vagy A+++ energiaosztályba sorolt felültöltős mosógépet választani. Bizonyos modellek már súlyautomatikával rendelkeznek, így a mosógép csak annyi vizet vesz fel, amennyi a betöltött ruha mennyiségéhez szükséges.

Késleltetett mosás
Bizonyos felültöltős mosógépek esetében lehetőség van késleltetett indításra. Ez egy remek opció, mert segítségével a mosási programok akkor érnek véget, amikor az nekünk a legmegfelelőbb.

Antibakteriális mosás
Segítségével a baktériumok, vírusok és gombák 99,9 %-a elpusztul. Hatékonyan távolítja el a lerakódott mosóport, az atkákat és más allergéneket is. Kisbabák és gyermekek mellett érdemes olyan mosógépet választani, ami rendelkezik ezzel a funkcióval.

További szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni
Bizonyos mosógépek olyan szenzorokat tartalmaznak, melyek érzékelik és szabályozzák a készülék működését, ezzel mosószert, időt, vizet és energiát takarítanak meg. Nem elhanyagolható szempont a halk mosási ciklus, a túltöltés elleni védelem, a dobmegállás helyzetének szabályzása és a gyerekzár funkció sem. Egyes felültöltős mosógépek pedig mosás utáni dobmozgással megakadályozza a ruhák összegyűrődését.

Az ideális mosógép kiválasztása nem egyszerű feladat, ezért valóban ajánlott körültekintőnek lenni, amikor új készülék vásárlását tervezzük. Mindannyian szeretnénk jól választani, a lehető megmagasabb értéket kapni a pénzünkért, illetve szeretnénk elkerülni, hogy időről időre meghibásodásokkal kelljen szembenéznünk. Az utóbbi években, illetve tíz-húsz évben jelentősen csökkent a mosógépek ára. Néhány évtizede még hosszú hónapokon keresztül kellett spórolni egy mosógépre. Ma már könnyebben megvásárolhatjuk a készüléket, azonban jellemző, hogy a gyártók új üzletpolitikát alkalmaznak; a gyorsan változó igényeket sokkal inkább magas ár-érték aránnyal rendelkező mosógépekkel igyekeznek kielégíteni, sokkal kevésbé jellemző, hogy a megbízhatóság és tartósság maximalizálására törekednek. A korszerű készülékek magas felszereltségi szinten rendelkeznek, de kevésbé várhatunk tőlük évtizedeken át tartó élettartamot. Sajnos sokan panaszkodnak arra, hogy a megvásárolt készülék idejekorán meghibásodik, a javítás pedig költséges. A minőségi szempontokra ezért fokozottan érdemes figyelni. Az Extreme Digital kínálatában olyan mosógépeket találunk, amelyek magas ár-érték aránnyal rendelkeznek, illetve kellő megbízhatóságot mutatnak. Ismerjük meg ezeket a gépeket és válasszuk az igényeinknek megfelelőt!